AGP 19.10.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Dubluję temat z porad życiowych. Może tutaj pomysły będa inne Dziś złożyłam wypowiedzenie. Po pięciu latach pracy uznałam, że dłużej tam nie wytrzymam. No i zaczynam szukać. Wydaje się, że wykształcenie mam nienajgorsze - studia magisterskie, podyplomowe, kilka kursów, jakieś tam języki, ośmioletnie doświadczenie, ale czy to wystarczy, bo przekroczyłam magiczny próg 30-tu lat. Jak szukać żeby znaleźć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 19.10.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Szukać znajomości albo być wybitnie zdolną (rzadkie, wysokie kwalifikacje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 19.10.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 AGP to złożyłaś wypowiedzenie nie mając nic na oku??? Podziwiam Cię !!! I jak to wytłumaczysz w CV, które będziesz pisała do jakiejś firmy. Nie zrobi to dobrego wrażenia na przyszłym pracodawcy. Uznają, że jesteś nieodpowiedzialna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 19.10.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 ........... Uznają, że jesteś nieodpowiedzialna. Owszem, któryś z pracodawców może tak pomyśleć, ale z drugiej strony kiedy miała szukać pracy, chodzić na rozmowy, pracując od rana do wieczora. Założę się że każdy pracodawca krzywo by się patrzył, gdyby powiedziała, że musi się zwolnić w trakcie dnia, bo idzie na rozmowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 19.10.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 A urlopy od czego są?? Od odpoczywania??? . Poza tym uważasz, że będą się tak pchać drzwiami i oknami, żeby z nią pogadać? Najpierw niech wyśle SV do 10 firm. Może jedna odezwie się i umówi na interview. Na rynku pracy jest teraz kryzys.. Założę się, że pierwsze pytanie to będzie dotyczyło sprawy zwolnienia się z pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verunia 19.10.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 NIekoniecznie. Ja dwa razy rezygnowałam z pracy nie mając nic na oku ( sporo po 30-stce ;) i nigdy nie usłyszałam takiego pytania u nowego pracodawcy. Raz zwolniłam się bo wyprowadziłam się do innego miasta, drugi raz bo w pracy atmosfera była nie do wytrzymania i wolałam się zwolnic niz korzystać wkrótce z usług psychologa czy psychiatry. Jesli kroś rezygnuje z pracy po 5 latach to raczej nie jest objaw braku odpowiedzialności. Życzę ci zębyś znalazła pracę o jakiej marzysz, mnie się udało i to za pierwszym podejściem z ogłoszenia w portalu internetowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 19.10.2010 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Trudno mieć coś na oku mając trzymiesięczny okres wypowiedzenia Rzadko pracodawca szuka pracownika z takim wyprzedzeniem. Na skrócenie okresu nie liczyłabym (ot takie widzimisię). Poza tym mój powód odejścia wbrew pozorom jest bardzo poważny i nie sądzę by był potraktowany jako, jak zostało tu ujęte "lekkomyślność". Ciekawe ilu z was dających "dobre rady" było w takiej sytuacji. Wiecie co, dzięki. Poradzę sobie. Jestem silna. W końcu zbudowałam dom Zresztą nie pytałam, czy dobrze zrobiłam, bo tego jestem pewna. Pozdrawiam życzliwych i tych mniej. Zamykam wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donsisu 19.10.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 ja skupiam się na szukaniu pracy w internecie - lokalne portale i inne miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.10.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 ] Zamykam wątek wiesz, Ok, ale po co się unosić? Przecież nie ma uniwersalnej recepty na szukanie pracy. Inaczej będzie szukał psycholog, inaczej biolog czy matematyk a inaczej handlowiec.... W zasadzie nic nie napisałaś, więc i rad być nie mogło. Nie poradzę, bo moja dziedzina jest specyficzna, ale kciuki trzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 20.10.2010 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 wiesz, Ok, ale po co się unosić? Przecież nie ma uniwersalnej recepty na szukanie pracy. Inaczej będzie szukał psycholog, inaczej biolog czy matematyk a inaczej handlowiec.... W zasadzie nic nie napisałaś, więc i rad być nie mogło. Nie poradzę, bo moja dziedzina jest specyficzna, ale kciuki trzymam Dokładnie to co napisała EZS Właśnie AGP uniosła się. Przesłac na priv złośliwą uwagę, że zrobiłam literówkę (zamiast CV napisałam SV) i "podziękowanie" za dobre rady., to dopiero charakterek . I właśnie takie osoby na spotkaniach związanych z zatrudnieniem w mojej firmie odwalam z miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 20.10.2010 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 A urlopy od czego są?? Od odpoczywania??? . Poza tym uważasz, że będą się tak pchać drzwiami i oknami, żeby z nią pogadać? Najpierw niech wyśle SV do 10 firm. Może jedna odezwie się i umówi na interview. Na rynku pracy jest teraz kryzys.. Założę się, że pierwsze pytanie to będzie dotyczyło sprawy zwolnienia się z pracy. Jest koniec roku, więc urlop mozna mieć w całości wykorzystany. Przyznam Ci rację z pytaniem dotyczącym zwolnienia z poprzedniej pracy, gdzieś na 3 rozmowy kwalifikacyjne, to na 2 pada to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.10.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Przesłac na priv złośliwą uwagę, że zrobiłam literówkę (zamiast CV napisałam SV) i "podziękowanie" za dobre rady., to dopiero charakterek Widać, że nasza koleżanka forumowa jest mocno zbuntowana. Podjęła bardzo trudną decyzję, widocznie nie miała innego wyjścia, czasem tak się życie układa. Wie, że teraz musi walczyć, więc zagrzewa się sama do boju I dobrze, trzeba ją wspomóc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 20.10.2010 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 wiesz, Ok, ale po co się unosić? Przecież nie ma uniwersalnej recepty na szukanie pracy. Inaczej będzie szukał psycholog, inaczej biolog czy matematyk a inaczej handlowiec.... W zasadzie nic nie napisałaś, więc i rad być nie mogło. Nie poradzę, bo moja dziedzina jest specyficzna, ale kciuki trzymam A wktórym momencie się uniosłam?? Podziękowałam tylko za rady o które nie prosiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 20.10.2010 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Dokładnie to co napisała EZS Właśnie AGP uniosła się. Przesłac na priv złośliwą uwagę, że zrobiłam literówkę (zamiast CV napisałam SV) i "podziękowanie" za dobre rady., to dopiero charakterek . I właśnie takie osoby na spotkaniach związanych z zatrudnieniem w mojej firmie odwalam z miejsca. Napisz jaka to firma, żebym przypadkiem na ciebie nie trafiła ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 20.10.2010 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Widać, że nasza koleżanka forumowa jest mocno zbuntowana. Podjęła bardzo trudną decyzję, widocznie nie miała innego wyjścia, czasem tak się życie układa. Wie, że teraz musi walczyć, więc zagrzewa się sama do boju I dobrze, trzeba ją wspomóc.. EZS, fakt, nie byla to łatwa decyzja, bo muszę zostawić mój zespół, który przez pięć lat udało mi się zgrać. Jednak zbuntowana nie jestem i podjudzać sie nie dam. Walczyć nie muszę, a juz na pewno się z Wami na forum. Mam ciekawsze hobby Życze miłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 20.10.2010 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Jest koniec roku, więc urlop mozna mieć w całości wykorzystany. Przyznam Ci rację z pytaniem dotyczącym zwolnienia z poprzedniej pracy, gdzieś na 3 rozmowy kwalifikacyjne, to na 2 pada to pytanie. A tak na marginesie zapytam co wygląda gorzej zwolnienie się pracownika osobiście czy zwolonienie przez pracodawcę?? Oczywiście pytanie czysto retoryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 20.10.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 A tak na marginesie zapytam co wygląda gorzej zwolnienie się pracownika osobiście czy zwolonienie przez pracodawcę?? Oczywiście pytanie czysto retoryczne No wiadomo co. Ale, wiem z własnych obserwacji, że takie pytanie często pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 20.10.2010 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 kamykkamyk2, zawsze pada pytanie o przyczynę zmiany pracy/firmy. Mam na nie odpowiedź. Dobrą i prawdziwą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.10.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 AGP nie musisz atakować wszystkich wokoło.Nie musisz odreagowywać się na tych, którzy tu przyszli w dobrej wierze.Nie musisz być agresywna, nikt cię nie zaczepia. przykro mi i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 20.10.2010 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 (edytowane) AGP nie musisz atakować wszystkich wokoło. Nie musisz odreagowywać się na tych, którzy tu przyszli w dobrej wierze. Nie musisz być agresywna, nikt cię nie zaczepia. przykro mi i tyle EZS, ehhh, nawet mnie nie znasz, a mnie oceniasz. Zaatakowałam cię?? No prosze cię. Chyba jesteś przewrażliwiona Edytowane 20 Października 2010 przez AGP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts