Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrza Pavis...

Pavis

Recommended Posts

• Odpowiedzi 390
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Pavis ,dostałam linka do Twojego domku od Anjazzielonego (za co jej bardzo dziękuję)

Masz chyba te tapety,które chcę kupić ,chodzi mi o te w wiatrołapie.

Napisz czy ten wzór wypukły się nie ściera,bo troszkę się tego obawiam:)

P.S. dom śliczny:)

...nie wiem jak to się stao,że wcześniej tu nie dotarłam....

A ja widzę zdjęcia i podoba mi się tutaj - zwłaszcza łazienka jasna. Lekko i elegancko, a jednocześnie swobodnie - brawa!

No i dzień dobry!

Dzień dobry :)

Witam u siebie mega utalentowaną właścicielkę jednej z najciekawszych, najzabawniejszych, najbardziej wciągających galerii na FM :D Wydało się - tak, jestem cichym podglądaczem ;) Piękny klimat tworzysz w swoich wnętrzach. Gratuluję waderko :D

A teraz, żeby trochę odpocząć od wnętrz, pokażę moje ostatnie wypieki na urodziny dzieci :) Może nie są idealne, ale dzieciaki piszczały z radości :D

http://lh5.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TMc5DHoxdCI/AAAAAAAAAGA/3pHvmEYuiS0/s400/DSC_4174.JPG

http://lh3.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TMc5GPfHFxI/AAAAAAAAAGE/jvR-MsVKbWA/s400/DSC_5778.JPG

z zawodu jestem bankowcem :lol2: ze słodyczą nie ma nic wspólnego ten zawód :D

A Barbie robi się tak - biszkopt (kilka krążków - jeden mniejszy od drugiego), przełożyć masą (jakąkolwiek, byle nie na śmietanie, bo masa plastyczna może się rozpuszczać), urywasz lalce nogi ;) i korpus umieszczasz na górze. Potem masa plastyczna, z masy suknia, gorset, ozdoby i gotowe. Masę plastyczną robię wg przepisu:

1/2 kostki margaryny lub masła

1 szkl wody

25 dkg mąki pszennej

1/2 kg cukru pudru

barwniki spożywcze

Wodę gotujemy z tłuszczem, po zagotowaniu wsypujemy mąkę, dokłądnie mieszamy, chwilę prażymy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier puder i wyrabiamy na gładką masę. Dodajemy barwniki. Kiedy przestygnie można zaczynać lepienie ozdób.

Jak tylko będziesz chciała, to podam Ci szczegóły krok po kroku . To wcale nie jest takie skomplikowane. Masy możesz zrobić różne - czekoladową, kawową, cytrynową (uwielbiam taki cytrynowy torcik). Teraz kończę torcik dla córci do szkoły na jutrzejsze pasowanie pierwszaków. Sama jestem ciekawa, jak mi wyjdzie ;)

Piękny....

...jestem pełna podziwu....:)

dziękuję :) Literki tylko koślawe, jakbym to ja do pierwszej klasy chodziła ;) ale pisakami, których użyłam wręcz nie dało się pisać. Beznadziejne. Już miałam zamiar zrywać wszystko i zrobić od nowa, bez tekstu :bash:Ale i tak się podobał. Zniknął cały, dzieciaki dokładki prosiły i to cieszy :D

Edytowane przez Pavis

Wiataj Pavis:)

Przydreptałam za Nadulką i bardzo podoba mi się u ciebie...a na tą tapetę to i ja nabrałam chętki ;)

.. i jeszcze kafle z Nowej Gali też są miodzio

Pozdrawiam,

Ala

Witam kolejnego gościa :) Widzę, że tapeta ma coraz więcej fanów :) No i dobrze, bo ładna i praktyczna :D