klaudiuszozo 25.06.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Hej klaudiuszozo, okno ma wymiary dokładnie 2870x2015. Składa się z trzech szyb o grubości 6mm każda. Mucha się nie prześlizgnie No dzięki Możliwe, że coś podobnego będziemy zakładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewerolka 26.06.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Jeju to Wy już kominek chcecie montować? My w przyszłym tyg kładziemy kable. Tynki doradzono nam kłaść na jesieni żeby nie popękały (chcemy tradycyjne). Dlatego ciekawi mnie czy z waszymi coś się dzieje? Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 27.06.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Kominek super!!! podążając waszym tropem tez mi się tam jeden spodobał - cena jak to cena trochę mniej A kafle - to po bandzie,,,gratuluję!!! ja jestem za słaba do takich wizualizacji musiałabym się wspierać architektem by to jakoś zgrać z resztą - zazdroszczę wam jak tak dalej pójdzie to na Święta do Was jadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 29.06.2011 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Hej wszystkim. Ardea, okno w wykuszu przerosło nasze oczekiwania. Wszystkim polecam takie rozwiązanie. Z Perondą żonka tak się zaczęła rozpędzać, że zaraz ją będę musiał stopować. klaudiuszozo, jeśli zdecydujecie się na coś podobnego to na pewno nie będziecie żałować. Ewerolka, jeszcze nie montujemy kominka. Nasze działania należy traktować w kategoriach ostatniej deski ratunku. Gdybyśmy teraz nie wyburzyli ściany to pewnie nie wstawilibyśmy żadnego kominka, a to niejako nasze marzenie. Nasze tynki pięknie schną, może trochę gorzej na sufitach, ale tam były miejscami nieco grubiej położone. Mamy w domku delikatny przewiew i to podobno stwarza optymalne warunki do suszenia tynków. Tradycyjne tynki mamy tylko w łazienkach, gdyż zdaje się lepiej dogadują się z płytkami Jak dotąd żadnych pęknięć nie widać ani na jednych ani na drugich. Wandeczko, my wyszliśmy od kominka z płaską szybą, otwieraną na bok - przebyliśmy długą drogę aż do szyby narożnej otwieranej do góry - w efekcie wróciliśmy do punktu wyjścia No, tyle, że musimy sobie małą dziurkę w ścianie wystukać Jak przebierzesz się za śnieżynkę to możesz u nas mieszkać całe Święta :> Zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.06.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Wszystkie Wasze rozwiązania, jak dla mnie są super. My nie mamy wykusza, ale okno salonowe tylko kilka cm mniejsze i już je lubię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 30.06.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Śnieżynka będzie jak pod choinką będzie czekała na nas PC:) kujcie ścianę póki czas, wizualizacja z palety i kartonu dowodzi, że warto! macie już inspirację na obudowę kominka? ja znalazłam w szczecinie stronkę http://www.kominki-szczecin.pl/kominki-galeria-10-1.html , gdzie jest sporo ale bez szału, jeden mnie powala tylko u forumowicza - ale u mnie takiego chyba się nie da,,, chociaż będe walczyć jaki rekuperator będziecie montować i ile ta przyjemność u Was kosztuje? bo "Szczecin" oszalał albo czuje, że ja lada chwila w lottto wygram:) latte...na razie zadawalam się coffee heaven obowiazkowo w papierowym kubku, szkoda, że u nas nie ma STARBUGSa - a moze to i dobrze przyoszczędzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 01.07.2011 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Dziękuję Ardea, miło czytać, że nie tylko nam podobają się nasze pomysły. Wasze okno widziałem - bardzo ładne Wandeczko miła, Twój świąteczny list do Mikołaja raczej nie przejdzie Ściana już poszła w niebyt a pomysł na kominek mamy od jakiegoś czasu - kominek osadzony na równi ze ścianą a sama ściana z jasnego łupka. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Stronkę już kiedyś oglądaliśmy - tak jak piszesz, brakuje w tych projektach tego "czegoś". Instalujemy rekuperator marki Wolf. W zasadzie samo urządzenie robi Brink (ten był moim faworytem na początku) a Wolf przykleja swoją tabliczkę. Różnica w cenie to niecałe 500zł a serwis Wolfa jest praktycznie pod ręką. Z urządzeń Brinka korzysta też Vaillant (ten sam numer z nalepką), tyle że cena wynosi wtedy x2 Instalacją zajmuje się u nas firma ze Szczecina - http://www.walczak-kominki.com. Zrobili na mnie najlepsze wrażenie na targach i potrafią dobrze doradzić. Możesz do nich zadzwonić i zapytać o wycenę - najlepiej rozmawiaj z p. Janem (możesz się powołać na mnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 01.07.2011 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Aha, wycena instalacji reku w naszym przypadku to 15-17kpln, w zależności od wariantu. Koszt urządzenia to ok. 40% więc sama rozumiesz, że bardzo dużo zależy od rozkładu pomieszczeń. Coffee heaven - tak, tak, latte w papierowym kubku Nie jestem jeszcze uświadomiony i wiem tylko, że Starbugs istnieje gdzieś tam na końcu świata. Może to i dobrze, bo lepsze jest wrogiem dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 03.07.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Kurczę, dopiero co kładliście dachówkę a tu niedługo zajmiecie się urządzaniem Fajnie, fajnie ... Praca naprawdę idzie w bardzo szybkim tempie do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 03.07.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Jeśli dalej budżet będzie topniał w takim tempie jak dotychczas to z urządzania będziemy mieli łóżka i czajnik elektryczny Tempo prac w ostatnim czasie nieco zwalniamy, żeby wilgoć zdążyła uciec z domu po położeniu tynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 03.07.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Łóżko najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.07.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Wykończeniówka wykańcza budżet, ale ciężko rezygnować z niektórych rzeczy... Dzięki za radę w sprawie bramy, mój Kubica stwierdził, że owszem wjedzie bez problemu, ale po co to codziennie udowadniać? chyba postawimy na wygodę i powiększymy bramę jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 04.07.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 klaudiuszozo - łóżko przyda się to fakt, myślałem też kiedyś o męskiej "garderobie" http://www.youtube.com/watch?v=eNs2sW2cDnY ale budżet już na pewno by tego nie udźwignął Ardea, cieszę się, że moja rada okazała się przydatna. Jest jeszcze argument jednego z moich dotychczasowych wykonawców - to generalnie dotyczy wszystkich elementów domu - "niech Pan pomyśli czy da się z tego korzystać po jednym piwku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.07.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Jeżdżenie po piwku - odpada, ale samochód o większych gabarytach jest w planach... Myślę, że męska garderoba z wyposażeniem(jak w reklamie) byłaby i tak mniejszym obciążeniem dla budżetu niż damska z wyposażeniem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 04.07.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 klaudiuszozo - łóżko przyda się to fakt, myślałem też kiedyś o męskiej "garderobie" http://www.youtube.com/watch?v=eNs2sW2cDnY ale budżet już na pewno by tego nie udźwignął Ardea, cieszę się, że moja rada okazała się przydatna. Jest jeszcze argument jednego z moich dotychczasowych wykonawców - to generalnie dotyczy wszystkich elementów domu - "niech Pan pomyśli czy da się z tego korzystać po jednym piwku" Dawno tej reklamy nie widziałem. Dzięki za przypomnienie, bo była naprawdę dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 10.07.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Michał - przeczytałam tez o waszym tarasie ze stopniami - patrzę a u nas też 2-3 schody wychodzą z projektu,,,,, może jakoś uda mi się zrobić by był max 1 stopień bez nawożenia kilku wywrotek ziemi,,, I jak przyjrzałam się w moim projekcie jest podbitka drewniana na krokwiach, tylko to trzeba pilnować chyba żeby tak zrobili od razu?! czy u Ciebie w projekcie było inaczej? podszlifowali ci już krokwie i pomalowali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 12.07.2011 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Hej wszystkim. Ardea, jasne, trzymajmy się zasady "nigdy nie jeżdżę po alkoholu" A jeśli chodzi o garderobę to faktycznie, męska byłaby w pewnym sensie oszczędnością - zobaczymy czy przekonam żonę klaudiuszo - była dobra, zgadza się zaliczyłbym ją do kultowych. Chyba dopiero ta nowa, zrobiona przez Asteroids jej dorównuje. Wandeczko, my będziemy musieli nawieźć trochę ziemi. Ile? Czas pokaże. To co uzbieraliśmy do tej pory pójdzie na podniesienie terenu pod system sączków oczyszczalni. Z dachem, zdecydujcie zawczasu czy chcecie podbitkę czy nabitkę. Jeżeli nabitkę to zamówcie koniecznie krokwie strugane z 4 stron bo będziecie mieli ten problem co my. Krokwie będziemy pewnie w większości oczyszczać własnymi siłami z wujkiem żony. Kupiłem już szlifierkę i testuję na odpadach belek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.07.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Mgły bardzo klimatyczne... Która wersja kuchni wygrała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 14.07.2011 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Wygrała ta ostania wersja ostateczna z witrynką. Nie zgodziłem się co prawda, żeby wieszać półkę nad lodówką. Innych zmian nie ma. No i będzie prawdziwa dębowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 18.07.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 fiu fiu PRAWDZIWA DĘBOWA,,,jak to mój dziadek mawiał: "niech się chamy patrzą jak się szlachta bawi" - no cóż zazdroszczę i gratuluję a jakie mieliście krokwie 18tki? bo u mnie w projekcie są mniejsze ale chyba ładniej wyglądają grube jak ma być nadbitka?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts