szopen 26.10.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Jeszcze o WSI: oto, co sam Macierewicz napisał na ten temat (tylko proszę mi nie wpychać, że ja tą personę lubie. Nie wiem dlaczego, ale od chwili, w której go pierwszy raz zobaczyłem, czuję do niego odruchową niechęć) http://www.trybunalscy.pl/node/1581 Zwracam uwagi zwłaszcza na fakty podkreślone przeze mnie grubą czcionką. W związku z trzecią rocznicą rozwiązania WSI i powołania Służby Kontrwywiadu Wojskowego i Służby Wywiadu Wojskowego pragnę przypomnieć co następuje:. 1. W ciągu 15 lat działania b. WSI doszło do wielu nieprawidłowości i przestępstw, wśród których najistotniejsze, stwierdzone przez Komisję Weryfikacyjną to: - oparcie służb na aparacie sowieckim, na skutek czego w WSI służyło ponad 300 żołnierzy tworzących kadrę kierowniczą, szkolonych przez zbrodnicze, sowieckie GRU; - nielegalny handel bronią we współpracy z międzynarodowymi przestępcami w tym z obecnie skazanym i odsiadującym wyrok w USA Monzer al Kassar (dostał 30 lat więzienia a Polska jest wymieniona w akcie oskarżenia jako kraj wspierający jego siatkę!). W tym celu stworzono specjalną komórkę która prowadziła i osłaniała ten handel a także tworzyła firmy do spółki z agentami b. WSI, które uzyskiwały uprzywilejowaną pozycję w handlu bronią; - utrzymywanie agentury wśród przedsiębiorców, której istnienie ukrywano przed przełożonymi w rządzie okłamując w tej kwestii m. in. premiera rządu (np. w sektorze energetycznym, w tym w Orlenie); - prowadzenie inwigilacji mediów poprzez utrzymywanie w głównych, ogólnopolskich mediach agentów, oraz agenturę wpływu, w tym w TVN, w Polsacie oraz w Telewizji Publicznej, PAI a także w głównych tygodnikach takich jak Wprost, Polityka, Puls Biznesu, w dziennikach, Nowa Europa, Gazeta Wyborcza, Trybuna, Sztandar Młodych, Zycie Warszawy, Gazeta Sląska, Kurier Polski, Gazeta Bankowa, Super Expres, PR, Radio Parlament, niektóre gazety nawet zakładano w celu inwigilacji; a także w biurach parlamentarnych, wyższych uczelniach, bankach i w ministerstwach ; - inwigilowanie i rozpracowywanie nielegalne polityków, w tym m.in. Jana Olszewskiego, Lecha Kaczyńskiego, Jarosława Kaczyńskiego, Radosława Sikorskiego i Romualda Szeremietiewa, a także , Bronisława Komorowskiego, Aleksandra Kwaśniewskiego; Komisję Sejmową ds. służb specjalnych a szczególnie Konstantego Miodowicza, Zbigniewa Wassermana, Antoniego Macierewicza; - inwigilowanie ludzi Kościoła; - tolerowanie infiltracji rosyjskiej w Polsce, uniemożliwiając likwidację zidentyfikowanej rosyjskiej penetracji; - utrudnianie śledztwa w sprawie FOZZ ukrywając przed prokuraturą prawdziwy zakres działania służb wojskowych w tej sprawie; - ukrywanie znaną sobie przestępczą działalność służb wojskowych z okresu komunistycznego jak np. fałszowanie dokumentacji i podstawianie fikcyjnych osób, w istocie agentów służb celem wyłudzenia spadków po byłych obywatelach polskich mieszkających m. in. w USA, Kanadzie i we Francji; - tolerowanie i ukrywanie przestępczości pospolitej wśród żołnierzy WSI a w szczególności alkoholizmu, wykorzystywania mieszkań konspiracyjnych na prywatne cele dla siebie i swoich rodzin; a także przekształcanie tych mieszkań w domy schadzek; - tolerowanie i akceptowanie nielegalnego wykorzystywana zdyskwalifikowanych oficerów SB do tworzenia sieci agentury WSI; - zagrażanie bezpieczeństwu polskich żołnierzy i państwa polskiego poprzez stworzenie fikcyjnej sieci agenturalnej na misjach; - systematyczne oszukiwanie Państwa Polskiego i sojuszników co do możliwości pochwycenia kierownictwa terrorystów i wyłudzenie od państwa polskiego kilkuset tysięcy dolarów; - zagrażanie bezpieczeństwu państwa polskiego poprzez bezprawne wydanie wieluset poświadczeń bezpieczeństwa, tzw. certyfikatów osobom niespełniającym podstawowych warunków bezpieczeństwa; - zagrażanie bezpieczeństwu państwa m. in. poprzez sfałszowanie warunków offsetowych w jednym z ważniejszych kontraktów zbrojeniowych; - tolerowanie mafijnych struktur w Wojskowej Akademii Technicznej, która naraziła Skarb Państwa na straty rzędu kilkuset milionów złotych, których nigdy nie odzyskano. 2. W tych i w innych sprawach Komisja Weryfikacyjna skierowała do prokuratury w 2007 i w 2008r. kilkadziesiąt zawiadomień o popełnieniu przestępstwa obejmujących czyny kilkuset żołnierzy b. WSI. Sprawy te są nadal prowadzone przez prokuraturę, w tym śledztwo w sprawie nielegalnego handlu bronią, gdzie oskarżonymi są m. in. b. szefowie WSI K. Malejczyk i K. Głowacki. W sprawie tej minister Macierewicz dwukrotnie kierował doniesienie o przestępstwie do prokuratury: w 2003 r. jako przewodniczący Komisji ds. Służb Specjalnych oraz w 2007 r. jako przewodniczący Komisji Weryfikacyjnej; 3. Ustawa z czerwca 2006 r., działanie Komisji Weryfikacyjnej i szefa Służby Kontrwywiadu ministra Antoniego Macierewicza uporządkowały i ustabilizowały sytuację w służbach wojskowych przecinając korupcyjne więzi między służbą, nieuczciwymi politykami i wojskowymi. Zbudowano nowe służby oparte na młodych, nie uwikłanych w komunistyczne zależności żołnierzach i funkcjonariuszach. Ich skuteczność w okresie 2006 - 2007 potwierdzona została działaniami w sprawie ochrony przed zagrożeniami teleinformatycznymi, penetracją rosyjską, w tym w związku z blokadą polskiego eksportu do Rosji, zapewnieniem bezpieczeństwa współdziałania Polska – NATO, a przede wszystkim stworzeniem skutecznego systemu wykrywania i zapobiegania zagrożeniom dla polskich kontyngentów na misjach. Szczególne znaczenie ma fakt stworzenia przez Ministra Macierewicza zupełnie nowego systemu ochrony polskich misji co pozwoliło znacząco obniżyć straty ponoszone na tamtym terenie. Dowodem na to jest m. in. fakt zasadniczego spadku strat wśród polskich kontyngentów, zwłaszcza w Iraku i w Afganistanie w okresie listopad 2006 - listopad 2007 w porównaniu z analogicznym okresem ochrony misji przez b. WSI straty były wymiernie niższe a skuteczność działania polskich kontyngentów wymiernie większa. 4. Pogorszenie bezpieczeństwa polskich kontyngentów po listopadzie 2007r. wynika z dwu nakładających się na siebie procesów. Po pierwsze z walki nowego kierownictwa MON i rządu z kadrą ukształtowaną przez ministra Macierewicza i spowolnienia wprowadzania w życie przygotowanych zmian w technicznym wyposażeniu KW. Po drugie z nieodpowiedzialnego działania ministra ON Klicha, który nie mając przygotowanych sił i środków podjął decyzję o objęciu polską odpowiedzialnością całej prowincji w Afganistanie, co w sposób oczywisty i automatyczny musiało doprowadzić do trudności. Wbrew informacjom p. Klicha takiemu działaniu wówczas sprzeciwiał się zarówno minister Szczygło jak i minister Macierewicz, co było przez nich podnoszone publicznie. 5. Sytuację w służbach wojskowych utrudnia w sposób istotny także decyzja koalicji rządzącej o zablokowaniu procesu weryfikacji i o totalnym ataku politycznym na Komisję Weryfikacyjną. Ustawodawstwo przeprowadzone przez koalicję w 2008 r. poprzez umożliwienie przyjmowania do służby żołnierzy negatywnie zweryfikowanych oraz tych którzy złożyli fałszywe oświadczenia lub nie złożyli ich w ogóle podważa dorobek lat 2006-2007, stwarza niepewność w służbach co do kształtu personalnego kadry, kryteriów doboru i kierunków działania. Szkodliwe jest eliminowanie nowej kadry ukształtowanej w latach 2006-2007 a także mechaniczne faworyzowanie funkcjonariuszy ściąganych z ABW, często mających uprzedzenia do służb wojskowych jako takich i nie znających ich specyfiki. Odbija się to na stwarzaniu poczucia zagrożenia wśród żołnierzy. Stan ten pogłębia praktyka podporządkowywania służb wojskowych ABW we wszystkich dziedzinach, co widać także w przygotowywanych projektach ustaw o zarządzaniu kryzysowym i o informacji niejawnej. Szczególnie niebezpieczne jest to, że na skutek tych działań służby wojskowe zaprzestają realizacji swych ustawowych obowiązków jak np. ochrona kontrwywiadowcza żołnierzy i funkcjonariuszy SWW, bezpieczeństwo teleinformatyczne, ochrona informacji niejawnej. Mimo to trzeba też podkreślić, że nie zawsze SKW daje się użyć w celach politycznych. Np. w przypadku tzw. raportu gruzińskiego ministra K. Bondaryka SKW słusznie odmówiła współpracy w działaniu mającym charakter prowokacji politycznej. 6. Obecna koalicja niszcząc z powodów politycznych dorobek Ministra Macierewicza stworzyła pole dla rehabilitacji WSI i ich przestępczych działań w najgorszym wydaniu. Szczególnie potępić trzeba niszczenie kadry nowych służb, bezprawne rewizje i pozbawianie dostępu do informacji niejawnej, prowokacje z użyciem współpracowników b. KGB itp. Oznacza to powrót służb ukształtowanych przez sowieckie GRU. Nie jest przypadkiem, że rzecznikiem b. WSI jest szkolony przez GRU p. Marek Dukaczewski, którego sowiecki dyplom stwierdza, że: „niniejsze świadectwo daje prawo do samodzielnej realizacji zadań związanych z uzyskaną specjalnością”. Jak stwierdza Raport o likwidacji WSI: „osoby szkolone przez GRU były przygotowywane do prowadzenia pracy wywiadowczej i były rozpatrywane jako element aparatu wywiadowczego ukierunkowanego na kraje NATO”. Antoni Macierewicz b. Przewodniczący Komisji Weryfikacyjnej, szef SKW i sekretarz stanu MON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 26.10.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Jeszcze o WSI: oto, co sam Macierewicz napisał na ten temat (tylko proszę mi nie wpychać, że ja tą personę lubie. Nie wiem dlaczego, ale od chwili, w której go pierwszy raz zobaczyłem, czuję do niego odruchową niechęć) http://www.trybunalscy.pl/node/1581 Zwracam uwagi zwłaszcza na fakty podkreślone przeze mnie grubą czcionką. Mówiąc krótko - obsesje Antka Policmajstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 26.10.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Mówiąc krótko - obsesje Antka Policmajstra Mówiąc krótko: tak właśnie wygląd 90% krytyki kierowanej wobec PiSu. A że wojskowa służba inwigilowała CYWILNYCH POLITYKOW? Iii tam panie. Że montowano całe fikcyjne siatki agentów? Eeee tam. Nieważne. Ważne, że to obsesje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 26.10.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 pepeg napisał: Mówiąc krótko - obsesje Antka Policmajstra Też tak sądzę. Szopen czy Ty myślisz że za kadencji PIS-u służby specjalne nie inwigilowały polityków. Każdy rząd, który aktualnie jest przy władzy, to korzysta ze służb specjalnych dla swoich korzyści. Szopen napisał: .......... Podaj teraz listę zrealizowanych obietnic PO, i możemy porównać ich sensowność. Po co wymieniać skoro PO też nic ważnego nie realizuje, zajmuje się dopalaczami, in vitro i innymi pierdołami. Szopen jak i inni - ja próbuję uzmysłowić wam że wszyscy politycy, to k..rwy i złodzieje, nieważne z jakich ugrupowań partyjnych, a wy zamiast wyluzować się, to bronicie ich. Chyba że macie w tym interes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 26.10.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Za http://lubczasopismo.salon24.pl/polityka/post/241080,czy-tusk-ustabilizowal-nasz-kraj-votum-separatum : "Istnieje zasadnicza różnice we wzajemnym stosunku do siebie PISu i PO. PIS przede wszystkim stawia partii Tuska zarzuty o charakterze o politycznym, merytorycznym. Najostrzejsze z nich to: wezwania do dymisji premiera (w związku z katastrofą smoleńską), krytyka poczynań polskiej dyplomacji, zwłaszcza w zakresie relacji z Moskwą i Berlinem (słynne "kondominium rosyjsko-niemieckie"), zarzuty związane z polityką fiskalną ministra Rostkowskiego (zadłużanie państwa). Można się spierać, czy żądania PIS są uzasadnione, racjonalne; natomiast nie budzi wątpliwości to, czy mieszczą się one w granicach kompetencji największej partii opozycyjnej. TAK, mieszczą się, wynikają z reguł demokratycznego państwa prawa,w którym opozycja ma nie tylko prawo, ale wręcz obowiązek patrzenia władzy na ręce, nieustannej jej kontroli. Platforma Obywatelska natomiast, prócz stawiania zarzutów czysto politycznych, dąży do ośmieszenia PISu i jej wyborców, do skompromitowania tej partii w oczach społeczeństwa. Temu miało służyć nazwanie przez premiera sympatyków J. Kaczyńskiego "moherami", happeningi, deklaracje Palikota, Niesiołowskiego, którzy będąc na granicy obłędu oskarżali prezesa PIS o wszelkie możliwe niegodziwości, życzyli Polsce rychłego "zejścia' prezesa, najlepiej poprzez jego "dorżnięcie" i "wypatroszenie". Te ostatnie działania mogły liczyć na odpowiednią promocję w mediach, były często przedstawiane w satyrycznej konwencji (, co ułatwiało ich akceptowalność), adresowano je do masowej, mało wymagającej publiczności." Podbijam. Chopin, w nawiązaniu do Twojej wypowiedzi o WSI i odpowiedzi forumowiczów, nie odnosisz czasami wrażenia, że bijesz się z koniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 26.10.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Podbijam. Chopin, w nawiązaniu do Twojej wypowiedzi o WSI i odpowiedzi forumowiczów, nie odnosisz czasami wrażenia, że bijesz się z koniem ? Nie bijesz się z koniem tylko gadasz głupoty. "Merytoryczny zarzut PiS" czyli kondominium niemiecko-rosyjskie. Gdzie tu jest merytoryczność? Może coś na poparcie tej bzdury? Dymisja premiera po wypadku pod Smoleńskiem? Co ma piernik do wiatraka? Oczywiście odpowiedź będzie że to premier winien a kondominium jest faktem co każdy widzi. Konkretów nie ma bo to oczywiste bzdury. Sam w to nie wierzysz więc po co takie bzdety wypisywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 26.10.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Mówiąc krótko: tak właśnie wygląd 90% krytyki kierowanej wobec PiSu. A że wojskowa służba inwigilowała CYWILNYCH POLITYKOW? Iii tam panie. Że montowano całe fikcyjne siatki agentów? Eeee tam. Nieważne. Ważne, że to obsesje. Opanuj sie Szopen bo Cie sledcza Pitera Julia na celownik wezmie. Ona przeciez taka robotna i w ramach "taniego panstwa" miliony zlotych przezrewszy, afere rybna na kilkanascie zlotych znalazlszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 26.10.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 (edytowane) cdn dyskusji potwierdza niestety moje prywatne przemyślenia. Pora się powiesić, albo przestać myśleć, czytać prase i oglądać TV. Wybiorę niedługo wariant drugi. Szkoda że Wolną Europę zastąpiło niektórym Radio Maryja. I najgorsze że nie ma odwrotu, tylko brnięcie jeszcze większe i głębsze, podobne do tego w chlewiku. Im dalej do ściany tym niebezpieczniej było, że nawet gumowce nie były w stanie pomóc w pewnym momencie. To prawda, za komuny kościół był przyjazny dla wszystkich, nawet dla niewierzących. Dziś nie jest przyjazny nawet dla wierzących. Mam kilka osobistych przemyśleń, związanych z rolą kościoła w ostatnim 20-leciu- ale to by trzeba albo esej jakiś przynajmniej o ile nie pracę na habilitację......... W skrócie zauważyłem że typowo ateistyczna postawa która przez lata starała się skutecznie lub mniej udowadniać brak istnienia Boga - zmieniła się w postawę próbującą udowodnić że jest on nam do niczego niepotrzebny dzisiaj. Kościół za późno chyba wyłapał ten trend i kierunek - dzisiaj płacąc za to swoją sytuacją i broniąc się - chaotycznie czasami - przed tegoż skutkami. Niestety również - co przykre - przed tymi którzy kościół wciąż wspierają i ufają swoim proboszczom...... Edytowane 26 Października 2010 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 26.10.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Podbijam. I po co? Miałeś merytoryczne odpowiedzi, że papier (tu internet) łyknie wszystko. Dokładnie taki sam tekst można napisać o PO jak i o PIS, zacytować odpowiednich fragmenty: "wykształciuchy" to między innymi o mnie, "niech spadnie" to o samolocie z Pierwszą Damą na pokładzie podczas pielgrzymki do Smolenska. Pewnie za jakiś czas znowu zacytujesz ten śmieszny tekst, albo znajdziesz jakiś podobny. I nadal będzie wesoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 26.10.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Nie mówcie nic o Kościele, bo zaraz odezwą się głosy, żeście komuchy, Żydzi, itp., a w najgorszym wypadku zostaniecie wyklęci, hehehe !!!!!!!!!! Tu przypomina mi się pewna scena z literatury, niestety nie pamiętam dzieła, w której bohater (rycerz) łapie za kark wyklinającego go proboszcza i wrzeszczy: Mnie będziesz wyklinał, to ty nie wiesz, durniu, że mnie sam biskup rzymski wyklął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 26.10.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Dokładnie taki sam tekst można napisać o PO jak i o PIS, zacytować odpowiednich fragmenty: "wykształciuchy" to między innymi o mnie, "niech spadnie" to o samolocie z Pierwszą Damą na pokładzie podczas pielgrzymki do Smolenska. Widzę, że strzelasz na oślep... a sprawa okrzyków "niech spadnie" co najmniej dyskusyjna... z chęcią bym się wsłuchał... podrzuć link do video, jak masz... Pewnie za jakiś czas znowu zacytujesz ten śmieszny tekst, albo znajdziesz jakiś podobny. A Ty go ośmieszysz, wykpisz, uznasz za mało istotny czy za obsesję jaki by nie był, bo dotyczy krytycznego spojrzenia na działania PO lub stronniczości mediów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 26.10.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 (edytowane) troche mi głupio , że się do tego poziomu zniżam , ale diabeł mnie kusi .Dopuser - widzę, że uwielbiasz żałosne cytaty, manipulowanie nimi i wyciągasz z jedynie słuszne wnioski.Czy mógłybyś poddać głębokiej analizie poniższy cytat i odnaleźć związek przyczynowo-skutkowy z katastrofą smoleńską,zwłaszcza w kontekście kompletnego braku reakcji osób obrażanych wobec obrażającego.Z góry dziękuje i przepraszam. wielebny ojciec Rydzyk :"Prezydentowa to, czarownica która powinna się poddać eutanazji. Prezydent to oszust ulegający lobby żydowskiemu " Edytowane 26 Października 2010 przez Zochna pogrubilam Dopusera ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 26.10.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 troche mi głupio , że się do tego poziomu zniżam , ale diabeł mnie kusi . A czym się to kuszenie objawia ? Dopuser - widzę, że uwielbiasz żałosne cytaty, manipulowanie nimi i wyciągasz z jedynie słuszne wnioski. Widzę, że uwielbiasz grać insynuacjami i słowami bez pokrycia... Czy mógłybyś poddać głębokiej analizie poniższy cytat i odnaleźć związek przyczynowo-skutkowy z katastrofą smoleńską, zwłaszcza w kontekście kompletnego braku reakcji osób obrażanych wobec obrażającego. Z góry dziękuje i przepraszam. wielebny ojciec Rydzyk : "Prezydentowa to, czarownica która powinna się poddać eutanazji. Prezydent to oszust ulegający lobby żydowskiemu " Chcesz o tym porozmawiać ? Jaki dokładnie związek dostrzegasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 26.10.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Swędzi mnie prawe oko Rozczarowałeś mnie Podpowiem Ci - idź tą samą droga skojarzeniową jak w przypadku od "moherów" do "zbrodni przeciw ludzkości" czy "ludobójstwa" czy jak to tam było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 26.10.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Podpowiem Ci - idź tą samą droga skojarzeniową jak w przypadku od "moherów" do "zbrodni przeciw ludzkości" czy "ludobójstwa" czy jak to tam było. Strasznie jesteś jakaś taka Wybiórcza, widzę... i demonizujesz Ziobrę... np. on nie wyzywał POowców od bydła... nie wzywał do dożynania, obdzierania ich ze skóry czy wręcz patroszenia... spróbuj wyważyć racje, bo na pewno nie są one rozłożone po równo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 26.10.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Strasznie jesteś jakaś taka Wybiórcza, widzę... i demonizujesz Ziobrę... np. on nie wyzywał POowców od bydła... nie wzywał do dożynania, obdzierania ich ze skóry czy wręcz patroszenia... spróbuj wyważyć racje, bo na pewno nie są one rozłożone po równo... Masz rację! To straszne. Taka rzeź! A propos rzezi! Stolec już dzisiaj był, czy wytrzymasz do jutra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 26.10.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Strasznie jesteś jakaś taka Wybiórcza, widzę... i demonizujesz Ziobrę... np. on nie wyzywał POowców od bydła... nie wzywał do dożynania, obdzierania ich ze skóry czy wręcz patroszenia... spróbuj wyważyć racje, bo na pewno nie są one rozłożone po równo... ta wybiórcza i to podkreślenie PO.. charakterystyczne, jak po dobrym partyjnym praniu mózgu. Dałam Ci szeroki przekrój w cytatach, a Ty dalej wygłaszasz teksty z partyjnej ulotki. Marna strategia, nawet ciemny lud już tego nie kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 26.10.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 nooo wiesz co Zochna....to PO prostu z szacuneczkiem sie pisze.....no i dziala marketingowo i POza tym nie masz poczucia humoru i wybiorczo zartow Rydzyka sie czepiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 26.10.2010 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 (edytowane) troche mi głupio , że się do tego poziomu zniżam , ale diabeł mnie kusi . bo tak czasami bywa. Kusi nas przekonanie własnej racji i ochota aby reszta osądzała tak samo albo podobnie jak My. Tu widzę podstawy złego które się dzieje dzisiaj Edytowane 27 Października 2010 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 27.10.2010 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 ta wybiórcza i to podkreślenie PO.. charakterystyczne, jak po dobrym partyjnym praniu mózgu. Dałam Ci szeroki przekrój w cytatach, a Ty dalej wygłaszasz teksty z partyjnej ulotki. No tak... Ty to "szeroki przekrój cytatów" a u mnie "teksty z partyjnej ulotki". No comments. Mówi samo za siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts