oleszka 22.10.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Witam.Przymierzam się do położenia tapety do malowania na sufit.W przeszłości miałam juz do czynienia z tapetowaniem, ale jedno co mi się wówczas w nich nie podobało, to to, że były widoczne łączenia miedzy tapetami: /były to tapety winylowe na ścianę we wzorek/.Dlatego zastanawiam sie teraz nad tym, czy lepiej kłaść raufazę czy też tapetę szklaną, aby były jak najmniej widoczne łączenia między pasami tapet/ a najlepiej w ogóle?/.A tak w ogóle które łatwiej kłaść na sufit i potem pomalować.Czy ma ktoś jakieś doświadczenie w tej materii? proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.11.2010 01:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Miałam znikomą przyjemność tapetowania sufitu. Pierwszy raz użyłam tapety papierowej ze strukturą, efekt był całkiem dobry, po dwukrotnym malowaniu, łączenia były niemal niewidoczne. Kolejnym razem użyłam tapety na flizelinie, o niebo wygodniejsza w aplikacji (klejem smaruje się wyłącznie sufit) łączenia były zupełnie niewidoczne, nawet bez malowania. By taki efekt osiągnąć należy tylko być dokładnym A jak to ugryźć? Jeśli będziesz miała do dyspozycji tylko dwie swoje ręce, uzbrój się w opanowanie i cierpliwość i przygotuj na potworny ból ramion i karku Ale przyda się też rusztowanie, lub wysoki stół, drabina się absolutnie nie sprawdza. Przyda sie też duża miękka szczotka na kiju (najlepiej nowa bo musi być czysta) , będziesz nią podtrzymywać tapetę , ręce niejednokrotnie będą zbyt krótkie Jeśli mogę jeszcze coś doradzić, to jeśli wzór tapety na to pozwoli, postaraj się tapetę prowadzić tak, by ciąć krótkie pasy, czyli wzdłuż krótszych ścian pomieszczenia. Ja pojechałam po długości i 8 metrowy pasek to było samobójstwo no to do dzieła powodzenia i koniecznie pochwal się efektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichociemny82 18.11.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 łał! ciekawy pomysł, piersze słysze, ale na pewno rozważe przy najbliższym remoncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts