erek36 21.10.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 (edytowane) Witam serdecznie.Mam ogromny problem z moim piecem.Piec to Buderus Funke Silver 27kw, sterownik Eco Max 700 i to wszystko połączone z termostatem pokojowym Euroster.Problem polega na tym, że jak termostat uzyska żądaną temperaturę (np. 22 st) to wyłącza pompę co i wtedy temperatura pieca gwałtownie wzrasta (nawet do 90 stopni).Nie wiem jak temu zaradzić.W instalacji mam 2 pompy jedną na co drugą na cow Bojler gelmet 140l.Już naprawdę nie wiem co mam robić.Może ktoś pomoże w takiej sytuacji?Pozdrawiam. Edytowane 21 Października 2010 przez erek36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 21.10.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Jest coś takiego jak wybieg pompy, czyli po wyłączeniu grzania pompa jeszcze chodzi przez zadaną ilość czasu po to żeby odebrać to ciepło o którym piszesz. Być może masz tę opcję wyłączoną michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts