Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak skutecznie szukać pracy

AGP

Recommended Posts

AGP wypowiem się jeszcze raz choć pisałam już w starym wątku.

Jak skutecznie szukać pracy? Ja zaczęłabym od sprawdzenia czy znajome firmy z branży nie szukają ludzi.

Portale internetowe. W tej chwili chyba 99% firm umieszcza tam ogłoszenia.

Roześlij CV do agencji ale tutaj lepiej podpytaj znajomych, którzy szukali pracy czy mają jakieś sensowne do polecenia.

Ja trafiłam do dwóch. Pierwsza tragedia, nadętny gnojek próbujący udowdnić mi jakieś głupoty.

Druga agencja 2 fajne dziewczyny zadające konkretne pytania a nie szukające dziury w całym.

Jak natykałam się w necie na jakąś firmę automatycznie sprawdzałam czy nie szukają ludzi.

I podstawa nie bać się wysyłać Cv do firm nawet nie mając doświadczenia w danej branży.

Czasami formy szukają właśnie ludzi z poza branży.

I wcale Ci się nie dziwię, że złożyłaś wypowiedzenie nie mając nowej pracy.

Ja zrobiłam tak samo nie mając pracy i a w zwiazku z tym, że byłam zatrudniona na działalności nie przysługiwał mi okres wypowiedzenia.

Co mówiłam na zapytanie dlaczego? Prawdę. Jakos nikt nie patrzył się krzywo jak mówiłam, że mam dosyć pracy w firmie, której nie interesuję, ze mam życie osobiste. i wymaga ode mnie pracy 24/h i najlepiej 7 dni w tygodniu.

No i przede wszsytkim powodzenia:)

3 miesiące to dużo czasu.

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

EZS, ehhh, nawet mnie nie znasz, a mnie oceniasz. Zaatakowałam cię?? No prosze cię. Chyba jesteś przewrażliwiona ;-)

hihiihi dobre ,najpierw zaczyna wątek a pózniej wszystkich obraża i jeszcze fochy pokazuje jak ktos prawdę powie, :mad: smiac mi się chce jak tak czasami czytam wypowiedzi niektórych hihiih:lol::lol:

Wiesz co Ci powiem AGP lepiej już nic więcej nie pisz bo szkoda Twojego czasu :bash: a przede wszystkim nie zawracaj du... innym!!!!!!!!

Witam .

Coś się dzieje niedobrego.

Ludzie zamiast zrozumieć i pocieszyć AGP ,próbują ją potraktować z góry.

Złe czasy nastały...

AGP podjęła życiową decyzję i to Ona ma prawo być rozdrażniona.

Zrozumcie Ją.

Skoro w tych czasach podjęła taką decyzję to na pewno

dobrze ją przemyślała.

A nawet jeśli nie, to czasem tak bywa,że traci się pracę nagle

i też trzeba zakręcić się za czymś nowym.

Życzę Ci AGP powodzenia i wytrwałości.

Ustal Sobie priorytety-co chcesz i lubisz robić-

nastaw się na żmudne poszukiwanie i działaj!

Wiara w zwycięstwo to połowa sukcesu!

Tak jak napisały moje przedmówczynie korzystaj

z internetu, pytaj znajomych,"rozsyłaj wici",dzwoń do wybranych firm.

Ja byłam zmuszona dwa razy zrezygnować z pracy i udało się znaleźć następną.

Raz zawaliłam z własnej głupoty i odeszłam z budżetówki,

drugi raz przez zmianę msca zamieszkania.

Spróbuj może pomyśleć o dotacji z Unii i załóż coś swojego.

Nic nie dzieje się na próżno - może tak ma być.

Powodzonka.

Właśnie AGP uniosła się. Przesłac na priv złośliwą uwagę, że zrobiłam literówkę (zamiast CV napisałam SV) i "podziękowanie" za dobre rady., to dopiero charakterek :eek:. I właśnie takie osoby na spotkaniach związanych z zatrudnieniem w mojej firmie odwalam z miejsca.:yes:

Gdzie tu złośliwość, gdyby taki cel chciała osiągnąć , wywaliłaby Ci to na forum. Tobie jednak zabrakło taktu, by zachować priw dla siebie.

Takich pracodawców trzeba unikać, despotów nieznoszących osób z odmiennym zdaniem od swojego własnego , oczywiście jedynie słusznego...

Gdzie tu złośliwość, gdyby taki cel chciała osiągnąć , wywaliłaby Ci to na forum. Tobie jednak zabrakło taktu, by zachować priw dla siebie.

Takich pracodawców trzeba unikać, despotów nieznoszących osób z odmiennym zdaniem od swojego własnego , oczywiście jedynie słusznego...

Masz racje , jeszcze jakis tuman by czytal nie zauwazajac , ze te SV to CV . Faktycznie powazna sprawa , warta pisania na PW .

Co do drugiego zdania to ja mysle , ze ludzie dziela sie na pracownikow i pracodawcow i kazdy z nich ma wolny wybor .

AGP podstawa to dobrze napisane CV. Zarejestruj się na goldenline.pl i profeo.pl często zaglądają tam pracodawcy, a zwłaszcza pracownicy agencji doradztwa personalnego i headhunterzy, masz spore doświadczenie, warto spróbować. Oprócz wysyłania aplikacji na ogłoszenia na portalach, czy w prasie, warto, żebyś przemyślała w jakich firmach w Twoim mieście zatrudniają ludzi na Twoim stanowisku. Tam proponuję, żebyś przesłała swoje CV pocztą, mail często może trafić do niewłaściwej osoby i wylądować w koszu, a list możesz zaadresować do właściciela firmy. A nóż okaże się, że gdzieś planują rekrutację i potrzebują kogoś z Twoim doświadczeniem???

Przez kilka lat prowadziłam rekrutacje, jeżeli masz ochotę możesz podesłać mi na maila swoje CV, ocenię je fachowym okiem :) Daj znać na priv, jeśli chcesz, to podeślę Ci mojego maila. Jak dostanę Twoje CV i zobaczę o jaką branżę chodzi spróbuję napisać Ci jakich pytań możesz się spodziewać na rozmowie. Oczywiście swoje dane możesz wykasować :)

Pozdrawiam,

Magda

jest też gatunek , który nie jest ani pracownikiem ani pracodawcą.

Byłabym zainteresowana stac się takim gatunkiem, najlepiej na "r" - ale nie rencista ;)

Ja tez, ja tez :)

A ja bym chciała być kimś na RR. To wyższy poziom ;) Pewnie po roku by mi sie znudziło, ale rok to sporo czasu!

Co do tematu wątku. Ostatnio rekrutowałam do pracy i wszystkich ujęła dziewczyna, która na pytanie, czemu odeszła z pracy, powiedziała: poczułam, że już niczego się nie nauczę i że pora na zmiany.

...

Byłabym zainteresowana stac się takim gatunkiem, najlepiej na "r" - ale nie rencista ;)

Ja tez, ja tez :)

... niestety ostatnio bardzo przetrzebiony gatunek :) ;) ... teraz większość tych na "i" bardzo powolutku, stara się odrobić straty :D ;)

powodzenia życzę

Już mi lepiej, choć nie łapię tych gatunków na "r" i "i". Oczywiście wnioskuję, że lepiej być na "r", więc ustawię sie w tamtej kolejce ;-)

Pozdrawiam

... oczywista, że lepiej na "r" ... jednakowoż wprzódy należy być na "i" żeby w następstwie, być pełną gębą na "r" :D ;)

• 2 weeks później...