triada1301 21.10.2010 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Tyle sie naczytałam, ze ciemne panele to tylko kurz...rysy... i sprzątanie... Mam 35 metrowy salon połaczony z jadalnią i marzę o ciemnej podłodze, ale nie wenge tylko jakis dąb lub orzech- ale po tylu negatywnych opiniach obawiam sie ich. Czy są osoby które są ze swoich ciemniejszych paneli zadowolone????? Tylko prosze o podawanie nazwy firmy i modelu paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casse 21.10.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Ja bym chciała wenge -wiec czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 21.10.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Odradzam.Użytkowałam w mieszkaniu przez 5 lat i juz nigdy więcej.Widać wszystkie smieci, kurze i drobinki. Rano odkurzone wieczorem brud!!! Masakra!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anev 21.10.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Wszystko tylko nie panele!! żadne ani ciemne,ani jasne to dziadostwo chyba samo produkuje kurz:evil:Mam porównanie z innymi podłogami i moim zdaniem panele to same straty -kasy ,nerwów,czasu na wieczne sprzątanie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 21.10.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Mam dąb tasmański u siebie i KOCHAM tę ciemność Nie biegam ze szmatą codziennie, sprzątam co kilka dni i jest dobrze. Kurz widać znacznie bardziej na chodniku, który mam w gabinecie, to jest dopiero horror! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 21.10.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 panelom - nie, desce ciemnej - tak uwielbiam moją mleczną czekoladę. a czemu nie panele? nienawidzę tego panelowego stukania i plastikowego looku (bez urazy). poza tym deska ma fajny rysunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 21.10.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 (edytowane) Mój panel też Ale gdyby było mnie stać na deskę w moim wymarzonym ciemnym kolorze (ok. 350 zł), to bym się nie zastanawiała ... A tak mam śliczne panele (100 zł), które sprawiają wrażenie deski. Edytowane 22 Października 2010 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
triada1301 21.10.2010 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 joliska twój dąb jest naprawde ciemny, ale wyglada pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzialenkaT 21.10.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Ja mam Ciemne panele - dąb robiony na szaro. Podłoga jest cudowna, i kurzu praktycznie na niej nie widać. Mamy wyjście na ogródek i wchodzi się z niego bezpośrednio na te panele. A co do samych paneli , to dokładnie jak joliska - gdybym miała kasę to kupiłabym dechy - takie na całą szerokość, a tak mam panele, ale z takim małym rowkiem na łączeniach, co troszkę imituje drewno i panele nie są gładkie tylko mają strukturę jakby drewna jak się po nich ręką przejedzie. Poza tym zaleta tańszego materiały jest taka,*że za kilka lat nie będzie szkoda wymienić jeśli się znudzą, i łatwo się układa i zdejmuje - dzień czy dwa i po zawodach Stukanie słychać tylko jak ktoś w nocy wstaje i chodzi po pokoju - i słyszę bo się jeszcze drzwi wewnętrznych nie dorobiłam do sypialni. triada jak masz panele które się podobają, to kupuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 21.10.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 joliska twój dąb jest naprawde ciemny... wygląda ładnie, ale ciemny? powiedziałabym - średnio ciemny mój jesion mocca a tak wygląda u producenta http://www.podloga.waw.pl/public/photos/jesion_mocca_deska.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 21.10.2010 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 na ciemniejszych(szczegolnie brazach) zawsze bedzie widac kurz szybciej ale wydaje mi sie,ze to tez zalezy od innych czynnikow np panel gladki z polyskiem bedzie gorszy w utrzymaniu od tego matowego czy z faktura drewna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.10.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 My mamy ciemne panele. Brud mi nie straszny, sprzątać lubię ale bardzo, bardzo, bardzo denerwują mnie rysy. Mamy panele klasy 5 a rysy robią się bardzo łatwo. Może panele się nie ścierają ale rysyją na pewno. Każdą ryskę widać mocno przez tę ciemność. W poprzednim mieszkaniu mieliśmy jasne i można było z nimi wszystko robić i nic nie było widać. U córki w pokoju teraz są bardzo jasne i też spoko, jak nowe. A te nasze, ech...ładne ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasagna 22.10.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Moja teściowa ma ciemną podłogę, jest bardzo ładna ale ciągle widać łapy psa, biorąc pod uwagę fakt że posiadacze domu są zazwyczaj posiadaczami ogródka po którym biega pies to ciemna podłoga się nie sprawdza. Mimo uroku ciemnej podłogi raczej zdobędą sie na jasną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 22.10.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Ciemne panele to faktycznie bardziej widoczny kurz i zarysowania. Ale ja mam i się tym nie przejmuję, bo to super kolor jest, a jak się zniszczą, to mozna wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 22.10.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 ja mam deski merbau. Byłam do tego przekonanna zanim nie zaczełam używać. Widać wszytko zwłaszcza w słonecznym pokoju. Czasami muszę myć podłogę 2 razy dziennie tak mnie wkurzają kurz i łapy psa ( nie jestem fanatykiem sprzątania). traz załuję ze są to deski (pewnie mnie przeżyja) i ze są ciemne. Drugi raz położyłambymjasne. Pozatym już mi się znudziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 25.10.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 A ja mam na calym dole ciemne płytki (woodentic brown) i jestem bardzo niezadowolona. Fakt, latwo sie to sprząta ale niestety, jeszcze latwiej brudzi:( Natomiast dębowa mozaika parkietowa w sypialniach brudu się nie boi i nic na niej nie widac... oprocz sladow po kolkach licznych samochodow mojego synka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 18.11.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 (edytowane) Podłoga Joliski jest przepiękna!!!!Bardzo fajne deski z 4-stronną lub 2-stronną fugą, niektóre heblowane, raczej matowe, nie śliskie, lekko nierówne, ze strukturą, mają Balterio i Quick Step - to PANELE wyglądające jak deski.Mi również marzyły się dechy dębowe olejowane na ciemny kolor, ale ponad 300 zł za metr, przy 200 m podłogi, to nierealne..... To jasne, że na ciemnych kolorach widać bardziej kurz, pyłki itp; ale skoro i tak się sprząta codziennie, jaka to różnica? Edytowane 18 Listopada 2010 przez Anjazzielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 18.11.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 no to wygląda na to, że strzeliłam sobi w kolano na ułożenie w salonie czekają własnie ciemne deski dąb thermo a ja wole gotowac, niż sprzątać z drugiej strony, to, że brudu nie widac, nie znaczy, ze go tam nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 18.11.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Mój panel też Ale gdyby było mnie stać na deskę w moim wymarzonym ciemnym kolorze (ok. 350 zł), to bym się nie zastanawiała ... A tak mam śliczne panele (100 zł), które sprawiają wrażenie deski. Pnele za 100 zł? ja kupiłam parkiet dębowy, co prawda nie klasy pierwszej ale po przebraniu tych bardzo sękatych klepek wyszło całkiem fajnie, zapłaciłam za niego 50 zł !!! Bo zabejcowaniu i polakierowaniu wyszedł piękny kolor:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 18.11.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Pnele za 100 zł? ja kupiłam parkiet dębowy, co prawda nie klasy pierwszej ale po przebraniu tych bardzo sękatych klepek wyszło całkiem fajnie, zapłaciłam za niego 50 zł !!! Bo zabejcowaniu i polakierowaniu wyszedł piękny kolor:) Na jaki kolor bejcowałaś? Jak możesz to wrzuć zdjęcie? Jak w sprzataniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts