pluszowy_misio 21.10.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Witam. Mamy zamiar budowac maly dom niestety z piwnica ( wymusza uksztaltowanie dzialki). Ma tam byc garaz i zostaje jeszcze troche miejsca. Przez dluzszy czas bedzie ona wewnatrz w stanie surowym - ze wzgledu na kase. Na pewno nie bedzie ogrzewana Zastanawiam sie czy nie skorzystac i nie umiescic tam pieca gazowego w jednym pomieszczeniu. Ale biorac pod uwage ze piwnica bedzie nieuzytkowa - (czytaj nieogrzewana) czy nie bedzie to szkodzic dla takiego pieca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 29.10.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 LPG ze względu na przepisy odpada w przedbiegach. Nie można stosować poniżej terenu. A tak na marginesie to żaden piec gazowy czy na olej opałowy nie cierpi kurzu, tak więc niewykończona piwnica raczej odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZiPi 07.01.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Odnawiam temat, bo jestem na etapie instalacji grzewczej, a skoro mam piwnicę, to planuję w niej zrobić kotłownię. Myślałem o kotle gazowym na gaz miejski ( metan ). Czy wg. przepisów w dalszym ciągu nie mozna montować kotłów gazowych w piwnicach, czy coś się zmieniło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 07.01.2015 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Nie ma przeszkód aby kotłownię na gaz inny niż propan umieścic w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts