Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy mówienie źle o PiS będzie karane jako podżeganie do zabójstwa?

Agduś

Recommended Posts

Gość Pepeg z Gumy
Święte słowa. Vide Pepeg z gumy i jego wyskok, panie Pepeg, powinien Pan pamiętać o co mi chodzi.

To Ty na 2 nicki już tu piszesz ?

Nie przypominam sobie, żebym Cię o coś pytał.

Odśwież mi pamięć, bo nie pamiętam wszystkich swoich wyskoków..

• Odpowiedzi 289
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeżeli dobrze policzyłem, zrealizował 7 obietnic na 53, ale niektórzy moga się kłócić (np. PiS obiecał zlikwidować WSI i zlikwidował, ale np., "Polityka" tej obietnicy nie wiem czemu nie uznała za "zrealizowaną"). Z tego 1 jest właściwie aż śmieszna, więc lepiej mówić 6 na 52 (11%) - w ciągu 2 lat. Były przygotowane ustawy mające doprowadzić do realizacji kolejnych, ale to już jaki byłby tego efekt, nie wiadomo. PO powinna mieć więc zrealizowane co najmniej 8 obietnic na 73 (expose) lub 1 z 10 "głownych". Ja naliczyłem 4 spełnione (mając na to więcej czasu).

Możesz rozwinąć bardziej szczegółowo te zrealizowane obietnice przez PIS. A co zrealizowało PO, to mnie nie interesuje, bo mam ich wszystkich gdzieś, odpowiadaj konkretnie na pytania.

Jeżeli dobrze policzyłem, zrealizował 7 obietnic na 53, ale niektórzy moga się kłócić (np. PiS obiecał zlikwidować WSI i zlikwidował, ale np., "Polityka" tej obietnicy nie wiem czemu nie uznała za "zrealizowaną"). Z tego 1 jest właściwie aż śmieszna, więc lepiej mówić 6 na 52 (11%) - w ciągu 2 lat. Były przygotowane ustawy mające doprowadzić do realizacji kolejnych, ale to już jaki byłby tego efekt, nie wiadomo. PO powinna mieć więc zrealizowane co najmniej 8 obietnic na 73 (expose) lub 1 z 10 "głownych". Ja naliczyłem 4 spełnione (mając na to więcej czasu).

No, jeszcze pytanie, co mi, obywatelowi tego kraju, do tego że WSI działa lub nie. Ja mam inne priorytety.

Dopuser ja cały czas czekam na twoją odpowiedź, co PIS zrealizował ze swoich obietnic !!!!. Powiedziałeś "a" to powiedz teraz "b".[/QUO

To ja ci odpowiem ...dlas mnie nic nie zrobil......mysle ze wreszcie opowiesz co to takiego zrobil obecny rzad , smialo /nie popierajacy PO/kamyku.pozdr.

I o co ta awantura? Żadna ze stron nie może wykazać, co jej faworyt u władzy zrobił. :D

Można wykazywać, co zrobił, a nie powinien.

Albo powiedzmy sobie wprost, że jesteśmy za tymi, którzy ładniej obiecują, mają ładniejsze hasła na plakatach wyborczych i bardziej wpadające w ucho melodyjki w spotach wyborczych. Nieważne co potem realizują.

Nie chodzi mi o sam fakt podniesienia VATu, ale o wielkość tej podwyżki.... Jak to przedstawiają media ?

No i jak tam z tą podwyżką VAT ? Czyżby nowocześni europejczycy nie potrafili liczyć ?

A tak swoją drogą:

http://2.bp.blogspot.com/_RC5wBHI1SBw/TGE8M517AeI/AAAAAAAAB7g/SbEyDNYg7_0/s1600/VAT_w_Europie_logo.png

I o co ta awantura? Żadna ze stron nie może wykazać, co jej faworyt u władzy zrobił. :D

Chwilunia... obserwuję pewne pomieszanie pojęć. Rządzi nam od 3 lat PO i poproszę fakty co zrobili dobrego dla kraju w ciągu tego okresu. Zakładam, że - dla uproszczenia - PiS wszystko zrobił źle , był syf, malaria, sodomia i gomoria w kraju, więc tym łatwiej miała PO, bo po prostu przecież gorzej nie mogło już być, prawda ?

No, jeszcze pytanie, co mi, obywatelowi tego kraju, do tego że WSI działa lub nie. Ja mam inne priorytety.

A co ma z tego robotnik i chłop ? A poważnie rzecz ujmując trza ssię nieco wznieść ponad pryzmat żarcia i michy, aby dostrzec powiązania biznesowo-polityczne, niektóre wręcz na szkodę Polski...

:D

A jakie idee ma PiS, oprócz idei rządzenia ogłupiałą i posłuszną światopoglądowo tłuszczą?

a jakie idee Gumowy, ma ktokolwiek w tym kraju?

Mam taką lokalaną (choć wspominaną ogólnopolskimi mediami) aferę w mieście - związaną z wyborami, kandydatami, przeciwnikami.....

Żenujący jest poziom załatwiania niewygodnych, poklepywania po plecach lojalnych i tym podobnych historii.

Idea się zatraciła - pozostał chlew, świnie i gnój.....

Przykro mi, ale ode mnie to niezależne

Ja pomogę.

PiS za swoich rządów złapał przestępców których od razu pokazał w telewizji. Najgorszym przestęcą w Polsce wg szeryfa Ziobry był doktor G. Poświęcono mu całą konferencję prasową. Inne większe sukcesy Jarosława to osadzenie na tronie własnego brata i przejęcie władzy od Marcinkiewicza dla dobra ojczyzny. Dalej wywalenie z telewizji osób z PiS nie związanych i wsadzenie tam swoich. Zatrudnienie a potem zwolnienie i oskarżenie Kaczmarka oraz co odbiło się głośnym echem a odpowiadało na żywotne potrzeby całego bez wyjątku narodu - schwytanie Sawickiej Beaty przy pomocy Tomka Agenta. Największym jednak sukcesem PiS było najpierw zawiązanie koalicji z Samoobroną (Przy okazji małym sukcesem było zrobienie z Leppera wicepremiera w co nikt nie wierzył). i LPR a potem sprytne i dyskretne jej rozwiązanie. Niestety doprowadziło to do wyborów w których PiSowcy dostali od narodu w nagrodę kopa. Co za niewdzięczność! Nie doceniono starań Jarosława i Lecha o jak najmocniejsze ochłodzenie stosunków z Rosją i Niemcami a zacieśnienie ich z bardzo nam potrzebnym Azerbejdźanem. Niewdzięczny Naród! Niewdzięczna Polska! A teraz wszyscy na kolana i przepraszać! Mordy Łódzkie! Mord Smoleński. Kondominium, Upadek, Brak, Prezydent - przypadek, Zabił, Nie mordować, Krzyż nasz, Rydzyk. Ja pie....

Ja chcę do mamy!

Ja pomogę.

PiS za swoich rządów złapał przestępców których od razu pokazał w telewizji. Najgorszym przestęcą w Polsce wg szeryfa Ziobry był doktor G. Poświęcono mu całą konferencję prasową.

Pssssss Perm, ales sie wysilil. Tak tendencyjnie (jak filmy M. Moore'a) mozna napisac o kazdej partii. Apropos Z. Ziobry grzmiacego z telewizora i wydajacemu zaoczne wyroki. Nasz ukochany i usmiechniety premier tez skwierczal z mownicy sejmowej, ze "krol dopalaczy bedzie siedzial!". Ja chce do cioci!

Chwilunia... obserwuję pewne pomieszanie pojęć. Rządzi nam od 3 lat PO i poproszę fakty co zrobili dobrego dla kraju w ciągu tego okresu. Zakładam, że - dla uproszczenia - PiS wszystko zrobił źle , był syf, malaria, sodomia i gomoria w kraju, więc tym łatwiej miała PO, bo po prostu przecież gorzej nie mogło już być, prawda ?

wiesz,nawet PIS przyznal,ze Polska w tych trudnych dla swiata okresie,poradzila sobie dobrze

ale to w ogole nie o to chodzi przeciez

z moich obserwacji wynika,ze wypowiadajacy sie tutaj nie sa wcale zwolennikami PO,ale przeciwnikami PIS

dyskusja idzie w roznych kierunkach,na pewno nie w pochwalach PO,ale zmierza do jednego pytania....na kogo mamy teraz glosowac?

bo jezeli chodzi o sprawy gospodarcze,to ani jedna ani druga partia nie da sobie rady,a juz na pewno nie tak jak oczekuja tego obywatele,ktorzy i tak koncowo zaplaca za kazdy pomysl rzadu

wiec ekonomia na pewno nie bedzie miala wplywu na to,gdzie postawimy krzyzyk w nastepnych wyborach......

teraz niech PIS sobie postawi pytanie co zawazy na wyborach?

Pssssss Perm, ales sie wysilil. Tak tendencyjnie (jak filmy M. Moore'a) mozna napisac o kazdej partii. Apropos Z. Ziobry grzmiacego z telewizora i wydajacemu zaoczne wyroki. Nasz ukochany i usmiechniety premier tez skwierczal z mownicy sejmowej, ze "krol dopalaczy bedzie siedzial!". Ja chce do cioci!

Fakt że Tusk z dopalaczami zachował sie jak Ziobro jakiś. Problem może jest powazniejszy niz doktor G. ale sposób załatwiania wyborczy bardzo. Mimo wszystko wygląda na to że powszechność sklepów z dopalaczami odeszła w przeszłość więc może ta teatralna forma okazała się skuteczna?

Chciałbym by to co napisałem o PiS było tendencyjne ale niestety tak to w rzeczywistości wyglądało! Niczym innym PiS sie nie zajmował. Jeżeli tak to może ktoś poda to co PiS przez dwa lata załatwiło. Dwa lata to bardzo długo bez kuli u nogi w postaci prezydenta który by wszystko negował. No gdzie te sukcesy?

Edytowane przez perm

Jak sie ostatnio okazuje niemala czesc spoleczenstwa chce daleko posunietej laicyzacji naszego kraju. Prosze bardzo, bedzie jak w modelowym panstwie swieckim - Chinach ludowych - inflitracja internetu. No to skad te dasy jak jestemy na dobrej drodze?

A pomyślałeś skąd w społeczeństwie w końcu bardzo z kościołem związanym taka silna tendencja? Za komuny to była nasza ostoja. Moralna, podtrzymująca tradycję, no mały kawałek normalności. Teraz jest tylko stroną w sporze politycznymTo już nie jest kościól wszystkich. To jest kościół dla wybranych. PiS, radio maryja tak, reszta spadać. Będzie jak w Chinach, Francji czy Kanadzie. Z kościołów zrobią magazyny czy mieszkania bo nie będzie chętnych by do nich przychodzić. Część duchowieństwa to widzi ale dla większości ważniejsze od wiary jest popieranie partii quasi-prawicowych takich jak PiS. To kryptokomuniści, chociaż z wyborczych wystąpień Jarosława wynika że już nie krypto. Ostatni pomysł PiS to kontrola internetu. W Chinach jak napisałeś też to jest. Idą wspólną drogą.

Zapomniałem dopisać: Precz z komuną!!! Nic bardziej deprawującego człowiek nie wymyślił.

Edytowane przez perm