Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy mówienie źle o PiS będzie karane jako podżeganie do zabójstwa?

Agduś

Recommended Posts

Czy jak napiszę, że Pana Zbigniewa Ziobrę pogięło dramatycznie to też będzie, że podżegam? Ta gwiazda polskiej [może nawet światowej] palestry, najlepszy były prokurator generalny oraz minister sprawiedliwości w powojennej Polsce stwierdził, że zabójstwo w Łodzi jest ZBRODNIĄ PRZECIWKO LUDZKOŚCI (sic!!!!!). Powołuje się w tym na odpowiednie paragrafy! To zbrodni katyńskiej nie udaje się nadać odpowiedniego statusu a tu..... No i to nazwanie tragedii w Łodzi "mordem łódzkim" - to chyba tak żeby się kojarzyło z np. mordem w Jedwabnem? Czy naprawdę nie ma granicy kabotynizmu?

• Odpowiedzi 289
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ludzie z POlski brak słów !

Przykro mi, że masz ograniczony zasób słownictwa. Jest na to rada - zacznij czytać dobrą literaturę, najlepiej klasykę.

Gdzie ARGUMENTY? Mam wrażenie że jesteście uczniami Goebelsa.

Poczułabym się urażona, ale zapewne jako dobry i wrażliwy człowiek (a tylko tacy są wśród zwolenników PiS) nie miałeś zamiaru nikogo obrażać. Tak Ci wyszło. Pewnie z powodu ograniczonego zasobu słów nie umiałeś inaczej wyrazić swoich myśli. A dlaczego "poczułabym", a nie "poczułam"? To proste, ale nie napiszę, bo mógłbyś się poczuć urażony.

Kaczyński winien i już !Czemu człowiek który nie wzywa do niczego co jest nie zgodne z interesem Polski , naszej tożsamości, honoru itd jest tak znienawidzony .

Tu są dwie możliwości. 1. Nie jesteś w stanie pojąć, że Polacy to jednak nie jest jednolita masa, której rozumienie "tożsamości, honoru itd." nie jest takie samo, jak Kaczyńskiego. Ja na ten przykład mam zupełnie inne. 2. Uważasz, jak Twój idol, że każdy, kto myśli inaczej niż on, nie jest Polakiem, więc nie ma prawa wypowiadać się w sprawach Polski.

Czemu jak jesteście tacy mądrzy i uczeni i wspaniali i w ogóle nowocześni i wyzwoleni nie skorzystacie z dobrodziejstw jakie dała Wam łunia ewropejska i nie zamieszkacie w którymś z tych wspaniałych liberalnych krajów gdzie można sobie wstrzyknąć na przystanku, albo wziąć ślub ze swym partnerem od wsadzania w dupala , itd. , . Przecież tam nie musielibyście cierpieć katuszy i oglądać tego "mochera" , tylko wiedlibyście wspaniałe życie- aby do łikenda i supermarketu zamiast do kościoła. W ogóle to proponuję Wam raczej wschód np. Indie - tam to się można pokazać dopiero wśród tych mocherów ,a i kościół katolicki można podpalić na legalu , i swym dzieciom pokazać o co w życiu chodzi.

Błagam Was wyjedźcie stąd - niech Polska będzie biedna i mocherowa ale nie UBECKO - RADZIECKO -NIEMIECKA!

Dziękuję za te wszystkie komplementy w pierwszej linijce (pozwoliłam sobie uznać się za jedną z ich adresatek). Czemu nie wyjadę? A czemu miałabym wyjeżdżać? Jakby nie patrzeć, biorąc pod uwagę wyniki wyborów i sondaży, to jednak logiczne by było, gdybyś to Ty wyjechał wraz z grupą podobnie myślących. Nie da się ukryć, że jesteście w mniejszości, co daje jedna pewną nadzieję, że kiedyś Polska nie będzie biedna i moherowa. Może uda Wam się gdzieś założyć państwo, w którym niedzielna msza będzie obowiązkowa (pod groźbą kary chłosty), a homoseksualistów będzie można kamienować (co tydzień zaraz po mszy). Ziejesz chrześcijańską miłością bliźniego jak Twój idol!

Jesteście żałośni

To idź się za nas pomodlić! Jako prawdziwy chrześcijanin chyba powinieneś.

Pozdrawiam Was to ja mocher pisior i jak tam chceciedebeściakii mam jeszcze mocherowe rękawiczki na rower, i ..........nie mam karty do bankomatu ,ani kredytowej ani debetowej ani żadnej, ani nawet lojalnościowej,...

Ale komputer to jednak masz??? A w nim ten zły internet, narzędzie szatana! Jednak chyba karta bankomatowa jest mniej grzeszna, ale może upewnij się u księdza, bo ja nie wiem, co gorsze...

ale............. mam honor , poczucie patriotyzmu ,szacun dla bohaterów, szacun dla starych ludzi wyśmiewanych , poniewieranych, i hańbionych, szacun dla prawdziwej historii , w ogóle Kocham swój kraj , i chcę tylko by był wolny suwerenny i sprawiedliwyczy to za dużo?

Wcale nie za dużo. Ja mam jeszcze szacun dla niektórych starych ludzi niewyśmiewanych, nieponiewieranych i niehańbionych, bo w sumie czemu akurat tych miałabym nie szanować? I dla młodych też - niektórych. W ogóle dla ludzi bez podziału na starych i młodych, heteryków i homo albo biseksualnych, pięknych, brzydkich i takich-sobie, zwolenników różnych partii, wierzących i niewierzących w różnych bogów - byle tylko dobrymi ludźmi byli i... godnymi szacunku. Czego i Tobie życzę.

P.S

Jak kto ma chęci zapraszam , będzie sobie mógł wbić nożyk pod moje żeberko, albo palnąć pisiorowi w łeb obuchem , albo nie wiem co jeszcze - wymyślicie coś na poczekaniu.

Jeszcze raz serdeczne pozdro dla forumowiczów.

Mocher

A to już niezdrowo wygląda... Masz poczucie misji? Chcesz kogoś zbawić przez swoją ofiarę? Hmmmm... Czy leci z nami lekarz?

Pozdrawiam

Gość Pepeg z Gumy

Wisi mi jego wzrost. Napoleon był niskiego wzrostu. Kaczyński jest dla mnie kurduplem. Dla mnie.

.

To bezprzykładny i niebywały wręcz, powtarzam raz jeszcze: nie-by-wały, przykład agresji przeciwko Prawu i Sprawiedliwości.

Zochna!

Proszę natychmiast przeprosić... pana prezesa.

Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, że jesteś właśnie o krok od popełnienia zbrodni przeciwko ludzkości.

A jak pan prezes znowu strzeli focha i nie da się przeprosić?

W zasadzie chciałem te przemyślenia zostawić gdzie ich miejsce, ale kilka osób np. Zochna i Agduś podejmując polemikę sprowokowało i mnie.

Gdzie ARGUMENTY?

A widziałeś ty kiedyś, by się Prezes argumentem posłużył?

Kaczyński winien i już !Czemu człowiek który nie wzywa do niczego co jest nie zgodne z interesem Polski , naszej tożsamości, honoru itd jest tak znienawidzony .

Może z powodu swoich czynów, a nie deklaracji?

Czemu jak jesteście tacy mądrzy i uczeni i wspaniali i w ogóle nowocześni i wyzwoleni nie skorzystacie z dobrodziejstw jakie dała Wam łunia ewropejska i nie zamieszkacie w którymś z tych wspaniałych liberalnych krajów ...

Bo to wolny kraj, co oznacza, że przeciwnicy PIS mogą w nim żyć i publicznie deklarawać, że są przeciwnikami PISu. Podobnie, jak deklarować, że nie podoba im się to, co robi na przykład biskup, prezydent, czy dyrektor wodociągów miejskich. Oczywiście te same prawa mają zwolennicy PISu.

niech Polska będzie biedna i mocherowa

Idą wybory - zrób z tej myśli hasło na plakaty.

Jesteście żałośni

Jesteś żałosny.

......nie mam karty do bankomatu ,ani kredytowej ani debetowej ani żadnej, ani nawet lojalnościowej,

Tu może być kilka przyczyn:

1. nie jesteś pełnoletni

2. chcesz być jak Prezes, choć chyba źle rozumiesz jego przesłanie

3. nigdy nie wpadłeś na to, by wystąpić o taką kartę

4. obracasz pieniędzmi o nielegalnym pochodzeniu, więc nie chcesz aby przechodziły przez system bankowy

....... mam honor , poczucie patriotyzmu ,szacun dla bohaterów, szacun dla starych ludzi wyśmiewanych , poniewieranych, i hańbionych,

Ciekawe tylko, czy Ci starzy, wyśmiewani, poniewierani i hańbieni ludzie tak samo jak Ty rozumieją pojęcia honoru i patriotyzmu.

Pamiętaj przy tym, że Polacy śmieją się i z Kaczyńskich i z Tuska i Komorowskiego. Palikata nazywają obraźliwie błaznem, ale Stańczyka, który błaznem zawodowym był stawiają jako wzór patriotyzmu. I zazwyczaj są nieświadomi ukrytej w tym ironii.

szacun dla prawdziwej historii ,

Żebyś wiedział, ile już prawdziwych historii było i ile jeszcze będzie...

w ogóle Kocham swój kraj , i chcę tylko by był wolny suwerenny i sprawiedliwyczy to za dużo?

Chwalebne to cechy, ale o jakim kraju mówisz? Bo Polska już jest wolna i suwerenna.

Jak kto ma chęci zapraszam , będzie sobie mógł wbić nożyk pod moje żeberko, albo palnąć pisiorowi w łeb obuchem , albo nie wiem co jeszcze - wymyślicie coś na poczekaniu.

Uważaj, to może być opacznie zrozumiane jako nakłanianie do zbrodni.

Jeszcze raz serdeczne pozdro dla forumowiczów.

Mocher

No i na koniec, w charakterze mocnego uderzenia, napisałeś coś z sensem.

Dziękuję i wzajemnie :D

stasiek&gośka przecież Polska jest wolna i suwerenna, chciałbym żeby była również sprawiedliwa. Zapytam Ciebie czy ty chodzisz na herbatkę do prezia Jarka, bo kto inny mógłby nakłaść Ci tych głupot do głowy? Polska dla Ciebie to tylko PIS, prezio jako władza, reszta precz. Na białorusi też tak jest - jedna słuszna partia i jeden słuszny prezydent, chcesz tego? A może wtedy by było lepiej w Polsce?.

Wstyd mi przyznać, ale w poprzednich wyborach głosowałem na PIS, Jarka i "zimnego" Lecha. Mieli swoje 5 minut i co zrealizowali w ciągu tych dwóch lat swoich rządów - odpowiem wam ..........NIC.......... Ja osobiście, jako malutki, szary człowiek nic nie zyskałem, Polska jako państwo też. I tego jako Polacy nie zauważacje? Obecnie rząd ( PO i PSL) też zajmuje się bzdurami, zamiast ratować finanse i spełniać obietnice wyborcze, a wy dalej swoje. Obecnie nie ma żadnej partii, która wywiązała się ze swoich obiecanek-cacanek i pewnie nie będzie. Ja sobie obiecałem że nie będę już brał udziału w żadnych wyborach, bo Ci wszyscy politycy to k...y i złodzieje.

Edytowane przez kamykkamyk2

Fajnie wiedziałem że tak mnie zbesztacie . I kto tu nawołuje do nienawiści?

Macie rację do dziś nie wiedziałem jak się pisze mocher - dziękuję za pouczenie od szanownej Pani Zochy z potrójnego miasteczka

Moher

No właśnie! Kto? Wskaż dokładnie!

Bo tak w ogóle kto nawołuje w Polsce to z grubsza wiemy...

A może każdy głos krytyki w stosunku do Ciebie to już nawoływanie do nienawiści? Skąd ja tę postawę znam....???

Kamykkamyk2 - myślę dokładnie jak Ty, ale jednak do wyborów pójdę tyle razy, ile razy realnie grozić nam będzie władza PiS pod rządami Kaczyńskiego. A potem już nie. Do czasu, kiedy będzie można głosować NA jakąś partię.

Fajnie wiedziałem że tak mnie zbesztacie . I kto tu nawołuje do nienawiści?

Tusk, wiadomo.

Czasem podszywa się pod różne postacie forumowe. Jestem z 3-miasta to wiem.

Macie rację do dziś nie wiedziałem jak się pisze mocher - dziękuję za pouczenie od szanownej Pani Zochy z potrójnego miasteczka

Moher

Ależ, cała przyjemność po mojej stronie.

To zaszczyt móc pomóc, tym bardziej że daleko mi do takiej szlachetnej postawy..

Dodatkowo mam kartę kredytową , co mnie ostatecznie dyskwalifikuje.

Mimo że nie pamiętam PINu , co może będzie jakąś okoliczność łagodzącą.

I z góry i z dołu i z 3miasta przepraszam za wszystko, za co ewentualnie można się obrazić.

Bo ja tak zrozumiałam słowa Kaczyńskiego... I teraz zastanawiam się, czy już sobie spakować piżamę, kapcie i szczoteczkę do zębów...

Gdyby PiS było u władzy z pewnością by tak było. Za to mówienie źle i obrzucanie inwektywami oponentów PiS byłoby powodem do przyznania medali i orderów.

To bezprzykładny i niebywały wręcz, powtarzam raz jeszcze: nie-by-wały, przykład agresji przeciwko Prawu i Sprawiedliwości.

Zochna!

Proszę natychmiast przeprosić... pana prezesa.

Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, że jesteś właśnie o krok od popełnienia zbrodni przeciwko ludzkości.

A jak pan prezes znowu strzeli focha i nie da się przeprosić?

Trochę zdawałam, ale przyznam, uległam złej pokusie.

Przeprowadzam samokrytykę. Przepraszam wraz z cała rodziną.

Jako pokutę będziemy słuchać każdego wieczoru, przez 15 minut, różnych wypowiedzi Nelly Rokity.

Jeżeli to prezesa nie przekona , to dokładamy jeszcze panią Sobecką.

(...)Jako pokutę będziemy słuchać każdego wieczoru, przez 15 minut, różnych wypowiedzi Nelly Rokity.

Jeżeli to prezesa nie przekona , to dokładamy jeszcze panią Sobecką.

Nie przesadzaj! Aż tak bardzo nie zgrzeszyłaś! Kara musi być przecież adekwatna do winy.

Mieli swoje 5 minut i co zrealizowali w ciągu tych dwóch lat swoich rządów - odpowiem wam ..........NIC..........
No i teraz mamy powtórkę z historii w wykonaniu PO. Kto następny?

...

... kampania nienawiści wobec opozycji z zachętami do wyrzynania watahy. I to wszystko się dzieje w rzekomo demokratycznym, europejskim kraju. I wyznawcy tej władzy śmią się określać nowoczesnymi europejczykami... żałośni są tak błazny i przebierańcy będący przy władzy jak i pożyteczni idioci, jej wyznawcy... szkoda tylko, że cały ten cyrk rządowo-medialny odbywa się kosztem społeczeństwa...

Zapomniałby, że szykują się podwyżki prądu o ponad 10%:

...

podziękowania proszę słać na adres rządu RP, tego samego rządu, który obiecywał obywatelom złote góry, i dla którego jeszcze miesiąc czy dwa temu byliśmy zieloną wyspą...

... i wyobraź teraz sobie, że PiS znowu poniesie klęskę w zbliżających się wyborach (pomimo tych wszystkich niespelnionych obietnic i podwyżek) ... "pożyteczni idioci" - których chyba jest większość w Polsce - odrzucą pełne miłości, honoru i prawdziwego patriotyzmu zaloty kurdupla ... tym razem klęska będzie jeszcze bardziej dotkliwa ... być może nawet, PiS jeszcze bardziej skarłowacieje i powróci do swych "korzeni" w postaci "PC" :)

... Mam wrażenie że jesteście uczniami Goebelsa.

...

... albo wziąć ślub ze swym partnerem od wsadzania w dupala , itd. , . Przecież tam nie musielibyście cierpieć katuszy i oglądać tego "mochera" , tylko wiedlibyście wspaniałe życie- aby do łikenda i supermarketu zamiast do kościoła. ...

...

...

... jako stary uczeń Józka (Goebbels - tak się prawidłowo pisze to nazwisko), odnoszę wrażenie, że w jakimś ostatnim "łikenda" usiadłeś w kościele na parasol z niewłaściwej strony i go teraz z "dupala" wyrwać nie możesz ... zapewne z tego powodu majaczysz coraz bardziej, więc sam walnij się "w łeb obuchem" ... może wypadnie :) ;)

Najgorszym naszym grzechem nie jest nienawiść, ale obojętność, bo jest nieludzka.

George Bernard Shaw

Nie ma nic złego w odczuwaniu nienawiści. Problem jak ją wyrażamy, a to jest zależne od naszej kultury osobistej.

Pierwszym krokiem w poradzeniu sobie z własną nienawiścią jest (paradoksalnie) przyzwolenie sobie na przeżywanie jej. Nie ma uczuć dobrych i złych, są tylko moje uczucia. Skoro tak czuję, to znaczy, że musi być jakaś tego przyczyna. Musimy najpierw uświadomić sobie własną nienawiść, aby zacząć sobie z nią radzić. Uświadomić i zaakceptować ten fakt, że ją odczuwamy. Nienawiść to w zasadzie to samo uczucie co miłość, tyle że ze znakiem przeciwnym. Miłość ludzka nie jest miłością idealną i czystą, ale ma wiele ciemnych stron - nienawiść zaś jest jedną z nich.

Drugim krokiem jest odwołanie się do rozumu, do intelektu. Jeżeli spróbujemy w sposób obiektywny rozważyć nasz stosunek do osoby, którą nienawidzimy, to spostrzeżemy, że tak naprawdę nie nienawidzimy tego człowieka jako takiego, "w całości", ale że nienawidzimy kilka (lub jedną) z jego cech. A być może w ogóle słabo znamy tego człowieka, może znamy zaledwie kilka jego cech i z tego większość odbieramy jako negatywne?

znalezione na: http://www.we-dwoje.pl/nienawisc,artykul,13821.html

Spójrzcie, jak wciąż sprawna,

Jak dobrze się trzyma

w naszym stuleciu nienawiść.

Jak lekko bierze wysokie przeszkody.

Jakie to łatwe dla niej - skoczyć, dopaść.

Nie jest jak inne uczucia.

Starsza i młodsza od nich równocześnie.

Sama rodzi przyczyny, które ją budzą do życia.

Jeśli zasypia, to nigdy snem wiecznym.

Religia nie religia -

byle przyklęknąć na starcie.

Ojczyzna nie ojczyzna -

byle się zerwać do biegu.

Niezła i sprawiedliwość na początek.

Potem już pędzi sama.

Nienawiść. Nienawiść.

Twarz jej wykrzywia grymas

ekstazy miłosnej.

fragment wiersza W. Szymborskiej

http://www.dialog.org/art_pl/szymb.html