magda0884 21.10.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Witam!Czy ktoś wybrał ten projekt i jest już w trakcie budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 22.10.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 (edytowane) Na razie nikt się nie zgłasza. Może dlatego, że projekt jest drogi w budowie (powcinana bryła i skomplikowany dach, co również nie wpłynie dobrze na koszty ogrzewania) i dość kontrowersyjny jeżeli chodzi o urodę. Dach jest bardzo wysoki i wygląda ciężko. Obniżona część garażowo-gospodarcza ciągnie moim zdaniem całość ku ziemi. Wydaje mi się, że za dużo grzybów w barszczu i dobrze byłoby w ramach adaptacji "uspokoić" trochę ten dom. Tu okna proste, tam łukowate, tu przypory (ta przy tarasie szczególnie masywna), tam łuki więźby i wole oczko, od frontu balustrada gięta brzuchato, od podwórka wręcz nowoczesna prosta. W środku program użytkowy standardowy dla takiego metrażu. Na poddaszu kilka słupów konstrukcyjnych, które po wykończeniu zostaną na widoku. Nie wpisuje celem zniechęcenia do projektu, tylko do rozważenia , na czym tak naprawdę Ci zależy. Jest przynajmniej kilka podobnych projektów - niektóre tańsze, niektóre bardziej tradycyjne, niektóre częściej wybierane. Edytowane 22 Października 2010 przez bowess Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda0884 24.10.2010 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Dziękuję za cenne wskazówki!Może nakierowałby mnie Pan na podobne projekty i Pana zdaniem łatwiejsze w realizacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 26.10.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Chętnie coś podsunę. Proszę tylko o podanie Pańskich założeń i oczekiwań w stosunku do przyszłego domu, a także paru szczegółów technicznych. Po pierwsze - jaki metraż Pana interesuje. Dalej - z której strony świata jest wjazd na działkę i czy działka ma nietypowy kształt lub jakiś bok krótki. Czy program użytkowy ma być dokładnie taki jak w Stokrotce (parter z dodatkowym pokojem, małą łazienką, pokój dzienny z jadalnią min. 30m2, połączenie z garażem przez kotłownię, dodatkowe pom. gospodarcze za garażem, kuchnia półotwarta , klatka schodowa wyodrębniona, na poddaszu 3 sypialnie, garderoba, łazienka i strych nad garażem), czy dopuszczalne są modyfikacje, np. kuchnia z oknem na front a gabinet od strony ogrodu, schody otwarte na część dzienną i inne. No i wreszcie wygląd zewnętrzny, bo dom musi się trochę podobać właścicielom . Co musi być? Dach czterospadowy, balkon, lukarny, zadaszony taras? Z kwestii technicznych - czym będzie ogrzewany dom, wentylacja grawitacyjna, czy mechaniczna, kominek musi być w rogu pokoju, czy inny też wchodzi w grę? Ostatnia rzecz - ma być bardziej oszczędnie czy kompromisy pieniężne nie są potrzebne? Wiem, że mój nick bywa mylący - ja nie pan. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary884 24.04.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Witam ja zaczynam również ten projekt i pytanie czy magda 0884 buduje czy zmienila projekt???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda0884 19.11.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Nie budujemy Stokrotki. Zmieniliśmy projekt na inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszcop 07.05.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Widzę że wątek dość stary ale może warto odświeżyć. Czy ktoś jednak buduje AC Stokrotka ?Mile widziane jakieś odpowiedzi od osób które zaczęły lub planują zacząć. Jesteśmy po zakupie tego projektu pomimo jego małej popularności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts