Asia R. 10.11.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Ślicznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 10.11.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 A dziękuję, dobrze. Na całe szczęście, bo kiepsko to znosił. Teraz niestety przeszło na Paulinkę. Sezon uważam za rozpoczęty :bash: Och to faktycznie niewesoło , ale może teraz się wychorują i już będzie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 10.11.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 A teraz, żeby trochę odpocząć od wnętrz, pokażę moje ostatnie wypieki na urodziny dzieci Może nie są idealne, ale dzieciaki piszczały z radości http://lh5.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TMc5DHoxdCI/AAAAAAAAAGA/3pHvmEYuiS0/s400/DSC_4174.JPG http://lh3.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TMc5GPfHFxI/AAAAAAAAAGE/jvR-MsVKbWA/s400/DSC_5778.JPG Wlazłam tutaj szpiegując czarną agę no i po prostu na widok Barbie zaniemówiłam....SZOK!!!!! Czy ja mogłabym prosić krok po kroku jak to cudo robi się?????????? PLISSSSSSSSSSSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 11.11.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Witam świątecznie a do kawki przynoszę pyszności świetomarcińskie: http://mycuisine.blox.pl/resource/Rogale1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 11.11.2010 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Aleeee rogaleeeeeeeeee!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 11.11.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Witaj Pavis, gratuluję pięknego gustownego domu. Mam pytanie, jak rozwiązaliście sprawę komina, gdzie jest on usytuowany i jak biegną rury od kominka, skoro nad kominkiem są schody. Zastanawia mnie to bo zarówno w rozecie jak i hektorze kominek jest często sytuowany w sposób bardzo niefunkcjonalny na środku ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 11.11.2010 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Kominek był naszą największą zmorą. W projekcie wypada on na środku ściany. My przenieśliśmy komin na drugą stronę krokwi. Druga sprawa, to nawis schodowy, który w projekcie przeoczyłam a który wygląda tak: http://lh4.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TNxNU1pc2-I/AAAAAAAAALc/KeSNwkfuusA/s400/DSCN3636.JPG Z kominkiem kombinowaliśmy tak, żeby: Po pierwsze - wyszedł w rogu Po drugie - zakrył nieszczęsny nawis Rura do komina poprowadzona została w ścianie (budowaliśmy z ytonga 40cm, także mogliśmy z tą rurą pokombinować). Niestety, chcąc zakryć nawis, kominek wysunięty jest mocno do przodu. Żeby optycznie zniwelować to wysunięcie, kupiliśmi narożny wkład Spartherma, co spowodowało, że ogień fajnie widać z każdego miejsca w salonie. No i wyszło tak, jak widać na zdjęciach. Nie jest to kominek moich marzeń, ale jako kompromis (jak ja nie cierpię słowa "kompromis"!!!) myślę, że jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 11.11.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Dziękuję Pavis za dokładne wyjaśnienie. Do tej pory widziałam tylko jeszcze jeden (poza Twoim) kominek usytuowany pod schodami, w galerii bantoma, ale tam nawis jest widoczny. Jeśli będziesz miała wolną chwilę, proszę jeszcze o zdjęcie z garażu, gdzie usytuowany jest komin. Dużo zdrówka dla Twoich pociech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 12.11.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Przywiatać się chciałam i zapytać co u Was słychać? Jak dzieci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 12.11.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 oj podoba mi sie tu u Ciebie Pavis dość ze ładne wnętrza to jeszcze słodkości podajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 12.11.2010 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 (edytowane) No idę do lekarza dzisiaj, bo z Paulinką wcale nie jest lepiej Zobaczymy... pepejeans słodko się u mnie zrobiło A zaczęło się tak niewinnie, od torcików Muszę wkleić choćby inspiracje jakieś dla zrównoważenia Edytowane 12 Listopada 2010 przez Pavis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 13.11.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Pavis, mam jeszcze jedno pytanie, jaka jest szerokość tej "kontrowersyjnej ściany" od ściany okiennej do schodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 13.11.2010 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Ściana, licząc od schodów do okna, ma niecałe 4,7 metra długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 14.11.2010 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Pavis, dziękuję serdecznie za wszystkie informacje i inspiracje. Szczerze mówiąc mam już teraz spory mętlik: Rozeta 2, Saga III czy Julka III (bez tylnego wykusza) z MG Projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 19.11.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Pavis ,a gdzie Ty się podziewasz co? Mnie też kilka dni nie było,dużo spraw się zwaliło...życie... Miłego dnia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 19.11.2010 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Witaj Nadulko U mnie gorący okres, dużo zmian - ze zmianą pracy włącznie Z nowości domowych - ponieważ ze mnie kompletny laik ogrodowo-roślinowy to powierzyłam tą kwestię fachowcom ze szkółki w Goczałkowicach i właśnie mój ogród się projektuje. Wszystko ustalone, co gdzie i jak. Za ok. 2 tygodnie odbieram wstępny projekt i na wiosnę ruszamy z pracami Nie mogę się już doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 19.11.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Ooo to super,teraz będziesz miała piękny ogród:) A praca mam nadzieję,że na lepsze wyjdzie,tego Ci życzę A jak dzieciaczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 19.11.2010 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 dzięki też mam nadzieję, że na lepsze wyjdzie. Zobaczymy... A dzieciaki super. Wiktorek właśnie skacze z parapetu na narożnik Czas zmykać z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askab80 19.11.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Witam wszystkich forumowiczów, dołączam do wątku "rozetowego" i już nie ma chyba ochów i achów jakie mogłabym napisać na temat domku Pavis. To domek do którego mogłabym się wprowadzić i zamieszkać od zaraz! z niecierpliwością czekam na zdjęcia zewnętrza. Na wiosnę ruszamy z budową Rozety, i podglądamy różne rozwiązania/zmiany tego projektu. Planujemy powiększyć wiatrołap, wydłużyć garaż, kominek oczywiści przenosimy pod schody - nawis MASAKRA!!! No i jeszcze zmieniamy okna w salonie na podwójne, przesuwne. Co jeszcze się wydarzy, zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 19.11.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 miłego weekendu Pavis:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts