AnkaO 21.10.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Przez ostatnie trzy lata piec sprawował się bez zarzutu. Od dwóch tygodni obserwujemy, że ekogroszek nie wypala się do końca z jednej strony retorty. Palimy tym samym węglem, nie zmienialiśmy nastawów pieca.Co mogło spowodować to zjawisko? Jak rozwiązać ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnkaO 22.10.2010 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Czy nikt nam nie potrafi pomóć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 22.10.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Na początek sprawdź czy kawałki żużla/poiołu nie zatkały kanałów nadmuchu powietrza w tym miejscu. Nie znam tego kotła, nie napisałaś nic o typie retory.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian228 27.01.2014 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Ten sam problem miałem na pewno jest zanieczyszczona retorta, wyczyść sprawdź czy jest dobra i dobrze uszczelnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian228 05.01.2015 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Temat jest prosty: Jestm posiadaczem Defro DUo 15 KW ST-44 od 2008 roku, w tym roku mialem problem bo węgiel sie nie chciał palic z jednej strony cuda robiłem, jak się okazało kolano w retorcie uległo przepaleniu zniszczeniu, popiół zatkał kanały doprowadzające powietrze z dmuchwy, miałem w piecu kołniez satalowy w defro kupiłem nowy za 200 zł tylko już zeliwny bo tak doradzili, jedynie co trzeba bylo skrócić slimaka do kołnierza żeliwnego, założyłem i pali się jak miodzio. Dodatkowo trzeba pamiętac że w retorcie trzeba co jakiś czas czyścić popiół, odkręca się na samym dole jedna śróbkę i popiół który się w środku retoryt zbierze spadnie do popielnika, jeżeli tego nie będziemy robić to też możemy mieć spore problemy z paleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts