Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy mówienie źle o PiS będzie karane jako podżeganie do zabójstwa?

Agduś

Recommended Posts

A Ty go ośmieszysz, wykpisz, uznasz za mało istotny czy za obsesję jaki by nie był, bo dotyczy krytycznego spojrzenia na działania PO lub stronniczości mediów...

Pewnych tekstów nie trzeba ośmieszać. One po prostu są śmieszne.

A śmieszne są dlatego, że doskonale wpadają w retorykę prezesa, któremu nikt nie wmówi, że białe jest białe. I stąd się biorą takie zabawne kawałki, bezmyślnie powtarzana przez wyznawców PIS jak kondominium czy odpowiedzialność za Smoleńsk.

• Odpowiedzi 289
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

-

Szopen jak i inni - ja próbuję uzmysłowić wam że wszyscy politycy, to k..rwy i złodzieje, nieważne z jakich ugrupowań partyjnych, a wy zamiast wyluzować się, to bronicie ich. Chyba że macie w tym interes?

p. Kamyku, ja przecież to wiem. Tyle tylko, że mnie denerwuje, gdy PiS przedstawia się jak jakiś ewenement na polskiej scenie politycznej, a wszyscy inni są kulturalni, zatroskani o Polskę, nowocześni, wspaniali. Rozumie mnie Pan? Dlatego ich bronię: bo uważam, że chociaż PiS ma w .... to znaczy, dużo wad, to jednak ma ich nieco mniej niż PO, które tych wad ma jeszcze więcej. Tymczasem kupa osób na forum uważa najwidoczniej, że kiedy Ziobro mówi o lekarzu, że jest winny przed wyrokiem sądu - to to jest coś karygodnego. Gdy to podobnie mówi premier Tusk - jest wszystko OK. Gdy Kaczyński za granicą coś palnie - świat się wali. Gdy Komorowski coś palnie -- ee tam, to taki tam koloryt. Gdy Tusk deklaruje zamach na autonomię uczelni -- eee tam, wszystko można wybaczyć. Gdy Za PiSu inwigiluje się dziennikarzy -- zamach na demokrację. Gdy za PO inwigiluje się -- normalne procedury śledcze. I tak dalej.

Wydaje mi się, że "wina" rozkłada się w miarę równomiernie. Zaczął Tusk obrażając się za przegraną kampanię prezydencką z ś.p. L.K. Obraza ta była jednak "innego gatunku" niż ta Jarosława Kaczyńskiego po przegranej z Komorowskim. Wydaje mi się, że grzechy działaczy PO były jednak mniejszego kalibru. Za to niektóre wypowiedzi lidera opozycji są tak żenujące, że zastanawiam się nad kondycją intelektualną tegoż. Nie popisuje się też taktem i ogładą nasz najjaśniejszy prezydent, choć w tej materii bierze przykład ze swojego poprzednika. Żądanie przeprosin i wieczne obrażanie się są infantylne. Nie pasują do twardej gry politycznej. Jeżeli ktoś obraził to pozew do sądu [ale nie z byle bzdurą jak to czyni p. Ziobro]. Ja też czuję się obrażany przez prezesa, który uznał mnie za mieszkańca kondominium i niesuwerennego kraju oraz zarzucił brak patriotyzmu, nie czuję się też wykształciuchem [choć chyba miałbym podstawy formalne] ani nie należę do łżeelity. Nie chcę jednak przeprosin. Po prostu wali mi to, jak mawia młodzież.

Gość Pepeg z Gumy

Opozycja, wbrew pozorom i opiniom tejże, zawsze w takich przepychankach jest na uprzywilejowanej pozycji.

Jak się nam władza nie odszczeknie na głupią zaczepkę, to przyznają nam rację.

A jak się odszczeknie, to powiemy , że się zajmują pierdołami zamiast rządzić.

To rządzący są oceniani.

Tak źle, tak nie dobrze.:D:D

Ja też czuję się obrażany przez prezesa, który uznał mnie za mieszkańca kondominium i niesuwerennego kraju

Jola_krzysiek, erm... Czyli, jak prezes mówi, że Polska ma ograniczoną suwerenność, i że boi się, że pozycja Polski spada.. spada.. spada.. to Pana to obraża?

Edytowane przez szopen
Pania->pana (nie zauwazyłem, że obrażany a anie obrazana)

Zaczął Tusk obrażając się za przegraną kampanię prezydencką z ś.p. L.K. Obraza ta była jednak "innego gatunku" niż ta Jarosława Kaczyńskiego po przegranej z Komorowskim. Wydaje mi się, że grzechy działaczy PO były jednak mniejszego kalibru. .

no i dochodzimy do tego że nasza ocena nie jest zależna od wymaganych w cywilizacji prawideł , tylko od indywidualnych "osądów " form obrażania.

Jeśli forma obrażania kogoś spełnia w naszym mniemaniu walory estetyczne - jest prawidłowa -:)

Nie

Gość Pepeg z Gumy
no i dochodzimy do tego że nasza ocena nie jest zależna od wymaganych w cywilizacji prawideł , tylko od indywidualnych "osądów " form obrażania.

Jeśli forma obrażania kogoś spełnia w naszym mniemaniu walory estetyczne - jest prawidłowa -:)

Nie

Ofkors.

Jeden się obrazi gdy powiesz , że "mija się z prawdą", drugiemu w pysk wręcz naplują a mówi , że deszcz pada.:)

Jola_krzysiek, erm... Czyli, jak prezes mówi, że Polska ma ograniczoną suwerenność, i że boi się, że pozycja Polski spada.. spada.. spada.. to Pana to obraża?

a co to ma do wypowiedzi prezesa, który nazwał Polskę kondominium ?

radzę się najpierw zapoznać z definicją tego słowa, a potem przystąpić do dyskusji - http://pl.wikipedia.org/wiki/Kondominium_(kolonia)

Dobry przykład. Prezes mówi że pozycja Polski spada. Nie podaje jednak na podstawie jakich faktów taką tezę wysuwa. Jeżeli tak jest to na ile jest to wina obecnego rządu?Tak jest z wiekszościa rzeczy które Kaczyński wygaduje. Specjalnie piszę że wygaduje bo większość z tego co mówi nie ma pokrycia w faktach. Szopen zrozum, o to własnie idzie cała batalia. My tutaj sie nie zgadzamy na taki sposób argumentacji. Ja go wręcz wyśmiewam. "Kondominium niemiecko-rosyjskie" Palnął sobie Jaroslaw i poszedł. On tak ze wszystkim prawie. Obrzucić błotem, nie martwić się o dowody. Jak tak mozna? Gadać w ten sposób może sobie SLD. Oni nigdy za słowa nie odpowiadali. Czego innego jednak oczekiwałoby sie od człowieka który deklaruje wartości związane z katolicyzmem, więc poszanowanie prawdy, szacunek dla innych, wiarygodność w każdym słowie i inne. Jego nie usprawiedliwia nawet gdyby prawdą była zorganizowana kampania medialna przeciw PiS ( a nie jest). Co to za katolik ktory jest nim tylko w kościele? Fałsz, fałsz, fałsz! Za grosz nie mam szacunku dla Jarosława za ten relatywizm właśnie.

Platforma i jej zaplecze doskonale zdają sobie sprawę, że Polska, która uczci pamięć Lecha Kaczyńskiego nie będzie tą Polską, której oni chcą. Tak jak Piłsudski nie mógł być symbolem PRL. Tak samo Lech Kaczyński - przy całej nieporównywalności postaci - nie może być symbolem kondominium rosyjsko-niemieckiego w Polsce

Ja tam ten cytat odebrałem tak: Kaczyński zaatakował PO sugerując, że PO pragnie by Polska była kondominium polsko-rosyjskim -- a nie, że już jest. W końcu, Piłsudski nie żył w PRLu, tak?

Ale zresztą nie mam zamiaru tłumaczyć się ze słów jakiegoś polityka.

Ja tam ten cytat odebrałem tak: Kaczyński zaatakował PO sugerując, że PO pragnie by Polska była kondominium polsko-rosyjskim -- a nie, że już jest. W końcu, Piłsudski nie żył w PRLu, tak?

Problem w tym, że cokolwiek powie Kaczor to i tak zostanie to przeinaczone, wyrwane z kontekstu, albo wręcz nawet czegoś nie powie a mu się przypisze, i służalcze media trąbią bzdurę na okrągło. A większość dyskutantów nawet się nie wysili przeczytać całości wypowiedzi Kaczora, bo czytają tylko lekkostrawną papkę, którą to serwują im media.

Podziwiam Tuska, bo całą "brudną" robotę odstawiają mu jego psy gończe, typu Niesiołowski czy wcześniej Palikot. Dobrze się ustawił Tusk, ot co. Jakby co to nie on, prawda ? Ale trzeba być chyba ślepym by nie dostrzec, że wszyscy jesteśmy robieni przez ekipe PO w jajo, delikatnie mówiąc. A jak to w życiu bywa, przekonamy się o tym wszyscy już wkrótce - po zasobności naszych portfeli... i ciekawe, kto wtedy posprząta po PO... tak na marginesie, ciekawe o ile spadną ceny naszych nieruchomości: niech zgadnę, o 50% ? I - oczywiście - będzie temu winny tylko i wyłącznie PiS, partia w opozycji od 3 lat...

Problem w tym, że cokolwiek powie Kaczor to i tak zostanie to przeinaczone, wyrwane z kontekstu, albo wręcz nawet czegoś nie powie a mu się przypisze, i służalcze media trąbią bzdurę na okrągło. A większość dyskutantów nawet się nie wysili przeczytać całości wypowiedzi Kaczora, bo czytają tylko lekkostrawną papkę, którą to serwują im media.

Jasne, wszyscy dookoła to matołki ktore prostych słów nie potrafią zrozumieć i potrzebują kogoś kto im to wytłumaczy. Wszyscy jesteśmy zmanipulowani tylko PiS i jego zwolenicy widzą prawdę. Że konuś się jeszcze chce takie głupoty wypisywać!

Podziwiam Tuska, bo całą "brudną" robotę odstawiają mu jego psy gończe, typu Niesiołowski czy wcześniej Palikot. Dobrze się ustawił Tusk, ot co. Jakby co to nie on, prawda ? Ale trzeba być chyba ślepym by nie dostrzec, że wszyscy jesteśmy robieni przez ekipe PO w jajo, delikatnie mówiąc. A jak to w życiu bywa, przekonamy się o tym wszyscy już wkrótce - po zasobności naszych portfeli... i ciekawe, kto wtedy posprząta po PO... tak na marginesie, ciekawe o ile spadną ceny naszych nieruchomości: niech zgadnę, o 50% ? I - oczywiście - będzie temu winny tylko i wyłącznie PiS, partia w opozycji od 3 lat...

Twoja wiedza z zakresu ekonomii jest porażająca. Nieruchomości w Polsce są jedne z najtańszych w Europie. One mogą TYLKO drożeć niezależnie od tego kto bedzie rządził. Co do reszty to kolejne inwektywy bez pokrycia. Na jakiej podstawie ten tutaj uważa że jesteśmy przez PO robieni w jajo oczywiście nie przeczytamy. Nie ma zwyczaju w PiS prezentować argumentów. Rzucać błotem, coś się przyklei. Taka jest dyrektywa prezesa.

Które to są te służalcze media, kurna. Jakieś dowody na lewą kasę , koncesje itd ? Przez lata PIS miał swoja publiczną , ma pewne radio na swoje usługi - chyba z największym zasięgiem w Polsce i kawałek prasy i telewizji też.

I co ? I pstro . Większość nie kupuje wulgarnej agitki, fałszu i obrażania przeciętnej inteligencji .

W stylu Solidarnych 2010 na przykład. Nawet ten ciemny lud od Kurskiego.

Biedny Kurski narzeka w pewnym wywiadzie (autoryzowanym jakby co - nie wiem czy Przekrój służalczy jest czy nie - w kazdym razie Kurski na wywiad polazł) , że "obśmiewanie" to dzisiaj najskuteczniejsze oręże a oni nie mają takiego swojego Wojewódzkiego czy innego Majewskiego - bo sobie nie "stworzyli" .

No to jest dopiero cynizm i śmiech na sali.

Wspomniał tez że Dziadek z Wermachtu - to perfidnie zaplanowana gra przez Tuska :) On sobie tylko tak palnął - a Tusk to perfidnie wyciągnął i zrobił aferę :)

I tym obraził i zdezawuował Kaczynskiego Lecha :) I właście Tusk powinien przeprosić za tę aferę. W pierwszej kolejności Kaczyńskiego - za obrazę brata - zaraz potem Kurskiego. I to jest ta pisowska logika , której za żadną kasę żaden inteligenty dziennikarz nie chce sprzedawać.

No i co się dziwisz - jak mówiła Gienia od Kolskiego.

Edytowane przez Zochna

JTwoja wiedza z zakresu ekonomii jest porażająca. Nieruchomości w Polsce są jedne z najtańszych w Europie. One mogą TYLKO drożeć niezależnie od tego kto bedzie rządził. Co do reszty to kolejne inwektywy bez pokrycia. Na jakiej podstawie ten tutaj uważa że jesteśmy przez PO robieni w jajo oczywiście nie przeczytamy. Nie ma zwyczaju w PiS prezentować argumentów. Rzucać błotem, coś się przyklei. Taka jest dyrektywa prezesa.

sa sa argumenty

A ja jestem przeciwko PO, bo np. jeszcze chyba nasze prawnuki będą sprzątać po bajzlu ekonomicznym jaki pozostawi nam w spadku PO. Bo np. zagrożone są wartości demokratyczne typu wolność prasy i swoboda wypowiedzi. Bo np. zamykane są programy i zwalniani są dziennikarze mający krytyczny do PO stosunek. Bo np. liczne afery są zamiatane pod dywan. Bo np. wyznawcy PO wzywają do fizycznej rozprawy z opozycją (sic!) a wręcz zabójstwa Jarka Kaczyńskiego. Bo np. rząd oddał walkowerem sprawę katastrofy smoleńskiej i okłamywał naród w tej sprawie. Bp. np. prezydent Komorowski przywraca oficerów PRL-owski służb do pracy. Bo np. całość działań obecnego rządu na arenie międzynarodowej powoduje spadek znaczenia Polski w EU.

[/b]

ekonomia w PIS,ma troszczke inna definicje po prostu i dlatego tak trudno sie na tym polu porozumiec....

chociaz niektorzy jak stasiek&goska przyznaja otwarcie,ze ekonomie to maja w glebokim powazaniu i pisza"niech Polska będzie biedna i mocherowa ale nie UBECKO - RADZIECKO -NIEMIECKA!"

Edytowane przez prawdziwy.anika

Szkoda, ze nasz nowy super fajny prezydent mianowal na generala policji bylego zomowca co zaczynal swoja milicyjna kariere trzepiac pala grzbiety przerazonej gawiedzi no ale jak zgoda buduje to moze tak trzeba.

to chyba i tak lepsze niż mieć prezydenta, który wychował się w willi zagrabionej przez komunistów prawowitym właścicielom..... to wręcz pachnie paserstwem antenatów.....