Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

http://img683.imageshack.us/img683/3937/2726751295647537370o.jpg

Zdjęcie wykonane na wiosnę 2009 r. pod koniec malowania mieszkania na Wilanowie. Wykonaliśmy w nim około 300 metrów kwadratowych gładzi gipsowych i sam pomalowałem :) Oprócz tej usługi w tym mieszkaniu osobiście wykonałem 2 łazienki - kremową i pomarańczową (zdjęcia już w tym temacie wgrałem) Klientowi się nie spieszyło więc sam prawie całą zimę przesiedziałem w tym mieszkaniu :) (malowanie było na końcu czyli wiosną bo parkiety schły)

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://img29.imageshack.us/img29/5742/2726751295647554607o.jpg

To zdjęcie z mieszkania również w Wilanowie na wiosnę (przeszedłem tam zaraz po zakończeniu 2 łazienek w bloku obok). Tym razem ekipa przed nami w 2 miesiące "wykonała" łazienkę i pomalowała dobrymi farbami (do tego lateksowymi) całe mieszkanie na tynki wymagające co najmniej poprawek (Malowanie błyszczącymi farbami tynków to nie był dobry pomysł) .

Musieliśmy zabezpieczać podłogę tak, żeby klientka nie straciła gwarancji na ułożony parkiet (parkieciarz powiedział, że jak będzie się pyliło to gdy przyjdzie cyklinować nie da gwarancji na wykonaną usługę). W tym mieszkaniu po super zabezpieczeniu parkietu wykonaliśmy ok. 200 m2 gładzi i pomalowaliśmy je farbami lateksowymi. W miedzy czasie zrobiliśmy kilka rzeczy w łazience (np. ciekła już zabudowana wanna, grzejnik wisiał we wnęce bez dostepu do odpowietrznika, wydrapaliśmy (albo raczej wykruszylismy) spoinę, którą ktoś położył wokół wanny i nałożyliśmy silikon, uszczelniliśmy cieknącą kabinę itp.)

Edytowane przez luberek

• 2 weeks później...

Witam serdecznie,

Na obecną chwilę efekty naszych prac można obejrzeć na Ursynowie przy ul Dreniowej jeszcze przez najbliższe kilka dni:

W Łazience - płytki gresowe 30/60 z wstawkami (paski z czerwonego szkła), kilka metrów szlifowanych narożników w kąt 45 st. (także nieoryginalne brzegi) geberit, kabina prysznicowa z płytek, umywalka stojąca na półce... całkiem ciekawa ale nieduża łazienka.

Ułożyliśmy też płytki (60/60) w kuchni i przedpokoju na samorozpływny klej do dużych formatów (biały - czyli bez ryzyka przebarwień)

Będziemy układać płytki na ścianach w kuchni i ścianie w salonie (płytki 100/50).

Przy okazji można obejrzeć łazienkę, którą w tym samym mieszkaniu od miesiąca wykonuje nasza "konkurencja" oraz inne prace, które wykonali... a ceny podobno mają mniejsze niż my i to niektóre nawet o 50% :)

Klient, który miesiąc temu do wykończenia mieszkania wybrał inną ekipę zadzwonił ostatnio do nas i poprosił, zebyśmy przyjechali i pomogli :)

Będę w miarę możliwości informował w tym temacie gdzie i kiedy można obejrzeć nasze prace "na żywo".

Pozdrawiam,

Tomasz Luberek

PL-BUD

Witam,

W przyszłym tygodniu na pewno w poniedziałek będzie można obejrzeć prace, o których pisałem we wcześniejszym wpisie - są już odebrane przez właścicieli. Prawdopodobnie będzie można je obejrzeć jeszcze przez jakieś 10 dni ponieważ istnieje duże prawdopodobieństwo, że będziemy w tym mieszkaniu dokańczać łazienkę, malowanie części pokojów i kilka innych drobnych prac ponieważ poprosili nas o to panowie z "konkurencyjnej ekipy" (doszli do wniosku, że przerosła ich ta praca) - w pn. właściciele mieszkania mają dać znać czy zgadzają się na nasze ceny. W przyszłym tygodniu najprawdopodobniej będę tylko pod telefonem bez dostępu do sieci. Zdjęcia wykonanych prac z tego mieszkania wgram jak tylko skończymy wszystko i posprzątamy.

Niżej wgrałem zdjęcia z domu, w którym pierwszy raz w życiu układałem płytki. W tym domu ponad 200 metrów terakoty na podłogi ułożyliśmy w 7 dni. To było ponad 4 lat temu. Pracowaliśmy wtedy we czterech (do dziś zostało nas trzech).To były pierwsze płytki, które układałem. Następnym razem wgram zdjęcia pierwszej wykonanej przeze mnie łazienki (też w tym domu) :)

Życzę miłego oglądania :)

http://img97.imageshack.us/img97/2716/dvsfvsvasvdi0ty6.jpg

Edytowane przez luberek

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam serdecznie,

Niżej zamieszczam zdjęcia naszych prac z ul. Dereniowej. Zwlekałem tyle czasu ponieważ z powodu wyjazdu wykonanie zdjęć zleciłem mojemu wspólnikowi a on takie zdjęcia chyba pierwszy raz w życiu robił bo nie wyszły mu najlepiej. Myślałem, że uda mi się znaleźć czas i zrobić bardziej profesjonalne zdjęcia ale niestety w ostatnim czasie mam zbyt dużo obowiązków więc zdecydowałem się wgrać te, która nadają się do pokazania.

Pierwszą łazienkę zrobiliśmy całą. Szkoda, że na zdjęciach nie widać sufitu w całości bo jest kosmiczny (np. to czerwone zdjęcie z poświatą to próba pokazania sufitu)

http://img219.imageshack.us/img219/3614/24206797.jpg

Edytowane przez luberek

Witam,

Panie Tomku. Może zamiast wychwalać się na forum, odebrałby Pan telefon i umówił się na dokończenie prac. Proszę określić się czy kończycie prace czy nie, bo nie będę czekał w nieskończoność z rozebraną podłogą. Mieliście być w czwartek.

Drzwi już są w Warszawie, kwestia dowiezienia na miejsce. Pzdr.