Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W Goczałkowicach można dostać piękne jodły kaukaskie 100-200 pln, ale po co tak daleko masz jeżdzić, jak ten sam facet (tzn ta sama firma) sprzedaje na 3 stawach w Katowicach (mój małż kiedyś u niego pracował). My kaukaskie od 5 lat kupujemy, sypią się dopiero po miesiącu (nie wolno stawiać w pobliżu kaloryfera), świerk lepiej sobie darować - sypie się praktycznie od razu.

Czytam i domyślam się, że Szanowne Koleżanki z moich okolic. Ja kupowałam choinkę w zeszłym roku w Jankowicach (zaraz na przeciwko żubrów, koło Pszczyny). Tam jest szkółka. Można "wejść w las" i paluszkiem pokazać, którą się chce. A przystojny pan nawet zapakuje do auta. I ceny pamiętam były bardzo przyzwoite - lepsze niż w centrum Pszczyny, nie mówiąć już o Tychach, Bielsku, czy Katowicach. (czy nawet Goczałkowicach - którego sklep i ogród po prostu kocham !)

Firma Nexx, zaraz przy dwupasmówce, chyba to ulica borowinowa 25

http://allegro.pl/jodla-4-5m-jodla-kaukaska-choinka-okazja-i1313209289.html - efilo chciała wcześniej nabyć, ale na aukcji tylko hurt (ale Ty Ewa masz duży dom - 10 sztuk hurtem to w sam raz dla Ciebie ;)).

Co do choinki w dziecinstwie mielismy zawsze mala, sztuczna..Ale za to cudnie przybrana... :) A teraz tez nie wyobrazam sobie innej niz prawdziwa pachnaca...... Stojak mamy podobny, i wlewa sie do niego wode. 2 lata temu trafila mi sie taka choinka, ktora nie opadla, tylko zwinely sie igly, i tak uschla w calosci... Bylam w szoku... ! Ale kupujemy od faceta ktory ma plantacje choinek swiatecznych... Mozna zarezerwowac taka choinke o kazdej porze roku.. Mozna ja nazwac , opisac.. podlewac ;-) , i potem wlasnie ta zetna specjalnie dla klienta... Czyli prosto z pienka :)...