Kasiorek 10.11.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 I mnie tchibo dzis rozczarowalo, a tak zawsze czekam na środy nie wiem dlaczego w tym roku wszyscy uparli sie na brokatowe jelonki , nawet w AD są takie olbrzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 10.11.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 mój wujek leśniczy mówi że kupowanie naturalnych choinek to najlepszy sposób na proekologiczne zachowanie. : ) No to raczej sprawa przesądzona. mirela99, no właśnie...jasne, że nie kupujemy u "gutka", który stoi z dwoma choinkami, ale ci co mają więcej to też żadna gwarancja, że od "gutka" nie kupili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 10.11.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 a nie myślicie o choince żywej ale posadzonej w donicy, która po świętach wystawić można na taras do ogrodu i ona sobie tak rośnie kilka lat, bez szkody dla ekosystemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.11.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Myslimy, tylko najczesciej ona ma uciete korzenie, bo by sie nie zmiescila do donicy, wiec to tylko taka sciema jest. Pieknie mi raz uschla taka "doniczkowa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.11.2010 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 ja chce duza choinke, więc nie mam szansy na taką w donicy chyba że wiesz... taka co to ją urąbali a potem wsadzili do wiaderka z ziemia. system korzeniowy dużego drzewka to już olbrzymi pojemnik - wystarczy zobaczyć sobie iglaki w szkółkach. nie mówiąc o tym że pewnie zamiast 90 zeta zapłaciłabym dobrych kilkaset złotych jak nie więcej. poza tym ja nie chce choinki w ogrodzie więc nie miałabym z nią co zrobić po świętach po kilku latach zacząłby się tworzyć mały las jodłowy - u mnie na pary metrach byłoby to dość kłopotliwe. a zostawienie w doniczce zapewne skazałoby drzewko na zamarznięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.11.2010 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 widze malgosia że mamy podobne doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 10.11.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 No to raczej sprawa przesądzona. mirela99, no właśnie...jasne, że nie kupujemy u "gutka", który stoi z dwoma choinkami, ale ci co mają więcej to też żadna gwarancja, że od "gutka" nie kupili... Na każdej musi być naklejka lub muszą mieć na nią papier - zezwolenie na wycięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 10.11.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Ja hoduje w donicach tuje na balkonie i jakoś mi się trzymają już 3 rok. no ale tuja to nie choinka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.11.2010 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszelek 10.11.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 a ja w zeszlym roku kupilam same galazki (a w zasadzie galeziory wielkie) i staly 2 tyg w szklanej donicy przyozdobione choinkowo i ulozone jak mala choinka - pachnialy pieknie i kosztowaly 15 zl i nie bylo problemu z wyniesieniem ich potem do spalenia. No i mogly stac na meblach, co przy pelzajacych 10 miesiecznych blizniakach mialo najwieksze znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 10.11.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Ja przez kilka lat kupowałam świerki srebrne w donicach i na wiosne sadziłam w ogrodzie. Przyjmowały sie wprawdzie ze dwa lata, ale żadna nie uschła.W ogrodzie choinek mam już aż nadto, więc w domu w tym roku będzie wielkie cięte drzewko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 10.11.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Efilo dzięki za cynk o stojakach w Lidlu - zakupiony!!! i idąc za ciosem kalendarz adwentowy: http://media2.tchibo-content.de/page/49/4d/186b3f41ee59/img/893d84220617aa61/24274_phase.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 10.11.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Ja uwielbiam żywe choinki i póki co taką mam zamiar mieć u co roku! Nie wiem tylko jak mój M. to wytrzyma bo nasza wyprawa po drzewko to niezły hardcore na dworze -15 stopni, brak klimy w samochodzie a my jeździmy po calutkim mieście, po wszystkich punktach szukając idealnego drzewka. Bo ja mam tak że po prostu muszę poczuć że to ta jedyna, idealna moja choinka. Miłość od pierwszego wejrzenia Oczywiście musi być dobra cena i dużo gałązek No i zanim to nastąpi przez kilka godzin marudzę że za droga, że brzydka, za rzadka, za niska, za wysoka, krzywa, po co mi donica...ale udało nam sie zawsze dostać piękne drzewko (sosna albo jodła nie pamiętam ale coś kaukaskiego ) w dobrej cenie w tym roku M. sie wycwanił i na święta jedzie z rodzicami do siostry więc u sie upiecze ale w przyszłym roku mu nie podaruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 10.11.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 A to Lidl w najbliższych tygodniach: http://www.lidl.pl/static_content/lidl_pl/images/PL/PL_53583_01_b.jpg http://www.lidl.pl/static_content/lidl_pl/images/PL/PL_53736_01_b.jpg http://www.lidl.pl/static_content/lidl_pl/images/PL/PL_53452_01_b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.11.2010 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 alutka ja sie zasadzalam na ten kalendarz ale online juz go nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 10.11.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Aha chciałam się jeszcze podzielić pomysłem na zrobienie stroiku z żywych gałązek który mi moja współlokatorka poleciła. Może juz ktoś o tym pisał więc jak coś się powtorzę Mianowicie bierze się dużego ziemniaka takiego "soczystego" i wbija się w niego gałązki oczywiście najlepiej jak gałązki mają twarde końce to łatwo je wbić w ziemniaka ale można się też wspomóc robiąc nacięcie nożem. Jest to fajny pomysł bo ziemniaka nie widać a stroik spokojnie całe święta wytrzyma a nawet i dłużej (na stronie 5 wątku pokazałam mój stroik robiony właśnie na ziemniaku;] ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vieta 10.11.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 jejuuu..pięknie...Proszę powiedz gdzie kupilaś te panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.11.2010 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 ja mam szczescie do gnijacych smierdzacych ziemniakow wiec bym nie zaryzykowala. ale brzmi nieźle. zwlaszcza kruszka mialaby zabawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 10.11.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Efi kurtka żebym wiedziała to bym Ci kupiła i wysłała bo w sklepie były akurat dwie sztuki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 10.11.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 efilo wydaje mi się że jak weźmiesz odpowiedniego ziemniaka, twardego, z jednolitą skórką bez żadnych skaz to nie powinno być problemu. Mój nie zgnił ani nie śmierdziało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts