Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z103 Michała i Pauliny i Maksia i... - komentarze

wroblewm

Recommended Posts

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szybko, zawrotnie szybko Wam idzie:jawdrop: Czy mi się tylko wydaje, czy z żoną dokonujecie wyjątkowo zgodnych wyborów? To uławtwia sprwę jeśli macie podobną koncepcję wnętrz:)

Tyle się dzieje, że nawet nie wiem co komentować, zresztą wszystko mi się podoba:yes:

A jak wynika z ostatniego wpisu w dzienniku to faunistycznie się u Was zrobiło:)

Hej Wandeczko, krokwie mamy 18tki - cieńsze mogłyby faktycznie gorzej się prezentować jeśli mają być odsłonięte.

Co do kuchni to wahamy się jeszcze czy zamiast drewna olejowanego nie zrobić lakierowanego (mat lub półmat). Próbka drewna, która jeździła w bagażniku ściemniała i zrobiła się za ciepła ;)

Klaudiuszo, dzięki, ta wydała nam się najbardziej atrakcyjna (również cenowo). Tyle jest podobnych imitacji, że naprawdę trudno się zdecydować i trzeba się trzymać za kieszeń.

Ardea, staramy się aby każdego dnia coś rosło / powstawało / przybywało, choćby maleńką ciutkę - wtedy idziemy do przodu :) Koncepcję i gusty mamy podobne, jednak proces legislacyjny wszystkich decyzji wystawia nas czasem na ciężkie próby charakteru ;)

Faunistycznie? Fakt, w chwastach urzęduje całkiem spora cywilizacja mrówek, pędraków, pająków, motyli i diabli wiedzą czego jeszcze.

• 1 month później...
Hej klaudiuszo, nadrobiłem zaległości w dzienniku. Niewiele się działo z dnia na dzień bo posadzki schły potwornie wolno - nie motywowało mnie to do pisania. Do tego doszedł gorący okres w pracy oraz wyszukiwanie materiałów do wykończeniówki. Wreszcie jednak zakończyliśmy ten sezon ogórkowy i mam nadzieję, że prace znowu pójdą pełną parą :)

Witaj aniunia!

Łazienki zaprojektowaliśmy w programie "pan ze sklepu z płytkami i wyposażeniem łazienek". Wystarczy napisać co się chce i samo się robi ;)

A tak na serio, to takie wizualizacje można zrobić w programie Cad Decor. Oczywiście nie takim golutkim, tylko z dedykowanym rozszerzeniem do projektowania łazienek. Strasznie drogi ten program a wersja demo jest koszmarnie ograniczona :(

• 1 month później...
Witam. Szybko wam idzie to budowanie ;) Nie zdołałam jeszcze doczytać komentarzy, ale po ukończeniu całego dziennika mam tylko jedną sugestię. Dotyczy ona wyspy w kuchni. Mam otwartą kuchnię też i mogę tylko jedno podpowiedzieć, mianowicie, że wersja wyspy z barkiem była bardziej.... funkcjonalna w praktyce ;) W obecnym projekcie jest przepięknie, ale... cały blat roboczy w kuchni, a co się z tym wiąże bałagan gotowawczo-przygotowawczy będzie jak na dłoni z salonu udoskonalał widok :) Pomyślcie o tym może, bo wiem, ze u mnie nie znoszę tego problemu, zwłaszcza, że nie umiem "czysto gotować".

Hej kami. Witaj w naszych skromnych progach. Co do szybkości budowania to nie miałbym nic przeciwko temu gdyby jednak wszystko szło ciut szybciej ;) A jeśli chodzi o wyspę to wybraliśmy walory wizualne - wydaje nam się, że wyspa bez barku będzie po prostu lepiej u nas wyglądać. Fakt, trochę się będzie brudzić, ale ja raczej nie będę dookoła sprzątał więc mnie to nie rusza ;)

p.s. mam nadzieję, że moja żonka nie będzie się zbytnio wczytywać w ten komentarz

• 4 weeks później...
Nieźle nas odskoczyliście a szliśmy łeb w łeb. I co uda się wprowadzić w grudniu? My już przestaliśmy naciskać na tempo. Zresztą patrząc co rano na wilgotne szyby nie chciałabym się przeprowadzać do takiego mokrego domu. W dodatku zdecydowaliśmy, że robimy parkiet tradycyjny więc musi nam dobrze wyschnąć wylewka więc wykańczanie przesuwa nam się mocno na przyszły rok. Może zrobisz jakąś małą aktualizację dziennika? Pozdrawiam :)

Hej Ewerolka. Staramy się cały czas iść do przodu. Posadzki i tynki schły u nas potwornie długo tego lata-nie lata, więc również zweryfikowaliśmy plany i... nie planujemy już kiedy się wprowadzimy. Piekielnie dużo zależy od pogody. Zabieram się do aktualizacji dziennika więc miłej lektury ;) A zaraz potem rekonesans po dziennikach znajomych :)

• 2 weeks później...
Hej kami. Spadek najprościej uzyskać wylewając krzywo posadzkę, tzn. zrobić spadek już na tym etapie. My o tym oczywiście nie pomyśleliśmy zawczasu i trzeba się było cofać, czyli delikatnie młoteczkiem odkuć posadzkę (pod spodem była podłogówka) i wylać ją na nowo. Podkucie gotowej posadzki jest raczej skazane na porażkę - za bardzo się kruszy - i trzeba ją usunąć całą. Zatem jeśli masz posadzkę bez spadku to miłej zabawy :)

• 3 weeks później...

http://www.allegaleria.pl/images/2zitt3hx2ddsfm7fywkb.jpg

Serdecznych spotkań rodzinnych,

pukania do drzwi,

przyjaznych twarzy,

dużo radości,

serdecznych objęć, pocałunków,

szczęśliwych wspomnień,

aby Święta były właśnie tym,

czym powinny być- odrobiną ciepła w środku zimy,

światłem w mroku...

• 1 month później...