Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jest ktoś zadowolony z ciemnych paneli?

triada1301

Recommended Posts

Tyle sie naczytałam, ze ciemne panele to tylko kurz...rysy... i sprzątanie... :( Mam 35 metrowy salon połaczony z jadalnią i marzę o ciemnej podłodze, ale nie wenge tylko jakis dąb lub orzech- ale po tylu negatywnych opiniach obawiam sie ich.

Czy są osoby które są ze swoich ciemniejszych paneli zadowolone?????

Tylko prosze o podawanie nazwy firmy i modelu paneli.

Mój panel też :D Ale gdyby było mnie stać na deskę w moim wymarzonym ciemnym kolorze (ok. 350 zł), to bym się nie zastanawiała ... A tak mam śliczne panele (100 zł), które sprawiają wrażenie deski. Edytowane przez joliska

Ja mam Ciemne panele - dąb robiony na szaro.

Podłoga jest cudowna, i kurzu praktycznie na niej nie widać. Mamy wyjście na ogródek i wchodzi się z niego bezpośrednio na te panele.

A co do samych paneli , to dokładnie jak joliska - gdybym miała kasę to kupiłabym dechy - takie na całą szerokość, a tak mam panele, ale z takim małym rowkiem na łączeniach, co troszkę imituje drewno i panele nie są gładkie tylko mają strukturę jakby drewna jak się po nich ręką przejedzie.

Poza tym zaleta tańszego materiały jest taka,*że za kilka lat nie będzie szkoda wymienić jeśli się znudzą, i łatwo się układa i zdejmuje - dzień czy dwa i po zawodach :)

Stukanie słychać tylko jak ktoś w nocy wstaje i chodzi po pokoju - i słyszę bo się jeszcze drzwi wewnętrznych nie dorobiłam do sypialni.

triada jak masz panele które się podobają, to kupuj.

My mamy ciemne panele. Brud mi nie straszny, sprzątać lubię ale bardzo, bardzo, bardzo denerwują mnie rysy. Mamy panele klasy 5 a rysy robią się bardzo łatwo. Może panele się nie ścierają ale rysyją na pewno. Każdą ryskę widać mocno przez tę ciemność.

W poprzednim mieszkaniu mieliśmy jasne i można było z nimi wszystko robić i nic nie było widać. U córki w pokoju teraz są bardzo jasne i też spoko, jak nowe. A te nasze, ech...ładne ale...

ja mam deski merbau. Byłam do tego przekonanna zanim nie zaczełam używać. Widać wszytko zwłaszcza w słonecznym pokoju. Czasami muszę myć podłogę 2 razy dziennie :-( tak mnie wkurzają kurz i łapy psa ( nie jestem fanatykiem sprzątania). traz załuję ze są to deski (pewnie mnie przeżyja) i ze są ciemne. Drugi raz położyłambymjasne. Pozatym już mi się znudziły.

A ja mam na calym dole ciemne płytki (woodentic brown) i jestem bardzo niezadowolona. Fakt, latwo sie to sprząta ale niestety, jeszcze latwiej brudzi:( Natomiast dębowa mozaika parkietowa w sypialniach brudu się nie boi i nic na niej nie widac... oprocz sladow po kolkach licznych samochodow mojego synka.

• 4 weeks później...

Podłoga Joliski jest przepiękna!!!!

Bardzo fajne deski z 4-stronną lub 2-stronną fugą, niektóre heblowane, raczej matowe, nie śliskie, lekko nierówne, ze strukturą, mają Balterio i Quick Step - to PANELE wyglądające jak deski.

Mi również marzyły się dechy dębowe olejowane na ciemny kolor, ale ponad 300 zł za metr, przy 200 m podłogi, to nierealne.....

To jasne, że na ciemnych kolorach widać bardziej kurz, pyłki itp; ale skoro i tak się sprząta codziennie, jaka to różnica?

Edytowane przez Anjazzielonego

Mój panel też :D Ale gdyby było mnie stać na deskę w moim wymarzonym ciemnym kolorze (ok. 350 zł), to bym się nie zastanawiała ... A tak mam śliczne panele (100 zł), które sprawiają wrażenie deski.

Pnele za 100 zł? ja kupiłam parkiet dębowy, co prawda nie klasy pierwszej ale po przebraniu tych bardzo sękatych klepek wyszło całkiem fajnie, zapłaciłam za niego 50 zł !!! Bo zabejcowaniu i polakierowaniu wyszedł piękny kolor:)

Pnele za 100 zł? ja kupiłam parkiet dębowy, co prawda nie klasy pierwszej ale po przebraniu tych bardzo sękatych klepek wyszło całkiem fajnie, zapłaciłam za niego 50 zł !!! Bo zabejcowaniu i polakierowaniu wyszedł piękny kolor:)

Na jaki kolor bejcowałaś? Jak możesz to wrzuć zdjęcie? Jak w sprzataniu?