qwertyasdfgh 22.10.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Witam, własnie skulem płytki w łazience i sytuacja wygląda jak na zdjęciach w załącznikach. Mam pytanie czym najlepiej wyrównać te ścianę żeby bezproblemowo kładło się płytki? Wydaje mi się ze zielonymi płytami gk jednak nie wiem czy musze dawać profile czy przykleic klejem bezpośrednio do tych cegieł. Czy macie inną propozycję? I przy okazji zapytam, nie wiecie może czy w castoramie dostane złączki zaciskowe gebo i czy wypożyczę prasę do łączenia rur pex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 23.10.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 ja bym równał jakąś zaprawą - to nie są duże nierówności, więc po co GK..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 23.10.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Płyty jak kleić to na placki. Weź długą poziomice i sprawdź czy ściny są tylko nierówne, czy może są krzywe. Jak są krzywe to lepiej przykleić płyty, jak tylko nierówne to wygładzić je możesz elastycznym klejem do płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dako 23.10.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Chyba taniej będzie zaprawą wyrównującą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 23.10.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 grunt i zaciagnij klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwertyasdfgh 28.10.2010 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 A czy jeśli skułem tynk do gołej cegły (jak widać na zdjęciach) to czy nie trzeba na nowo tynkować? Można od razu zaprawę wyrównującą? Jakich produktów i jakich narzędzi muszę użyć aby ładnie wyrównać to pod płytki bez płyt gk? (jak i czym zazwyczaj wyrównujecie ścianie po skuciu płytek?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 29.10.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 ja staram się przeważnie tynkować , płyta to płyta ,tobie też radzę otynkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwertyasdfgh 05.11.2010 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Czy mogę wyrównać te ściany zaprawą wyrównujacą mapei buildfix do scian i podłóg (bo akurat mam pare worków)? Jesli tak to jak to zrobić żeby było na prawdę równo. Uzyć do tego listw tynkarskich? Jak to robicie? Jakie narzedzie mam zakupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 05.11.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Czy mogę wyrównać te ściany zaprawą wyrównujacą mapei buildfix do scian i podłóg (bo akurat mam pare worków)? Jesli tak to jak to zrobić żeby było na prawdę równo. Uzyć do tego listw tynkarskich? Jak to robicie? Jakie narzedzie mam zakupic? Jeśli chcesz uniknać kłopotów w przyszłości kup sobie listwy tynmkarskie daj tynk cementowo-wapienny +dobra izolacja polecam sopro DSF 523 dobry klej i ciesz się łazienką przez wiele lat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts