Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy mówienie źle o PiS będzie karane jako podżeganie do zabójstwa?

Agduś

Recommended Posts

To co tu czytam normalnie włos na głowie się jeży zastanówcie się co piszecie bo to świadczy o was. Tyle nienawiści znaleźliście jakiegoś kozła ofiarnego i go opluwacie lub ironicznie przedrzeźniacie. Dajcie se siana na wstrzymanie.

Że niby kto jest tym kozłem?

Taki to kraj, że każdy może pisać co chce i w jakim chce stylu. Niektórzy piszą jak potrafią, inni zaniżają styl, by prości ludzie ich zrozumieli. I każdy wiesza psy na samodzielnie wybranej stronie barykady politycznej.

Zawsze masz do dyspozycji taki przycisk z krzyżykiem w prawym górnym rogu ekranu, możesz z niego skorzystać.

• Odpowiedzi 289
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A może ktoś uzasadnić merytorycznie - podkreślam: merytorycznie - dlaczego program PiS jest taki straszny ?

Jakaś krytyczna analiza programu PiS poza stekiem wyzwisk wobec jego prezesa ?

Nie za wiele wymagam ?

Niektóre punkty programu PIS-u są dobre, ale co z tego jak tylko mówią a ich nie spełniają. Wskaż mi partię, która zrealizowała przez te 20 lat tzw. wolnej Polski, swoje obietnice. Daj se siana, nie warto bronić tych wszystkich polityków czy to z PIS, PO, SLD, PSL i innych partii, wszyscy to k...y i złodzieje.

Chciałem serio Ci odpowiedzieć na to pytanie, niestety wyszukiwarka na stronie http://www.pis.org.pl zdecydowanie odmówiła współpracy po wpisaniu "program".

Jak zacznie działać, to postaram się napisać, co mi się nie podobaw programie. Ale merytorycznie: Nie podoba mi się partia wodzowska, nie podoba mi się zakłamanie i nienawiść, jaką liderzy tej partii prezentują i prezentowali wcześniej.

Nie podoba mi się zawłaszczanie symboli narodowych. Nie podoba mi się,że jest to partia wpatrzona w historię, zamiast w wizję przyszłości. Nie podoba mi się, że jest to partia niezdolna do kompromisów, co udowodniła gdy miała swoje pięć minut i nie dała rady zawiązać koalicji POPiS. Co więcej, nie podoba mi się, w jaki sposób potraktowała swoich koalicjantów: Samoobronę i LPR, choć wcale mi ich nie żal. Nie podoba mi się, że Kaczyński złamał publiczną deklarację: Nie będę premierem, jeśli mój brat będzie prezydentem. Nie podoba mi się, że PIS lekceważy naszych sąsiadów, zwłaszcza tych najistotniejszych dla nas: Rosję i Niemcy. Nie podoba mi się, jak LKaczyński szkodził polityce zagranicznej Polski: wojna o samolot i miejsce w delegacji. Nie podoba mi się, że PIS będąc u władzy, organizował "wiec poparcia dla rządu Jarosława Kaczyńskiego" i udawał, że to spontaniczna, oddolna impreza (jak pochód 1-majowy za komuny).

Nie podoba mi się, że PIS obraża część społeczeństwa: wykształciuchy, oni są tam, gdzie stało ZOMO.

I na koniec (tylko tej listy) nie podoba mi się, że Kaczyński spoczywa na Wawelu.

Nie wiem, ile z tych punktów znalazło się w programie PIS, domyślam się, że zwłaszcza ten ostatni nie był tam zamieszczony.

Żaden z tych punktów nie odnosi się do cech fizycznych liderów PIS, które też mi się nie podobają, ale które przy podejmowaniu decyzji wyborczych mam gdzieś.

Nie wierzę, by PIS był jakąkolwiek siłą polityczną bez JK, gdy zabraknie wodza, to się rozsypie. Taka partia też mi się nie podoba, a historia najnowsza udowodniła, że liderzy partyjni też nie są wieczni, nawet jeśli pełnią wysokie funkcje w państwie.

A może ktoś uzasadnić merytorycznie - podkreślam: merytorycznie - dlaczego program PiS jest taki straszny ?

Nie za wiele wymagam ?

merytorycznie odpowiadam Ci,ze program kazdej partii to jest tylko program

od napisania go do realizacji jest bardzo dluga droga,ktora wynika ze zmieniajacej sie sytuacji w kraju i na swiecie,a takze z tego,czy partia dostanie wiekszosc,czy musi liczyc sie z koalicjantami...

na partie trzeba patrzec ogolnie,czyli na ludzi,ktorzy w niej pracuja,na ich spojzenie na swiat,czy mijamy sie z nim bardzo,czy widzimy pewne rzeczy tak jak oni,jakie wnioski wysuwamy po ich zachowaniu?kto jest nam blizszy w sprawie takiego czy innego problemu(kazdy ma swoje,jeden obywatel chcialby zmian w takiej dziedzinie,inny w innej)...

PIS juz byl,mial szanse,nie wykorzystal jej,jaka jest gwarancja,ze teraz bedzie inaczej?

Edytowane przez prawdziwy.anika

co my tu mamy.....

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/walka-o-krzyz/policja-dementuje-slowa-prezesa-pis,1,3740790,wiadomosc.html

w sumie sama sie zdziwilam jak uslyszalam co wczoraj mowil Kaczynski o tych incydentach,bo nie bylo takich informacji nigdzie w trakcie trwania tego sporu i az trudno uwierzyc,ze policja byla wzywana do byle pierdoly(wlasciwie to czy straz czy policja byly tam praktycznie caly czas),a tu przypalanie papierosami i lanie po zniczach dopiero wczoraj ujzalo swiatlo dzienne....

Sam surowy program może nie do końca jest straszny. Jak każdy ma wady i zalety. Bardziej chodzi o sposób realizacji. To wieczne rozliczanie, kontrolowanie, zabranianie. No sama powiedz. Czy żądanie zwołania komisji wyborczej do zbadanie sprawy sfrustrowanego szaleńca ma sens? Co innego, gdyby prokuratura coś wykryła.

A do tego wieczne nawoływanie do kontrolowania wszystkiego. Ostatnio do kontrolowania internetu w celu wykrycia każdego kto źle mówi o PiS. No sama zobacz jak to wygląda.

Z niczym Ci się to nie kojarzy?

"krzyż był profanowany, bici byli ludzie, obrażani byli ludzie, kobiety. (...) Miały miejsce fakty bicia, gaszenia papierosów na szyjach modlących się kobiet, miały (...) miejsca takie fakty, jak oddawanie moczu na palące się znicze, które miały uczcić poległych w katastrofie smoleńskiej, w tym szczególnie znienawidzonego prezydenta, byłego dziś, nieżyjącego, ś.p. mojego brata".

Ani chybi Macierewicz podmienił prezesowi tabletki.

to też budzi fajne skojarzenia :

Jarosław Kaczyński stwierdził, że należy zlikwidować "Szkło kontaktowe"

Twierdzi, że jego ugrupowanie jest w "Szkle kontaktowym" obrażane w sposób "wulgarny i obrzydliwy". Na uwagę dziennikarza, że to widzowie dzwonią do programu, Jarosław Kaczyński odpowiedział: "Dlatego tych widzów należy eliminować".

(Dziennik.pl)

To co tu czytam normalnie włos na głowie się jeży zastanówcie się co piszecie bo to świadczy o was. Tyle nienawiści znaleźliście jakiegoś kozła ofiarnego i go opluwacie lub ironicznie przedrzeźniacie. Dajcie se siana na wstrzymanie.

dlaczego "znaleźliście jakiegoś kozła ofiarnego" ? ? ?

koziołek sam przygalopował i coś tam pobeczał..... nikt go nie szukał.....

... Na uwagę dziennikarza, że to widzowie dzwonią do programu, Jarosław Kaczyński odpowiedział: "Dlatego tych widzów należy eliminować".

(Dziennik.pl)

Cyklon B się sprawdził. Tani i niezawodny. Jeszcze tylko trzeba jakoś tych ludzi wyłapać ale jak PiS dojdzie do władzy to coś się wymyśli. Jak mozna takie rzeczy mówić? Mnie dziwi jedno. Takich ludzi jak Kaczyński należałoby ignorować a nie próbować ugłaskać. Prezydent zaprosił Jarosława... Z wariatami sie nie rozmawia tylko ich leczy!

mnie zastanawia jeszcze coś innego - a mianowicie jak różnie można odbierać rzeczywistość..

Dopuser pisze wyżej np. o "steku wyzwisk pod adresem prezesa" ..

Zakładam, że po odrzuceniu jakiegoś kawałka zakrzywionego obrazu - w wyniku manipulacji, której wszyscy jakoś tam podlegamy -

zostaje pewien obszar na własną obiektywną ocenę .

Jak to jest , że tę samą osobę publiczną, jej zachowania można odbierać w tak krańcowo różny sposób.

Cyniczny manipulator, małostkowy, zakompleksiony, niebezpieczny -dla jednych, a dla innych ofiara bezprzykładnej i niebywałej wręcz, powtarzam raz jeszcze: nie-by-wałej, agresji przeciwko Prawu i Sprawiedliwości , obrzucana stekiem wyzwisk.

( zapożyczyłam sobie cytat z postu Pepega - ;) )

Dopuser - serio pytam - Ty nie dostrzegasz żadnej belki w oku prezesa ?

Czy on jest dla Ciebie meczęnnikiem na ołtarzu prawdziwego patriotyzmu tak serio ?

Program PIS zostawiam na boku - bo dla tego rozważania nie ma większego znaczenia ;)

Edytowane przez Zochna

Gość Pepeg z Gumy

A mi się bardzo podoba powołanie pisowskiego zespołu ds. filtrowania internetu , przed treściami godzącymi w PiS.

Jarosław sam to wymyślił, czy jakiś usłużny przydupas pisowski , zafascynowany Stalinem mu to podpowiedział ?

:)

Histeria tego nawiedzonego geniusza żoliborskiego przechodzi już ludzkie pojęcie.

Może mi jakiś inteligentniejszy pisiak udowodni, że ten facet ma jednak poukładane pod sufitem lub, że andropauza nie wypaliła mu piętna na mózgu.

Będę wdzięczny.

Trudno się wręcz nawet dziwić , że oni wywołują czasem u niektórych słabych psychicznie agresję.

Ten gość przestał być śmieszny , jest żałośnie niebezpieczny "a takich powinno się eliminować", że zacytuję autora pomysłu naprawy państwa..

... Może mi jakiś inteligentniejszy pisiak udowodni, że ten facet ma jednak poukładane pod sufitem lub, że andropauza nie wypaliła mu piętna na mózgu.

Będę wdzięczny.

...

... zbliżają się wybory, "prokto-wklejka-marian" już niebawem, będzie Tobie starał się udowadniać :) ;)

Gość Pepeg z Gumy
... zbliżają się wybory, "prokto-wklejka-marian" już niebawem, będzie Tobie starał się udowadniać :) ;)

marian już wystarczająco udowodnił, że nikomu nie jest w stanie nic udowodnić.

On nawet wyniki wyborów przewidział, nie pierwszy raz zresztą.

Edytowane przez Pepeg z Gumy