Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrza Pavis...

Pavis

Recommended Posts

• Odpowiedzi 390
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pavis, dzięki za info, nie wykluczamy wycieczki na Śląsk. :) Trochę daleko, ale masz tak zaaranżowane wnętrze, że chyba rozwiałoby wszystkie nasze wątpliwości które jeszcze mamy w stosunku do Rozety. Podeślij proszę na priva lub maila jakiś namiar na siebie (e-mail lub telefon). Nasz mail: [email protected]. Z góry dzięki.

Puk, puk :)

Mam Twój wiatrołap w ulubionych, ale jakoś w galerii chyba wcześniej nie byłam...

Piękne wnętrza :)

Mam pytanie o łóżko w pokoju córki - to białe z szufladami - jaka firma, ewentualnie jaka cena :)

I prośba o łopatologiczne wytłumaczenie jak się zabrać za masę do dekoracji tortu - przepis już zspisałam, ale co dalej?

Córcia za tydzień ma urodziny więc czasu na próby już nie mam, ale może za pierwszym razem wyjdzie coś, co da się na stole postawić ;)

Czy ta masa wychodzi gęsta? Czy to coś jak plastelina/modelina i normalnie się z niej wszystko formuje?

Jeśli możesz, to będę wdzięczna za wskazówki dotyczące sukni dla lalki - taki tort chciałabym zrobić :)

http://lh4.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TMnWhFIyEyI/AAAAAAAAAGw/4cq6GgMvSfg/s640/DSC_3489.JPG

http://lh3.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TMnWkpL3uyI/AAAAAAAAAG0/EzUMwK3vQC8/s640/DSC_3509.JPG

http://lh6.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TMnWnmqCDOI/AAAAAAAAAG4/WbNw_sB_8HM/s640/DSC_3516.JPG

Składniki

na spód:

• 1¾szklanki pokruszonych ciastek digestive

• 1/3 szklanki rozpuszczonego masła

Składniki na spód wymieszać, wcisnąć w dno formy (tortownicy) o średnicy 23 cm. Piec w temperaturze 175ºC przez 6 minut.

Składniki na masę orzechową:

• 2/3 szklanki miodu

• 1/3 szklanki roztopionego masła

• 1 łyżka ciemnego brązowego cukru

• 2 jaja

• 1,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich

• 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (lub olejku waniliowego)

Wszystkie składniki wymieszać, podgrzać, gotować 8 - 10 minut do zgęstnienia, ciągle mieszając. Wylać na podpieczony spód i odstawić na bok.

Składniki na masę serową:

• 750 g sera śmietankowego (np. zmielony twarożek 'President')

• 1 szklanka brązowego cukru (białego ¾ szklanki)

• 2 łyżki mąki

• 4 jajka

• 2/3 szklanki kremówki

• Olejek waniliowy

Twarożek ubić, dodawać stopniowo cukier, mąkę, jajka wbijać po jednym i dalej miksować. Na końcu wlać kremówkę i ekstrakt z wanilii, zmiksować. Masę serową wylać na masę orzechową.

Piec 1 godzinę w temperaturze 175ºC. Wystudzić i trzymać w lodówce minimum 4 h przed podaniem.

Przed włożeniem do piekarnika sernik jest baaaaaaaaaardzo rzadki. Wlewa się go na spód. Piszę o tym, bo konsystencja może zaskoczyć. Za to ma tę cudowną zaletę, że nigdy nie pęka, jak to jest w przypadku większości serników
:D

Sernik po upieczeniu wyciągamy z piekarnika (nie może stygnąć w piekarniku tak jak sernik tradycyjny). Po ostudzeniu najlepiej nie wyciągać go od razu z blachy tylko włożyć go w blaszce do lodówki na min. 4 godziny i po tym czasie dopiero wyjąć z blachy - wtedy jest stabilny.

Smacznego
:D

mniam ,mniam na święta zrobię

mother24

Te ciateczka są do kupienia we wszystkich hipermarketach - w Realu leżą koło herbatników. To te:

http://www.lupolska.pl/5861.dhtml

PiA, ALUTKA W, anna-maria3 - odpowiedź prześlę na priv

Neluś, dzięki za odpowiedź kochana :) Fajnie, że do mnie wpadłaś :hug:

Barbara74 naprawdę polecam ten serniczek. Pyszny jest...

majchrowskadorota witam Cię serdecznie w moich progach :) Lampy nie pamiętam jak się nazywają, gdzieś tu już podawałam ich nazwę - zaraz je odnajdę i Ci napiszę. Kupowałam w Leroy Merlin. Nie oślepiają, a dają dużo światła, chociaż my w sumie nie zapalamy ich często. Wolimy nastrojowe oświetlenie w salonie :)