Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrza Pavis...

Pavis

Recommended Posts

• Odpowiedzi 390
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
  • 2 months później...

Cześć, zaczeliśmy budowe domu w maju 2011 r jesteśmy na etapie dachu :) Pavis ma prześliczny domek ;)

Pavis jak tylko zajrzysz jeszcze na to forum to bardzo bym prosiła o zdjęcia domu z zewnątrz , szczególnie tarasu ponieważ buduję taki sam dom i taras wydaje mi się bardzo mały :( .....

Witam wszystkich tu zaglądających po dłuuuuuuuugiej przerwie :D

Odpisuję szybciutko, jak zwykle w biegu

ojaka

jeśli to jeszcze aktualne - pasy były malowane, oddzielane taśmą jeden od drugiego - w tym momencie ukłony dla Pana Karola za cierpliwość :yes:

kryhas

taras w projekcie faktycznie jest bardzo mały - dla nas za mały (zresztą nam nawet kształt tego tarasu w projekcie się wogóle nie podobał), dlatego robiąc projekt ogrodu, zmieniliśmy też wygląd tarasu. Nasz będzie miał (może nawiosnę) wymiary 5x5,5 metra. Poniżej projekt (taras będzie drewniany)

Tychy%252520Robert%252520Szczygielski1.jpg

Edytowane przez Pavis

jeszcze jedno pytanko - serniczek piękny, czy można prosić o przepis?

Torty cudo - podobne robi znajomy cukiernik :)

no i domek super !

pzdr

dziękuję :)

Tapeta nazywa się FLORA - kupiona w Leroy Merlin. Poniżej link

http://www.leroymerlin.pl/szukaj.html?category=products&szukaj=flora&mm=norm&rodzina=1103276295_tapety

A serniczek wygląda tak - przepis przesyłam Tobie na priv

http://lh4.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TMnWhFIyEyI/AAAAAAAAAGw/4cq6GgMvSfg/s400/DSC_3489.JPGhttp://lh3.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TMnWkpL3uyI/AAAAAAAAAG0/EzUMwK3vQC8/s400/DSC_3509.JPG

http://lh6.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TMnWnmqCDOI/AAAAAAAAAG4/WbNw_sB_8HM/s400/DSC_3516.JPG

• 2 weeks później...

Witam serdecznie,

przeczytałem topic od dechy do dechy - jednym tchem... ręce się składają do oklasków - jako facet niestety nie upiekę :) ale chciałem zapytać PAVIS o budowlankę - jakoże nie można posłać Priva to zapytam na forum - bardzo proszę o odp. jeśli to możliwe -choć przy tak pięknym domu który stworzyłaś możesz bez ogródek powiedzieć "wszystkie prawa zastrzeżone" i nie wypada mi się wtedy obrazić. Przymierzam się jednak do budowy Rozety 2 i twoje odpowiedzi mogą mi dużo pomóc.

Wystarczą krótkie tak/nie - a jeśli masz czas i możliwość to może po zdaniu rozwinięcia :) będę zobowiązany:

1) czy budując rozetę powiększaliście przestrzeń mieszkalną (np.ścianę nośną) ?? czy gabarytura zewnętrzna jest jak w projekcie??

2) wyczytałem że zostawiliście gabinet (też tak chcę) ale czy ścianę kuchenną wsuwaliście w stronę gabinetu aby ugrać większą kuchnię?

3) biorąc pod uwagę że macie piękną ścianę meblową z piekarnikiem - mogłaby ona kolidować z drzwiami balkonowymi -a więc drzwi balkonowe są po proastu węższe czy jest jakiś inny "trick" na to aby się zmieściło ??

4) czy zrezygnowaliście ze spiżarni ? czy może jest ona w innym miejscu?

5) czy kotłownia jest tam gdzie w standardowym projekcie (koło wiatrołapu) - czy została przeniesiona na koniec garażu?

6) jeśli w garażu - to rozumiem że macie tylko jeden komin w domu ( z większa liczbą kanałów) ?? czy ten komin w garażu jakoś specjalnie przesuwaliście w inną stronę czy jest jak w projekcie?

7) czy okna w salonie powiększaliście czy według projektu?

8) czy podnosiliście ścianę kolankową nad główną częścią domu albo nad garażem czy nie ma takiej potrzeby i skosy są ok?

9) czy jakieś grubsze zmiany projektowe w pokojach na górze aby podział pomieszczeń był inny??

10) jakie inne kluczowe zmiany w całym projekcie robiliście aby było lepiej niż projektant to wydumał??

Wiem że pytań jest wiele - ale po tym co zobaczyłem na Twoim forum, aż ciężko nie zapytać!

Dom cudo - gratuluję, zachwycam się i po raz kolejny gratuluję!!!

Jeśli to możliwe proszę o przesłanie odpowiedzi na prywatnego e-maila: [email protected]

a jeśli nie to tutaj na forum!

pozdrawiam

Grzegorz

• 1 month później...

Witaj Pavis

Jestem pod wrażeniem Twoich wnętrz. :)

Pomysły+realizacja= INSPIRACJA! Przynajmniej dla mnie.

Znalazłam fotkę Twojego salonu i tak trafiłam do ,,Dziennika".

A ta fotka-to połączenie szarości z merbau- jest tym co chciałabym mieć w domku.

Ale choć jestem tuż przed zakupami, mam dylematy...

Waham się pomiędzy merbau a skręcanym karmelowym bambusem. Obawiam się, że ,,czerwień"

tych pierwszych może być zbyt dominująca we wnętrzu. A ponadto, że będzie

bardziej podatna na zarysowania oraz będzie ,,mocniej eksponować zabrudzenia

typu kłaczki po piesku" itp. Po za tym mężowi natomiast nie podoba się zupełnie Orientale

czy Singnum z Gali i chyba ,,pójdziemy na ugodę" ;) czyt. Afron z Paradyż lub Taranto.

Mam prośbę jednak o info co do merbau- gdzie ją kupiłaś- jakiej firmy i co sądzisz

o moich obawach co do zarysowań i brudliwości...

Jeśli zaśmiecam Twój dziennik to pościka usuń, ale nie wiedziałam jak inaczej nawiązać z Tobą kontakt.

Pozdrawiam Ja

• 1 month później...