wroblewm 12.04.2011 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Hej Renatamama, dziękuję Napisz jaką macie dachówkę bo my sami już nie wiemy czy brać Rubina 13V czy Harmonicę. Rubin faktycznie, w słońcu wygląda pięknie ale chyba jest dla nas mimo wszystko ciut za ciemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 14.04.2011 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Mamy Rubin tekowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 15.04.2011 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Ten rubin jest naprawdę ekstra, szczególnie w takie słoneczne dni jak dzisiaj. Szukam jednak creatona na jakimś dachu, żeby go porównać. Jeśli ktoś z zachodniopomorskiego ma creatona harmonica noblesse to niech się odezwie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 15.04.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Kurczę! Zazdroszczę tak szybkich postępów w budowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 17.04.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Ja z rewizytą! Gratuluje domku i prędkości wykonania. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 21.04.2011 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Hej klaudiuszozo i Carpenter. Dziękuję Wam bardzo. Jak widać trochę zapeszyłem, gdyż przytrafiła się obsuwa z drewnem. No ale sam przecież tego nie wytnę Mam nadzieję, że pogoda się utrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewerolka 28.04.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 My jeszcze nie zamawialiśmy więźby. Liczymy ile tego wyjdzie. Mam tylko nadzieję, że nie będzie z tym takiej hecy jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 04.05.2011 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Z pierwszym tartakiem naprawdę musiałem nieszczęśliwie trafić. Może za wcześnie złożyłem zamówienie? W drugim zamówiłem drewno i w zasadzie po tygodniu materiał już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.05.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Teraz witam się u Ciebie! Wasz projekt, jak dla mnie, ma dwa niezaprzeczalne atuty: prosta i niebanalna bryła oraz świetne rozplanowanie pomieszczeń.Schody rzeczywiście wyglądają dość ciężko, ale dojdzie obsypanie ziemią, obłożenie i inne elementy elewacji, więc ich wygląd może się zmienić na plus.Kolor winchester też bardzo mi się podoba, jednak nie wszyscy go oferują i nie wiem czy udałoby mi się znaleźć taką podbitkę itp. Szybko Wam idzie, my właśnie zamawiamy materiał na więźbę. Pozdrawiam i teraz będę już podglądała oficjalnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 05.05.2011 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Witaj Ardea. Nad kolorem Winchester długo się zastanawialiśmy, i po przejrzeniu dostępnych produktów okazuje się, że da się do niego wszystko dobrać. Problem może być tylko to, że ten sam kolor, oprócz nazwy Winchester występuje pod jeszcze jedną nazwą - wyleciała mi teraz z głowy, ale przypomnę sobie. Schody w naszym wydaniu to ogólnie porażka, ale będzie co opowiadać wnukom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 06.05.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Chata urosła jak na drożdżach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 09.05.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Moim skromny zdaniem czym mniejsze okno w spiżarni tym lepiej... Jak jest dużo okno, wpada dużo światła. Niedosyć, że robi się cieplej to czasem niektóre artykuły spożywcze nie lubią światła. Ale to moja opinia, brak podstaw do reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 12.05.2011 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Dzięki za radę klaudiuszozo Postanowiliśmy jednak przywrócić okno do pierwotnych rozmiarów. Funkcja spiżarni w tym pomieszczeniu będzie pewnie tylko teoretyczna. Zgodnie z założeniem pomieszczenie jest od strony południowej, poza tym będzie w nim kocioł gazowy i komin od kominka. Raczej nie ma co liczyć na przyjemny chłodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 12.05.2011 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 No to jakąś małą wędzarnię musicie tam zrobić Z tego co patrzyłem Wy macie nabitkę, a nie podbitkę Pamietaj, żeby dokładnie robić zdjecia z zakładania dachówek, bo będę się na tym uczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.05.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Może to naiwne pytanie, ale powiedz jak będziecie ocieplać dach? Rozumiem, że krokwie i podbitka będą odkryte? Jak wyglądają te wszystki warstwy na Waszym dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewerolka 14.05.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Hej! jak tam układanie dachówek? tak się zastanawiam czy powinno się kłaść folię na to deskowanie? nie będzie się to drewno "pocić" pod ta folią?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 16.05.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Od środka krokwie będą zakryte A ta nadbitka to pewnie zamiast deskowania... Nie bardzo wiem czy jest sens kładzenia nadbitki na całym dachu, trochę szkoda kasy. Wystarczyło wyrównać płytą osb. A co do pocenia, to drewno się nie będzie pocić. Jest to folia paroprzepuszczalna, dodatkowo są zostawione kratki wentylacyjne. Wszystko jest tak jak być powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 16.05.2011 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Witam wszystkich Klaudiuszozo, dzięki za wsparcie w sprawie nadbitki Nie dajemy jej na całym dachu, a tylko na fragmentach, które "wystają" poza obrys domu. W ten sposób krokwie będą się ładnie prezentować na tle nadbitki... w naszym odczuciu Postaram się pstryknąć fotki dachówek z lepszym zoomem, żeby było wszystko dobrze widać, chociaż nasze dachówki są podobno tak dopasowane, że same się kładą Ewerolka, na razie mamy stylową rameczkę na dachu, zaraz wchodzą okna, a potem cała reszta dachówki - do piątku mają skończyć... jupi Co do pocenia to nie ma zagrożenia. Po pierwsze nie daliśmy grubych desek, a cienką, szlifowaną nadbitkę. Po drugie, przykryliśmy wszystko membraną wysoko paroprzepuszczalną i nic się nie będzie pocić. Tak twierdzą fachowcy Ardea, tak, krokwie i nadbitka będą odkryte na tych wystających fragmentach dachu. Wewnątrz dach będziemy ocieplać wełną - najpierw warstwa 20cm a potem poprzecznie 5cm. Warstwy, hm, nie wiem czy o to chodzi, ale są krokwie, na nich membrana, potem łaty i kontrłaty a dalej dachówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 16.05.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Mam pomysł na ten słup Jeśli zostanie on tylko pomalowany, a nie obłożony siatką i przeciągnięty szpachlą, to ja bym poszedł do sklepu z boazerią, kupił jedną listewkę i dociął tak jak to się robi do paneli. Potem pomalować pod kolor słupa i gites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 21.05.2011 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Hej klaudiuszozo, będziemy starali się unikać kontaktu słup-beton. Spotkam się po weekendzie z kowalem, który może wykonać jakieś "oprawki" dla słupów. Myślę, że osadzenie słupów w stali będzie dobrym rozwiązaniem. Wtedy będziemy mogli wyjść w dowolnym kierunku - np. albo zrobić cokolić, albo przytwierdzić do posadzki, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts