aksamitka 01.12.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 eee nie ja tam wole snieg w święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 01.12.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 dzieki dziewczyny jutro ide do rossmana i do biedronki i netto, a dzisiaj byłam w h&Y i kupiłam luzackiego renifera;-) fajne ozdoby sa tez w Pepco (moze niektóre badziewne ale czesc fajna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 01.12.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 (edytowane) Koniecznie białe, śnieżne święta! Mrozek lekko szczypiący w nos, śnieg pod butami i specyficzny zapach dymu z kominów na osiedlach domków jednorodzinnych:) Ale tych nieekologicznych:) Ja mam jeszcze pytanie do jaksie - w swoich inspiracjach pt. "dekoracje świąteczne i inne" znalazłam Twoje zdjęcie i ozdobę - białe gałązki z białymi kulkami, w wysokim szkle z białymi kamieniami. Czy możesz zdradzić gdzie kupiłaś te gałązki? Widziałam podobne u efilo, bardzo mi się podobają, a nie mogę choćby podobnych znaleźć nigdzie w sieci. Edytowane 1 Grudnia 2011 przez Ania i Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 01.12.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Koniecznie białe, śnieżne święta! Mrozek lekko szczypiący w nos, śnieg pod butami i specyficzny zapach dymu z kominów na osiedlach domków jednorodzinnych:) Ale tych nieekologicznych:) Ja mam jeszcze pytanie do jaksie - w swoich inspiracjach pt. "dekoracje świąteczne i inne" znalazłam Twoje zdjęcie i ozdobę - białe gałązki z białymi kulkami, w wysokim szkle z białymi kamieniami. Czy możesz zdradzić gdzie kupiłaś te gałązki? Widziałam podobne u efilo, bardzo mi się podobają, a nie mogę choćby podobnych znaleźć nigdzie w sieci. Te gałązki kupiłam w zeszłym roku w home & you Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 01.12.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Dziewczyny, ponieważ od dawna podziwiam Wasze dekoracje, odważyłam się poprosić o radę Mam 12 dni na stworzenie choinki ekologicznej. Kilka pomysłów z ostatnich stron bardzo mi się podoba, ale ciągle szukam czegoś, co: - nie będzie wymagało dużego budżetu, - poradzą sobie z tym małe rączki dziesięciolatków, - będzie spektakularnie piękne Z góry dziękuję za wszelkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 01.12.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 A gdzie mozna kupic takie postarzane srebrne bombki? gdzies je widziałam ale nie moge sobie przypomniec gdzie........? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriado 01.12.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Sznurek bez problemu. Ja malowałam na biało a sznurek był beżowy więc trochę farby zeszło jak skończę to wrzucę foto. Dzisiaj kończyłam szopkę do szkoły w słoiku jako kula wodna - proste i fajne inspiracja z http://www.kuradomowa.com/zrobtosama/jak_zrobic_sniezna_kula_ze_sloika.shtml Z czego zrobiłaś szopkę ? Świetny pomysł, moja córa ma konkurs w szkole i rodzice mogą pomagać, więc pomogłabym jej taką szopkę ww słoiku zrobić. Jak duży słoik użyłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 01.12.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 fajne ozdoby sa tez w Pepco (moze niektóre badziewne ale czesc fajna) A dziś tam byłam i nic nie widziałam , jutro zjadę bo mam blisko z pracy - piętro niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 01.12.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 kto chce w takich okolicznosciach spedzic swięta http://www.desiretoinspire.net/storage/allpostphotos/Christmas%20FC29%20CAS.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1321508946393 A tak sobie pomyślałam ,że na mój nastrój to taka zmiana dobrze by mi zrobiła , z dala od wszystkiego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 01.12.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Kubelku ja tam kupiłam fajne pióra, ładne girlandy, podobne rzeczy do tego co w h&y. a jeszcze szukam takiej choinki jak w h&y ale mniejszej widziałyscie gdzies? http://home-you.com/images/medium_wm/6659.jpg http://www.home-you.com/?go=bn&rname=bn_sg&gid=88#http://www.home-you.com/?go=bn&rname=bn_sg&gid=88# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 01.12.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Białe gałązki oraz choinkę (taką jak w h&y) kupiłam w hurtowni przy Kinepolis w Poznaniu (niedaleko Ikei). Choinkę spryskałam już białą farbą (była złota) w weekend doczepię perełki i będzie cacy Co do bombek o których pisałam ... polecam są świetne. Do środka każdej włożyłam piórko, perełkę na żyłce, koraliki, taki sypki biały śnieg - płatki ( oczywiście w każdej jest tylko jedna rzecz). Jedną sztukę od zewnątrz pomalowałam korektorem - takie ślimaczki (w środku ślimaczka będzie jeszcze cyrkonia - ale czekam za dostawą z allegro). Każdą bombkę powiesiłam na żyłce, dzięki temu wyglądają delikatnie. Popełniłam również choinkę z kory (dziękuję Arco za inspirację jest śliczna, co prawda trochę krzywa, ale pocieszam się, ze w naturze też nie rosną prosto:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koga 01.12.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Dziewczyny, ponieważ od dawna podziwiam Wasze dekoracje, odważyłam się poprosić o radę Mam 12 dni na stworzenie choinki ekologicznej. Kilka pomysłów z ostatnich stron bardzo mi się podoba, ale ciągle szukam czegoś, co: - nie będzie wymagało dużego budżetu, - poradzą sobie z tym małe rączki dziesięciolatków, - będzie spektakularnie piękne Z góry dziękuję za wszelkie rady mam pomysł, który chcę zrealizować u siebie w domu z moimi dziećmi - szary papier (do pakowania) pocięty w niewielkie karteczki (8x4 cm) postęplowany w świąteczne wzory (stępli pałno na all), karteczki przyczepić do sznurka (takiego papierowego jak do pakowania) i owinąć taką girlandą/łańcuchem całą choinkę druga opcja (aczkolwiek nie łączy się z poprzednią) białe piórka przyczepione do cieniutkiego drucika (wszystko do dostania na giełdzie kwiatowej) i takim łańcuchem owinąć choinkę a w ogóle fajne rzeczy wklejacie tu dziewczyny, dzięki:hug: kalendarz adwentoway z mikołajem robiłam dziś z synkami i wszyedł bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 01.12.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 (edytowane) Tak myślałam, żeby wykonać drewniany stelaż i owinąć go drutem lub sznurkiem (bardziej ekologicznie ), do którego będą podczepione różne ozdoby - pomysł z karteczkami mi się podoba Białe piórka prezentowałyby się ładnie, ale pod warunkiem, że byłyby jedyną ozdobą Znając dzieci, każde będzie chciało mieć swój wkład w powstanie choinki, każde również będzie bronić swojego pomysłu na świąteczne ozdoby i dobrze by było, aby wszystko jakoś wykorzystać Powstanie mały misz-masz, ale przede wszystkim mają mieć frajdę, a nie ciśnienie, żeby sprostać ambicjom dekoratorskim pani Może narzucić im jeden kolor na te ozdoby? W różnych odcieniach...? Edytowane 1 Grudnia 2011 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubota 02.12.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 (edytowane) Sznurek bez problemu. Ja malowałam na biało a sznurek był beżowy więc trochę farby zeszło jak skończę to wrzucę foto. Dzisiaj kończyłam szopkę do szkoły w słoiku jako kula wodna - proste i fajne inspiracja z http://www.kuradomowa.com/zrobtosama/jak_zrobic_sniezna_kula_ze_sloika.shtml Z czego zrobiłaś szopkę ? Świetny pomysł, moja córa ma konkurs w szkole i rodzice mogą pomagać, więc pomogłabym jej taką szopkę ww słoiku zrobić. Jak duży słoik użyłaś? Najlepiej jak słoik jest płaski przy zakrętce wtedy ładnie widać figurki. WIelkość słoika zależy od ilości n=modeliny czyli wysokości figurek. Ja szukałam i szukałam po czym wpadłam do marketu i na ogórkach paprykach itp coś wybrałam. Na zdjęciu jeszcze przed dodaniem brokatu i wody U nas advent się już zaczął Dzieciaki codziennie mają zadanie do wykonania, znajdą też codziennie mały drobiazg lub słodkość . Zadania i nagrody muszę wkładać tylko na dany dzień bo nie wytrzymują bez podglądania Edytowane 2 Grudnia 2011 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 02.12.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Kubota świetna szopka ...a kalendarz adwentowy to samoróbka? fajny pomysł powieszenia go na barierce ...muszę zapamiętać na zarok u nas kalendarz na łóżu http://i2.fmix.pl/fmi521/5456ddae00222a2a4ecd70b4/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriado 02.12.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Kubota dzięki wielkie! Lecę poszukać słoika i spróbujemy zrobić. Druga wersja to szopka z makaronu i na koniec pomalujemy złota farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 02.12.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 lasche - zajebiaszczy ten kalendarz z rękawiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 02.12.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 To ja jeszcze dorzucę swój, nie mogę znaleźć dla niego miejsca, więc jak durny wisi na kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 02.12.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Arcobaleno dziękuję Aga ...a na schodki sobie powieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 02.12.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 No właśnie o to chodzi, że nie dorobiłam się jeszcze ani jednej barierki, ani jednego szczytu łóżka, nawet żadnej szafy czy komody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts