Dopuser 25.10.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Jeszcze zapomnialam dodac ze nie jestem przeciwko PO / tak to jakos sie mowi ?/ A ja jestem przeciwko PO, bo np. jeszcze chyba nasze prawnuki będą sprzątać po bajzlu ekonomicznym jaki pozostawi nam w spadku PO. Bo np. zagrożone są wartości demokratyczne typu wolność prasy i swoboda wypowiedzi. Bo np. zamykane są programy i zwalniani są dziennikarze mający krytyczny do PO stosunek. Bo np. liczne afery są zamiatane pod dywan. Bo np. wyznawcy PO wzywają do fizycznej rozprawy z opozycją (sic!) a wręcz zabójstwa Jarka Kaczyńskiego. Bo np. rząd oddał walkowerem sprawę katastrofy smoleńskiej i okłamywał naród w tej sprawie. Bp. np. prezydent Komorowski przywraca oficerów PRL-owski służb do pracy. Bo np. całość działań obecnego rządu na arenie międzynarodowej powoduje spadek znaczenia Polski w EU. Jako merytoryczną krytykę mojej wypowiedzi poproszą o jakieś sukcesy rządu PO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 25.10.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Ale sie usmialam..... banda rudego grzeje dupska w czynie spolecznym , Pawlakowe kolko gospodyn jak i stare pierdoly sld- owskie rowniez. Honor, ambicja u naszych politykow, znakomity dowcip. Pewnie. Gdyby nasi kopacze piłki przedstawiali trochę lepszy poziom, mieliby dużo większą oglądalność niż politycy. Ale wobec wyników sportowych, najciekawszą rozrywką jest słuchanie, jak się zwolennicy różnych partii obrzucają błotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 25.10.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 A ja jestem przeciwko PO, bo np. jeszcze chyba nasze prawnuki będą sprzątać po bajzlu ekonomicznym jaki pozostawi nam w spadku PO. Bo np. zagrożone są wartości demokratyczne typu wolność prasy i swoboda wypowiedzi. Bo np. zamykane są programy i zwalniani są dziennikarze mający krytyczny do PO stosunek. Bo np. liczne afery są zamiatane pod dywan. Bo np. wyznawcy PO wzywają do fizycznej rozprawy z opozycją (sic!) a wręcz zabójstwa Jarka Kaczyńskiego. Bo np. rząd oddał walkowerem sprawę katastrofy smoleńskiej i okłamywał naród w tej sprawie. Bp. np. prezydent Komorowski przywraca oficerów PRL-owski służb do pracy. Bo np. całość działań obecnego rządu na arenie międzynarodowej powoduje spadek znaczenia Polski w EU. Jako merytoryczną krytykę mojej wypowiedzi poproszą o jakieś sukcesy rządu PO. Twoja wypowiedz jest bardzo merytoryczna. Przepisane z wypowiedzi pisowców, Największym sukcem po jest odsunięcie od koryta szkodników z pisu szkoda że zapomnieli o cofnięciu dofinansowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 25.10.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Bo np. rząd Tuska podnosi VAT, czym zaprzecza swoim obietnicom.Pytanie dla umiejących liczyć: o ile zostanie podniesiony VAT ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 25.10.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 A ja jestem przeciwko PO, bo np. jeszcze chyba nasze prawnuki będą sprzątać po bajzlu ekonomicznym jaki pozostawi nam w spadku PO. Bo np. zagrożone są wartości demokratyczne typu wolność prasy i swoboda wypowiedzi. Bo np. zamykane są programy i zwalniani są dziennikarze mający krytyczny do PO stosunek. Bo np. liczne afery są zamiatane pod dywan. Bo np. wyznawcy PO wzywają do fizycznej rozprawy z opozycją (sic!) a wręcz zabójstwa Jarka Kaczyńskiego. Bo np. rząd oddał walkowerem sprawę katastrofy smoleńskiej i okłamywał naród w tej sprawie. Bp. np. prezydent Komorowski przywraca oficerów PRL-owski służb do pracy. Bo np. całość działań obecnego rządu na arenie międzynarodowej powoduje spadek znaczenia Polski w EU. Jako merytoryczną krytykę mojej wypowiedzi poproszą o jakieś sukcesy rządu PO. Powiedzmy że to wszystko prawda co napisałeś,to teraz proszę podaj mi jakieś sukcesy PIS-u jak był przy władzy, bo ja nie zauważyłem żadnych, a jak nie to przestań pierdol..ć bzdury jak mało który. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 25.10.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Bo np. rząd Tuska podnosi VAT, czym zaprzecza swoim obietnicom. Pytanie dla umiejących liczyć: o ile zostanie podniesiony VAT ? nie no moga nie podnosic i poglebiac dziure w budzecie i liczyc,ze w nastepnych wyborach wygra opozycja i ona sie bedzie martwic co z ta dziura zrobic.... zobaczymy jak sie sprawdzi pomysl latania dziur budzetowych rzadow Wielkiej Brytanii i Niemiec,czyli dodatkowe opodatkowanie bankow....ile producentow,hurtownikow,sprzedawcow majacych kredyty obije sobie te straty na kliencie indywidualnym,ktory koncowo nie dosc,ze bedzie splacal wyzszy swoj kredyt,to jeszcze bedzie musial dolozyc do kredytow wyzej wymienionych....pozyjemy,zobaczymy,ktory pomysl jest lepszy.... ciekawe co bys mowil,jakby PIS zdazyl wprowadzic za swoich rzadow ustawy,ktore przygotowal,min likwidacje 200 szpitali....oni mieli lepsze pomysly na oszczednosci pieniedzy niestety nie da sie dodrukowac..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 25.10.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 A ja jestem przeciwko PO, bo np. jeszcze chyba nasze prawnuki będą sprzątać po bajzlu ekonomicznym jaki pozostawi nam w spadku PO. Bo np. zagrożone są wartości demokratyczne typu wolność prasy i swoboda wypowiedzi. Bo np. zamykane są programy i zwalniani są dziennikarze mający krytyczny do PO stosunek. Bo np. liczne afery są zamiatane pod dywan. Bo np. wyznawcy PO wzywają do fizycznej rozprawy z opozycją (sic!) a wręcz zabójstwa Jarka Kaczyńskiego. Bo np. rząd oddał walkowerem sprawę katastrofy smoleńskiej i okłamywał naród w tej sprawie. Bp. np. prezydent Komorowski przywraca oficerów PRL-owski służb do pracy. Bo np. całość działań obecnego rządu na arenie międzynarodowej powoduje spadek znaczenia Polski w EU. Jako merytoryczną krytykę mojej wypowiedzi poproszą o jakieś sukcesy rządu PO. Jaka miła odmiana po ogłoszeniu "deklaracji łódzkiej" To już nie POlszewicy, tylko wyznawcy i rząd PO, których tak miłosiernie nazywałeś przed "mordem łódzkim"?:DAleż hipokryzja. Mam nadzieję ,że teraz każdy świstek czy inna, nawet najgłupsza odezwa PiS, będzie miała przymiotnik od męczenników łódzkich lub smoleńskich. Bardzo mi się podoba, to oburzenie o przywracanie oficerów PRL-owskich służb do pracy. Ciekawy sposób myślenia a raczej demagogii. Proponuję, idąc tym tropem, pozbawić wszystkich bez wyjątku ( nie dotyczy oczywiście pisowców), którzy ukończyli studia przed 89rokiem, tytułów naukowych, praw do wykonywania zawodu np. lekarzy, inżynierów, nauczycieli itd. a nawet zwykłym maturzystom odebrać prawa do posługiwania się świadectwem maturalnym. Jak wszyscy to wszyscy. Jeśli ktoś otrzymał nominację oficerską za PRL-u, dzisiaj jako oficer mundurowy ma, w najlepszym wypadku, ponad pięćdziesiątkę i czeka na przeniesienie w stan spoczynku lub już tam jest. Pomijam fakt , że jako oficer rozpoczynał swą pracę ,już w niepodległej Polsce. Wysokie kwalifikacje w służbach specjalnych nabywa się po 25 latach pracy o czym zapomniał reformator Macierewicz, który myślał , że wywiad i kontrwywiad można stworzyć z harcerzyków z ZHR po kilkumiesięcznym szkoleniu. Przekonali się o tym na własnej skórze żołnierze w Iraku i Afganistanie. "Wyeliminujmy" więc raz na zawsze z życia niewygodnych krytyków PiS , jak mawia prezes miłości, który w przeciwieństwie do PO, wzywającego rzekomo do fizycznej rozprawy , wciąż nawołuje do pojednania. Zapomniałem tylko, kto to szukał odpowiedniej gałęzi dla Palikota? Pewnie Schetyna, on go nie lubi podobno. Chciałbym Ci również przypomnieć o zwolnionych dziennikarzach, po wygranej bitwie o TVP. Nie rycz więc hipokryto o wolności słowa , bo to Twój idol wraz Lepperem chcieli zamykać wszystko co się rusza i pisze krytycznie o "wadzy" , tylko im się wybory nie udały. Wciąż nikt nie powiedział co zrealizował PiS ze swoich obietnic będąc u władzy. 3 miliony mieszkań i zerwanie umów oraz pozbawienie licencji firm budujących autostrady a także pomysły, aby każdy obywatel obowiązkowo, w ramach godzin społecznych porobił łopatą przy przygotowaniu do Euro 2012 - to było piękne. No i te areszty wydobywcze - złota wolność, kiedy prawi i sprawiedliwi zapewniali bezpieczeństwo poprawiając sobie statystyki pijanymi rowerzystami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 25.10.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 A ja jestem przeciwko PO, bo np. jeszcze chyba nasze prawnuki będą sprzątać po bajzlu ekonomicznym jaki pozostawi nam w spadku PO. Bo np. zagrożone są wartości demokratyczne typu wolność prasy i swoboda wypowiedzi. Bo np. zamykane są programy i zwalniani są dziennikarze mający krytyczny do PO stosunek. Bo np. liczne afery są zamiatane pod dywan. Bo np. wyznawcy PO wzywają do fizycznej rozprawy z opozycją (sic!) a wręcz zabójstwa Jarka Kaczyńskiego. Bo np. rząd oddał walkowerem sprawę katastrofy smoleńskiej i okłamywał naród w tej sprawie. Bp. np. prezydent Komorowski przywraca oficerów PRL-owski służb do pracy. Bo np. całość działań obecnego rządu na arenie międzynarodowej powoduje spadek znaczenia Polski w EU. Jako merytoryczną krytykę mojej wypowiedzi poproszą o jakieś sukcesy rządu PO. a co ma ekonomia do tego wszystkiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 25.10.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Wciąż nikt nie powiedział co zrealizował PiS ze swoich obietnic będąc u władzy. No właśnie, Dopuser i inny zwolennicy PIS-u cały czas czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 25.10.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 nic nie zrealizowal,bo byl u wladzy za krotkowlasciwsze by bylo pytanie,dlaczego dalej nie jest u wladzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 25.10.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Jaka miła odmiana po ogłoszeniu "deklaracji łódzkiej" To już nie POlszewicy, tylko wyznawcy i rząd PO, których tak miłosiernie nazywałeś przed "mordem łódzkim"?:DAleż hipokryzja. Mam nadzieję ,że teraz każdy świstek czy inna, nawet najgłupsza odezwa PiS, będzie miała przymiotnik od męczenników łódzkich lub smoleńskich. Bardzo mi się podoba, to oburzenie o przywracanie oficerów PRL-owskich służb do pracy. Ciekawy sposób myślenia a raczej demagogii. Proponuję, idąc tym tropem, pozbawić wszystkich bez wyjątku ( nie dotyczy oczywiście pisowców), którzy ukończyli studia przed 89rokiem, tytułów naukowych, praw do wykonywania zawodu np. lekarzy, inżynierów, nauczycieli itd. a nawet zwykłym maturzystom odebrać prawa do posługiwania się świadectwem maturalnym. Jak wszyscy to wszyscy. Jeśli ktoś otrzymał nominację oficerską za PRL-u, dzisiaj jako oficer mundurowy ma, w najlepszym wypadku, ponad pięćdziesiątkę i czeka na przeniesienie w stan spoczynku lub już tam jest. Pomijam fakt , że jako oficer rozpoczynał swą pracę ,już w niepodległej Polsce. Wysokie kwalifikacje w służbach specjalnych nabywa się po 25 latach pracy o czym zapomniał reformator Macierewicz, który myślał , że wywiad i kontrwywiad można stworzyć z harcerzyków z ZHR po kilkumiesięcznym szkoleniu. Przekonali się o tym na własnej skórze żołnierze w Iraku i Afganistanie. "Wyeliminujmy" więc raz na zawsze z życia niewygodnych krytyków PiS , jak mawia prezes miłości, który w przeciwieństwie do PO, wzywającego rzekomo do fizycznej rozprawy , wciąż nawołuje do pojednania. Zapomniałem tylko, kto to szukał odpowiedniej gałęzi dla Palikota? Pewnie Schetyna, on go nie lubi podobno. Chciałbym Ci również przypomnieć o zwolnionych dziennikarzach, po wygranej bitwie o TVP. Nie rycz więc hipokryto o wolności słowa , bo to Twój idol wraz Lepperem chcieli zamykać wszystko co się rusza i pisze krytycznie o "wadzy" , tylko im się wybory nie udały. Wciąż nikt nie powiedział co zrealizował PiS ze swoich obietnic będąc u władzy. 3 miliony mieszkań i zerwanie umów oraz pozbawienie licencji firm budujących autostrady a także pomysły, aby każdy obywatel obowiązkowo, w ramach godzin społecznych porobił łopatą przy przygotowaniu do Euro 2012 - to było piękne. No i te areszty wydobywcze - złota wolność, kiedy prawi i sprawiedliwi zapewniali bezpieczeństwo poprawiając sobie statystyki pijanymi rowerzystami. To o ile rząd PO ma podnieść VAT ? Jak to się odbije na kosztach utrzymania i kto na tym najbardziej ucierpi nie wspominam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 25.10.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 To o ile rząd PO ma podnieść VAT ? Jak to się odbije na kosztach utrzymania i kto na tym najbardziej ucierpi nie wspominam... Dopuser....czy Ty wiesz,ze kazdy obywatel moze swoj pomysl na rozwiazanie problemu przedstawic rzadowi? jezeli masz jakis lepszy,to smialo...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 25.10.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 To o ile rząd PO ma podnieść VAT ? Jak to się odbije na kosztach utrzymania i kto na tym najbardziej ucierpi nie wspominam... Znowu Ci się wątek rozmydlił i pytasz nie na temat. Nudny masz sposób unikania niewygodnych tematów, no i to rozbieganie myśli. To może teraz pogadamy o wpływie podwyżki VAT na Rok Chopinowski ? Zwłaszcza, kiedy Putin załatwił u Tuska pierwszą nagrodę Rosjance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 25.10.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Dopuser ja cały czas czekam na twoją odpowiedź, co PIS zrealizował ze swoich obietnic !!!!. Powiedziałeś "a" to powiedz teraz "b". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 25.10.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Dopuser....czy Ty wiesz,ze kazdy obywatel moze swoj pomysl na rozwiazanie problemu przedstawic rzadowi? jezeli masz jakis lepszy,to smialo...... Nie chodzi mi o sam fakt podniesienia VATu, ale o wielkość tej podwyżki.... Jak to przedstawiają media ? A co do sposobów rozwiązania problemów ekonomicznych to premier Tusk osobiście stwierdził , że najważniejsze jest "tu i teraz" i drastyczne reformy byłyby źle przyjęte przez społeczeństwo (czytaj: odbiłyby się mu czkawką w najbliższych wyborach). Jak się to ma do obietnic reform PO, którym to rzekomo "przeszkadzał" prezydent Lech Kaczyński ? Obłuda PO nie zna granic... interes państwa i narodu mają w nosie... PO to partia bezideowa, a jedynym sensem jej istnienia jest sama władza i "walka" z PiSem, największą partią opozycyjną, ot co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 25.10.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Dopuser - co PIS zrealizował ze swoich obietnic !!!!. , bo ty znowu nie na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 25.10.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 N Obłuda PO nie zna granic... interes państwa i narodu mają w nosie... PO to partia bezideowa, a jedynym sensem jej istnienia jest sama władza i "walka" z PiSem, największą partią opozycyjną, ot co. Brniesz jak marian. Coraz dalej i głupiej. A jakie idee ma PiS, oprócz idei rządzenia ogłupiałą i posłuszną światopoglądowo tłuszczą? Czyżby to były te idee ogłoszone w ostatniej kampanii, jakże zgodne z ideami "lewicowego polityka średniego pokolenia"? Taka socjalistyczna doktryna Gierka ale tym razem państwa obowiązkowo kościelnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 25.10.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Jeżeli dobrze policzyłem, zrealizował 7 obietnic na 53, ale niektórzy moga się kłócić (np. PiS obiecał zlikwidować WSI i zlikwidował, ale np., "Polityka" tej obietnicy nie wiem czemu nie uznała za "zrealizowaną"). Z tego 1 jest właściwie aż śmieszna, więc lepiej mówić 6 na 52 (11%) - w ciągu 2 lat. Były przygotowane ustawy mające doprowadzić do realizacji kolejnych, ale to już jaki byłby tego efekt, nie wiadomo. PO powinna mieć więc zrealizowane co najmniej 8 obietnic na 73 (expose) lub 1 z 10 "głownych". Ja naliczyłem 4 spełnione (mając na to więcej czasu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 25.10.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Ej no, tu na forum to chyba raczej odwrotnie - niektorzy nie rozumieja, ze jak ktos napisze cos przeciw PO lub cos za PIS, to nie znaczy to wcale, ze jest zwolennikiem PIS. Święte słowa. Vide Pepeg z gumy i jego wyskok, panie Pepeg, powinien Pan pamiętać o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 25.10.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Twoja wypowiedz jest bardzo merytoryczna. Przepisane z wypowiedzi pisowców, Największym sukcem po jest odsunięcie od koryta szkodników z pisu szkoda że zapomnieli o cofnięciu dofinansowania An-bud; Na czym polegało szkodnictwo pisowcow? To znaczy, jakie realne działania "szkodnicze" robili pisowcy, których nie robili wczesniej inni politycy, wzgl. których nie robili/robią peowcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts