ron5 23.10.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Witam,w domu,który wynająłem firmie mam ażurowe schody drewniane.Czy możecie doradzić prosty sposób ich ohrony?Na razie mam pomysł na wykładzinę dywanową dociętą na wymiar ,obszytą i przyklejoną obustronną taśmą klejącą.Czy zastosowaliście jakieś inne metody?z góry dziękuję za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 24.10.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Sprawdź w niewidocznym miejscu jak się zachowa ta taśma przy odklejaniu.Problemem może być klej. Jedyna metoda ochrony to metoda finansowa: kaucja.Sam jestem najemcą mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ron5 24.10.2010 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Myślę,że każdą taśmę i klej odczyszczę z lakieru,benzyną,rozpuszczalnikiem itp.Kaucję też mam.Sam szlifowałem te schody i trochę mi ich szkoda.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 24.10.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 W marketach budowlanych możesz kupić gotowe nakladki na stopnie wykonane z różnego rodzaju wykładzin: dywanowych,gumowych a ostatnio spotkałem się też z nakładkami wykonanymi z jakiegoś przezroczystego tworzywa(coś jak podkładki pod krzesła oferowane przez sklepy Ikei).Nie są drogie więc zlecanie ich wykonania jest chyba nieopłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 24.10.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Myślę,że każdą taśmę i klej odczyszczę z lakieru,benzyną,rozpuszczalnikiem itp. Kaucję też mam. Sam szlifowałem te schody i trochę mi ich szkoda. pozdrawiam Niestety próba przyklejenia i odklejenia po kilku godzinach niczego nie dowiedzie. W klejach są plastyfikatory, które działają długo i skutecznie na lakiery. Po miesiącach możesz mieć ślady, które trzeba będzie tylko szlifować. Kaucja nie wchodzi w rachubę przy normalnym zużyciu powierzchni. Każdy adwokat wygra sprawę. Kaucja jedynie za zniszczenia schodów typu wykruszenia, wyłamania itp. Wynajmujący musi w cenie wynajmu mieć również koszt ewentualnej naprawy powierzchni lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts