Liwko 26.10.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 To jeszcze zależy od innych czynników, ale my tu nie o tym.Liczyłeś w pierwszej taryfie czy drugiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.10.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Samobójca czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pies123 26.10.2010 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 (edytowane) zapomnij ze za tyle kupisz ekogroszek.. kliknij w moja stopke tam masz moj dom i loknij sobie na metraz czy kotłownie A po ile kupujesz ekogroszek? Przejrzałem twój dziennik budowy (bardzo ładnie wszystko) ale nie znalazłem albo przeoczyłem info z czego dom wybudowałeś i jak ociepliłeś. Ciekawe czy przy moim metrażu i ociepleniu udało by się spalać dziennie 15kg węgla przy mrozach -20 ? I na jakiej powierzchni składujesz ile ton ekogroszku? Edytowane 26 Października 2010 przez pies123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pies123 26.10.2010 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Ja nie lubie bałaganu i ekogroszek kupuje w workach teraz eko poszybowało do góry od 800zł/t -nieżej workowanego nie kupisz,dom wybudowany jest z pustaka winebegrer czy jak to sie tam pisze a ocieplony jest styropianem o grubości 12cm,składowany jest w kotłowni worek na worku całe 4 T nie wiemy czym ocieplisz dom:) No pisałem że ściany 20 lub 25cm styropian a strop 30cm. Dlaczego dałeś 12cm doszedłeś do wniosku że więcej to przesada? A ile kosztowała cię instalacja kotłowni i jaki był koszt podłogówki wraz z robocizną za 1m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pies123 26.10.2010 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Ok dzięki za odpowiedzi. Jak coś mi się jeszcze przypomni to zapytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 08.01.2017 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 WitamKocioł na pellet 10kw, 100% podłogówki, temperatura wody w podłogówce 29-35st. regulowana zaworem 3d. Która opcja pracy kotła jest według was korzystniejsza:1. Piec pracuje do temp. ok 70 st. wyłącza się i załącza ponownie przy temp ok 55st. W praktyce włącza się raz na 2h, przy mrozach -20 raz na godzinę.2. Piec pracuje stale modulując temp. 50st. Druga sprawa: nie mam zainstalowanego zaworu 3d na powrocie, hydraulik nie widział takiej potrzeby. Mam obawy, że niska temp powrotu wody do kotła spowoduje jego korozję. Czy moje obawy są słuszne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gulin 17.01.2017 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Obawy są słuszne, mogą być problemy z gwarancją pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts