Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrza Pavis...

Pavis

Recommended Posts

• Odpowiedzi 390
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A teraz, żeby trochę odpocząć od wnętrz, pokażę moje ostatnie wypieki na urodziny dzieci :) Może nie są idealne, ale dzieciaki piszczały z radości :D

http://lh5.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TMc5DHoxdCI/AAAAAAAAAGA/3pHvmEYuiS0/s400/DSC_4174.JPG

http://lh3.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TMc5GPfHFxI/AAAAAAAAAGE/jvR-MsVKbWA/s400/DSC_5778.JPG

Wlazłam tutaj szpiegując czarną agę no i po prostu na widok Barbie zaniemówiłam....SZOK!!!!! Czy ja mogłabym prosić krok po kroku jak to cudo robi się?????????? PLISSSSSSSSSSSS :-)

Witaj Pavis, gratuluję pięknego gustownego domu. Mam pytanie, jak rozwiązaliście sprawę komina, gdzie jest on usytuowany i jak biegną rury od kominka, skoro nad kominkiem są schody. Zastanawia mnie to bo zarówno w rozecie jak i hektorze kominek jest często sytuowany w sposób bardzo niefunkcjonalny na środku ściany

Kominek był naszą największą zmorą. W projekcie wypada on na środku ściany. My przenieśliśmy komin na drugą stronę krokwi. Druga sprawa, to nawis schodowy, który w projekcie przeoczyłam :bash: a który wygląda tak:

http://lh4.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TNxNU1pc2-I/AAAAAAAAALc/KeSNwkfuusA/s400/DSCN3636.JPG

Z kominkiem kombinowaliśmy tak, żeby:

Po pierwsze - wyszedł w rogu

Po drugie - zakrył nieszczęsny nawis

Rura do komina poprowadzona została w ścianie (budowaliśmy z ytonga 40cm, także mogliśmy z tą rurą pokombinować). Niestety, chcąc zakryć nawis, kominek wysunięty jest mocno do przodu. Żeby optycznie zniwelować to wysunięcie, kupiliśmi narożny wkład Spartherma, co spowodowało, że ogień fajnie widać z każdego miejsca w salonie. No i wyszło tak, jak widać na zdjęciach. Nie jest to kominek moich marzeń, ale jako kompromis (jak ja nie cierpię słowa "kompromis"!!!) myślę, że jest ok.

Dziękuję Pavis za dokładne wyjaśnienie. Do tej pory widziałam tylko jeszcze jeden (poza Twoim) kominek usytuowany pod schodami, w galerii bantoma, ale tam nawis jest widoczny. Jeśli będziesz miała wolną chwilę, proszę jeszcze o zdjęcie z garażu, gdzie usytuowany jest komin.

Dużo zdrówka dla Twoich pociech :)

Witaj Nadulko :)

U mnie gorący okres, dużo zmian - ze zmianą pracy włącznie ;)

Z nowości domowych - ponieważ ze mnie kompletny laik ogrodowo-roślinowy to powierzyłam tą kwestię fachowcom ze szkółki w Goczałkowicach i właśnie mój ogród się projektuje. Wszystko ustalone, co gdzie i jak. Za ok. 2 tygodnie odbieram wstępny projekt i na wiosnę ruszamy z pracami :D Nie mogę się już doczekać :D

Witam wszystkich forumowiczów, dołączam do wątku "rozetowego" i już nie ma chyba ochów i achów jakie mogłabym napisać na temat domku Pavis. To domek do którego mogłabym się wprowadzić i zamieszkać od zaraz! z niecierpliwością czekam na zdjęcia zewnętrza. Na wiosnę ruszamy z budową Rozety, i podglądamy różne rozwiązania/zmiany tego projektu. Planujemy powiększyć wiatrołap, wydłużyć garaż, kominek oczywiści przenosimy pod schody - nawis MASAKRA!!! No i jeszcze zmieniamy okna w salonie na podwójne, przesuwne. Co jeszcze się wydarzy, zobaczymy...