Alicjanka 28.05.2002 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 Z projektów gotowych jestem za Hektorem! A z gotowych cudaków w okolicach Warszawy za mistrza proponuję warsztat samochodowy przy domu jednorodzinnym w Żabiej Woli.Warsztat stoi w granicy. Szereg garażowych bram przykryty jest prawdziwą mauretańską basztą pokrytą dachówką bitumiczną, na której dla doświetlenia zrobiono okna dachowe typu Velet (dość symetrycznie). Do warsztatu wchodzi się przez bramę z obu stron której stoją na słupach ogrodzenia lwy. A dom przy warsztacie wszędzie ma pałacowe tralki. Nawet tam, gdzie byście się nie domyślili, że mogą stać. Baszta i lwy nad garażami to efekt murowany! Współczuję bezpośrednim sąsiadom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 28.05.2002 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 Ryniu ten projekt Hektor jest bossski. Ciekawe kto ma takie cudo zbudowane. Myślę, że wygrałby konkurs na Dom Dostępny. Grunt to prosta i mało skomplikowana bryła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 28.05.2002 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 hektor jest bomba ale to dla maluczkich. Dla bogaczy niedościgłym wzorem pozostaje posiadłość właściciela fabryki okien Trax - budowana pod Przeworskiem. To jest coś nieopisanego: pałac Potockich w niedalekim łańcucie to kurna chata a i królowa Wielkiej Brytanii wpadlaby w kompleksy. Wieżyczek jak w Żabiej Woli: bez liku. Kryty olimpijski basen, kryty kort, prywatna kaplica o rozmiarach małego kościoła, ladowisko dla helikoptera, garaże, ciągi kuchni ... Metraż przekracza 6000 m kw.Właściciel chyba się zakopał finansowo (nie dziwota) bo jest stan surowy otwarty ale trzeba będąc w tamtych terenach to zobaczyć. Pomysłowośc ludzka jest nieskończona a głupota: bezdenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 28.05.2002 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 On 2002-05-28 11:20, Alicjanka wrote: A dom przy warsztacie wszędzie ma pałacowe tralki. Nawet tam, gdzie byście się nie domyślili, że mogą stać. W ten "klimat" wpisują się jak dla mnie modne ostatnio ogrodzenia z odlewanego w formach betonu. Tu są dwie szkoły: albo pozostawienie ich w kolorze "naturalnym" albo pomalowanie. W sumie nie wiadomo co gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 28.05.2002 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 Budujemy się w miejscowości, którą rozsławia przynajmniej na Pomorzu pewien twórca takich ogrodzeń. teraz każdy chce być modny i parę takich super betonów stoi. Cud, miód, malina. Całośc jest tragiczna, ale wyobraźcie sobie te fikuśne formy z betonu pomalowane na biel i róż. Mówię wam usiąść i płakać. TRAGEDIA Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 28.05.2002 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 To jeszcze nic. Ostatnio widziałam takowe ogrodzenie z motywem roślinek (!) oczywiście każdy szczegół był pomalowany!!!! Całość w kolorach: zielonym, czerwonym, niebieskim i żółtym. To jest dopiero sztuka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 28.05.2002 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 Tylko retoryczne pytanie: co z tym zrobić? Ludzie myślą kategoriami "szlachcic na zagrodzie równy wojewodzie", a po za tym pewnie by nie zrozumieli co normalnemu człowiekowi może się w tym nie podobać. Chyba nie ma innego wyjścia jak dawanie dobrego przykładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 28.05.2002 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 To jeszcze apropos ogrodzeń to wrzucę Wrocławiakom: polecam uwadze ogrodzenie stojace w Oleśnicy przy wyjeździe na Warszawę (jeszcze przed odejściemna Ostrów). Beton z wklejonymi elementami ceramicznymi (coś wstylu potłuczonych talerzy). Całość wysokowymiotna. Refleksja moja jest taka: w Skandynawii dostaje się ulgę podatkową za zielony dach i ładną architekturę bo lokalne władze wiedzą, że porządek i ładne domy przyciagają mieszkańcow, inwestorów i turystów. O czym myslą polskie lokalne samorzady to czytamy w prasie - szkoda gadać. Przydałoby się karanie bezwzględne: za brud i bałagan na posesjach, nakazy rozbiórek szpetoty, ulgi w podatkach za ładne domy. Ale to mrzonki: społeczeństwu lepperowców nie takie rzeczy w głowach. Ech! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 28.05.2002 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 Macie innych faworytów? P.S. Poobracajcie nim, i zobaczcie jak wygląda od tyłu! Autor, autor... [ Ta Wiadomość była edytowana przez: ryniu dnia 2002-05-28 11:52 ] Autorem jest autor: arch. Jacek Wojciechowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 28.05.2002 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 To jeszcze apropos ogrodzeń to wrzucę Wrocławiakom: polecam uwadze ogrodzenie stojace w Oleśnicy przy wyjeździe na Warszawę (jeszcze przed odejściemna Ostrów). Beton z wklejonymi elementami ceramicznymi (coś wstylu potłuczonych talerzy). Całość wysokowymiotna. My miastowe nie wiemy jak różne rzeczy można w prosty sposób wykorzystać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 28.05.2002 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 Autorem jest autor: arch. Jacek Wojciechowski Wowka, to miał być taki okrzyk gratulacyjny: autor, autor!!! EM, pomysł skandynawski mi się bardzo podoba, naprawdę! Samo to się nigdy poprawi, taka administracyjna regulacja to jest myśl. Byle ten urzędas w samorządzie to był człowiek na poziomie. Oj, Dziuba, widzę, że Ty na wsiowych cięta. A to opcja rosnąca w siłę. A i ceny kos ostatnio spadły! [ Ta Wiadomość była edytowana przez: ryniu dnia 2002-05-28 14:28 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 28.05.2002 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 Właśnie chciałem autora tego dzieła odpowiednio zaanonsować. Może ujawni ktoś gdzie ten projekt doczekał się realizacji. Bo, że doczekał się swiadczy o tym fotografia na przywołanej stronie www Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 28.05.2002 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 Oj, Dziuba, widzę, że Ty na wsiowych cięta. A to opcja rosnąca w siłę. A i ceny kos ostatnio spadły! Ja - nie. Po prostu my miastowe mamy szczytne cele, segregowanie śmieci, recycling, a tu proszę jakie ładne można sobie zafundować ogrodzenie!!! Nie lubię chomikowania i trzymania wszystkiego w celu wykorzystania tego w sposób przedziwny. Tylko tyle, a to kto gdzie mieszka nie ma dla mnie znaczenia. Liczy się człowiek i co sobą reprezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 28.05.2002 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 Temat zrobił się fascynujący więc obejrzcie to, o czym Wam pisałem: http://community.webshots.com/album/39165436AETcIx Miłego oglądania i uważajcie na opadające szczęki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 28.05.2002 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 O BOŻE!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 28.05.2002 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 O, rany (żeby było cenzuralnie)! To już jest naprawdę ewenement na skalę europejską, bo pewnie w Stanach by się coś takiego znalazło znając ich gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 28.05.2002 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 O fuck, co za cudeńko. Tak sobie myślę, że po cholerę każdy z nas buduje te swoje domki po 100m2. Wybudujmy takie cacko, każdy weźmie swoją basztę i wieżyczkę i będzie super. Tylko obawiam się, że nie będzie potrzebne nam forum. Czy ktoś to przebije? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 28.05.2002 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 Wszystko już zostało powiedziane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 28.05.2002 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 Może Murator założy Galerię Potworków? W końcu jak ktoś się decyduje na takie cudactwo publicznie, to jednocześnie godzi się na publiczną ocenę. Można też stawiać stopnie w odpowiedniej skali. Na początek hasełko-majstersztyk EM "wysokowymiotny". Inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 29.05.2002 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 Cholera ,tylko kogo na takie "cudo" stać ,jestem ciekawa.Boże jaki to ogromny majątek , i jakaś dziwna mieszanina kulturowa w tym /nie wiem czym/ się przejawia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts