Gość danka rz 18.02.2004 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Co sądzicie o Jotulach z pł.wodnym?Czy Jotule mają takie kominki?Jestem laikiem w tych sprawach, proszę o porady i opinie.Dzięki pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość danka rz 19.02.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Czy w tej sprawie cokolwiek się dowiem? Czy to temat już oklepany? Jeśli tak to proszę o namiary gdzie mogłabym zasięgnąć informacji. Może w poprzednich wypowiedziach coś znajdę? Chodzi o dalsze strony.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 19.02.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Już poruszałem ten temat. Ogólnie w ofercie Jotula nie ma takich wkładów, ale Polacy robią wstawki w kształcie podkowy pasujące do tych kominków. Pytaj np. w firmie Uniwag Spolmot we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość danka rz 19.02.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Dzięki za informację. Przyda mi się, ponieważ do Wrocławia mam niedaleko. Jeśli chodzi o tę firmę, czy jakość tych wstawek jest nienaganna i czy też oferują kominki Jotula? 3-krotne dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość i&w 20.02.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 są polskie,dużo tańsze,z Poznania.Jak chcesz to dzwoń do dystr.032 330 42 60,dostaniesz pełną informację.transport mają wliczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość danka rz 20.02.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Dzięki za informacje. Z kontaktuję się. Polskie, ale z jakiej firmy? Czy nie odbiegają dużo od jakości Jotulów? Będę się imała różnych źródeł..Pzdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość PL 20.02.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Jeśli kupujesz Jotula, czyli praktycznie najdroższe wkłady, to zapewne zakładasz, że są najlepsze.Teraz chcesz aby opracowany przez firmę z wielotelnim doświadczeniem, z określoną, pewnie bardzo duża wiedzą wkład, ulepszał ktoś to pewnie "doskonale wie" co robi. Myślę, że nie tędy droga. Pomijam wogóle zasadność takiego rozwiązania. PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość danka rz 20.02.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Więc, co radzić? Czekam na ofertę... Cena nie gra roli tylko bardzo dobra jakość i oszczędna eksploatacja kominka. Potrzebuję solidnej opini od użytkowników z conajmniej z dwu-zimowym doświadczeniem. Chcę zainwestować konkretnie. To w tej chwili moje zadanie....Pzdr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość PL 20.02.2004 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 W takim razie rozważ system dystrybucji gorącego powietrza. U mnie to działa, ale dopiero pierwszą zimę, więc zgodnie z uwagą o dwuzimowym doświadczeniu, szczegółów nie przedstawiam. PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 20.02.2004 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Moja siostrzyczka ma DGP zasilane z jotula właśnie. Zrobione kilka lat temu. Hula aż miłoš Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.03.2004 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Moja siostrzyczka ma DGP zasilane z jotula właśnie. Zrobione kilka lat temu. Hula aż miłoš Z TURBINA CZY BEZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 05.03.2004 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Jeśli kupujesz Jotula, czyli praktycznie najdroższe wkłady, to zapewne zakładasz, że są najlepsze. Teraz chcesz aby opracowany przez firmę z wielotelnim doświadczeniem, z określoną, pewnie bardzo duża wiedzą wkład, ulepszał ktoś to pewnie "doskonale wie" co robi. Myślę, że nie tędy droga. Pomijam wogóle zasadność takiego rozwiązania. PL Zgadzam się. Jotul jest tak wspaniały,że aż strach go ulepszać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.03.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Wybaczcie pytanie laika, ale co to jest ten płasz wodny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 05.03.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 uzytkuję kominek panorama firmy jotul.Jestem bardzo zadowolony.Jesli kominek ma dawac duzo ciepła i spalac mało drewna kup jotul.a.A jesli nie zamierzacie palic czesto w kominku to kupcie jakis tanszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 05.03.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Wybaczcie pytanie laika, ale co to jest ten płasz wodny? Płaszcz wodny jest potrzebny wtedy , gdy chcesz używać kominka jako "kotła" do centralnego ogrzewania wodnego, czyli do kaloryferków. I właśnie woda w tym płaszczu wodnym jest ogrzewana przez kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość danka Rz 06.03.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2004 Piotr nowy. Właśnie mam przygotowaną instalację do takiego kominka z pł. wod. doradź jaki kominek kupić Makroterma czy Tarnawę?(nieważna cena, lecz efektywność). Wiem, że Jotule nie mają z pł. wod. więc odpadają. Dzięki z pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.03.2004 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Nie mam pojęcia! Sporo jest opinii o kominkach na forum ( i każda inna). Czeka cię więc niełatwa decyzja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość danka RZ 09.03.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Już widziałam CTM-y i Makrotermy. Niebo,a ziemia CTM-y wielgachne, szpetne i szafkowate,natomiast Makrotermy trochę przypominają kominki i są w miarę estetyczne i drogie.Wnioskując- firma Jotul miałaby duże wzięcie, gdyby robiła kominki z pł. wod. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts