vitia 05.04.2014 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Dziękuję bardzo za pomoc. Jeszcze tylko jedno małe pytanie - tą poduszkę podkuć w dół na ile +/-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.04.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Minimum 10~15 cm. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitia 18.10.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Starałem się wszystko wykonać jak najdokładniej i zgodnie z poradami. Jednak sufit, strop był nierówny (dom stawiany metodą gospodarczą, widać szalunek był jaki był...) i dwuteownik nie dolega idealnie do stropu. Starałem się to wyrównać betonem, jeszcze przed podniesieniem dwuteownika. Ale i tak miejscami są luki. Chciałbym to wyrównać. I nie chodzi mi tu o kwestię wizualną, bo z tym nie mam problemu, poradzę sobie. Ale kwestia raczej wyrównania obciążenia przenoszonego ze stropu na dwuteownik. Czym to zrobić? Betonem ciężko będzie. Może jakąś masą? Myślałem o płynnej kotwie. Tylko czy nie jest ona zbyt miękka i elastyczna po stwardnieniu? Co innego próbować wbić paznokieć w to, a co innego zgniatać ciężarem stropu do legara... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.10.2014 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Nic nie rób bo to ani dla stali ani dla stropu nie ma żadnego znaczenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts