Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie popadajmy w pesymizm. Ja w zeszłym roku tez miałam taka sama sytuacje i co prawda było mi żal ale za to tak się naogladalam ze w tym roku najchętniej choinkę bym już kupiła w sierpniu ;) Superowe w tym wszystkim jest to ze jest perspektywa :) I można już dziś zacząć marzyć. :D

Nie mówiąc o tym ze takie wyczekane wybornie smakuje :)

To ja se zaznacze i powiem Wam a propos crate and barrel, ze... szansa jest, ale slaba. Pytalam kiedys o stol w blizniaczym CB2 (zreszta tez bossssssski sklep) i zgodzili sie wyslac, ale przyjemnosc ta miala kosztowac cos kolo 700 dolarow... Jedynie na ebayu moze sie udac cos upolowac.

No i warto zajrzec do bombkarni. ;)

Edytowane przez malgos2

To ja se zaznacze i powiem Wam a propos crate and barrel, ze... szansa jest, ale slaba. Pytalam kiedys o stol w blizniaczym CB2 (zreszta tez bossssssski sklep) i zgodzili sie wyslac, ale przyjemnosc ta miala kosztowac cos kolo 700 dolarow...

W sumie z c&b to trochę racja, że przesyłka nie nalezy do najtańszych. Ja mialam kupowane przez znajomych i wysyłane pocztą. Co nie zmienia faktu, że przytargałam z NY pudło ze szkłem z c&b maksymalnie naginając normy bagażu podręcznego. Ale najbardziej dołujący jest fakt, że przywiozłam sobie z USA szkło produkowane w PL w Krośnie. Niestety, 90% wyrobów tej huty idzie w świat i nigdy nie pojawia się na rodzimym rynku. Ale pamiętam, że obsługa patrzyła na mnie jak na wariatke, gdy dopytywałam sie o koszty wysyłki polskiego szkła do Polski...

Co nie zmienia faktu, że regularnie ślinię się do katalogów c&b online...

A tak z innej beczki, Marks&Spencer - ostatnio byłam w Londynie w jakims większym ich sklepie i mieli naprawdę spory dział tzw "Home", podejrzewam, że lada dzień pojawi się w ich ofercie sporo światecznych gadżetów. W weekend widziałam, że w Wawie na Marszałkowskiej otworzony został niedawno naprawdę spory odddział M&S - ktoś był i wie może, czy w tym sklepie mają dział wystroju wnętrz? (Bo standardowe M&S w Polsce są bardzo małe i mają ograniczoną ofertę wszystkeigo)

Jaki tam pesymizm! i wcale nie miało smutno zabrzmieć:) Zgadzam, się, że "wyczekane smakuje lepiej" więc podobnie jak efilo odbiję sobie te święta z nawiązką za rok, kupując choinkę w sierpniu, a co ;) btw widziałam już w sklepach świąteczne dekoracje, więc... wcale nie jesteśmy takie hop do przodu z tym tematem!

A ja szukam caly czas srebrnych, chromowanych reniferów. jakies dwa lata temu widzialam w jakiejś zagramanicznej gazecie jako stylizację świateczną i choruje na nie od tamtego czasu

Widziałam niedawno na giełdzie kwiatowej w Tychach, miałam na nie chrapkę ale to już była końcówka zakupów i kaski brakło. Mam zamiar przed świetami je zakupić. Są chromowane, dodatkowo głowy mają wysadzane kamieniami. Żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia.

ktos juz to pisal jak zrobic mega kule ze sznurka - moczy sie go w kleju i owija jak badz balonik posmarowany lekko oliwka, jak wszystko wyschnie przebija sie balonik i zostaja takie azurowe kule do powieszenia albo polozenia na blat, mozna je sprejnac na zloto lub srebrno

O ZNALAZLAM PRZEPIS:

1.Pompujemy balonik najlepiej taki kulisty nie jajowaty

2.Smarujemy balonik oliwką dla dzieci

3.Do słoika wlewamy klej Wikol i wrzucamy szpulkę nici

4.Owijamy balonik nitką, gęsto, w różnych kierunkach

6.Jak wyschnie nitka przebijamy balonik i wyciągamy go przez jakaś

dziurke (oczko)

I gotowe, w zeszłym roku zużyłam dwa słoiki kleju i chyba z 4 szpulki

nici, z rozpędu nawet lampę zrobiłam ze sznurka

no i bardzo podoba mi sie dom przystrojony suszonymi plastrami cytrusow - swietnie wyglada i zabojczo pachnie, podobno fajnie sie toto suszy w suszarce do grzybow

Ależ mi pasują te pomysły! o kulach nie słyszałam, ale pomysł super. A cytrusy robię co roku z moim synkiem i suszymy na kaloryferach. Są super i na choinkę i tak w ogóle do wieszania

W sumie z c&b to trochę racja, że przesyłka nie nalezy do najtańszych. Ja mialam kupowane przez znajomych i wysyłane pocztą. Co nie zmienia faktu, że przytargałam z NY pudło ze szkłem z c&b maksymalnie naginając normy bagażu podręcznego. Ale najbardziej dołujący jest fakt, że przywiozłam sobie z USA szkło produkowane w PL w Krośnie. Niestety, 90% wyrobów tej huty idzie w świat i nigdy nie pojawia się na rodzimym rynku. Ale pamiętam, że obsługa patrzyła na mnie jak na wariatke, gdy dopytywałam sie o koszty wysyłki polskiego szkła do Polski...

Zebys wiedziala. Kupilam u nich w Stanach swieczniki "Made in Poland". :D