brachol 24.10.2010 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 WitamWczoraj przywieźli mi drewno zamawiane jakiś czas temu i przy rozladunku podczas rozmowy z kierowcą dowiedziałem się, że zaczyna się pojawiać problem z dostępnością drewna liściastego w lasach. Jest go coraz mniej przez co ceny rosną dość szybko i wygląda na to że w przyszłości opłacalność użytkowania kominka z płaszczem wodnym będzie malała. Spotkał się ktoś z taką opinią? Prawdą jest że cena drewna w przeciągu 8 lat wzrosła z 60 zł do około 170-180 czyli dość sporo. Ale jak sprawa wygląda z dostępnością drewna? Ma ktoś dane na ten temat?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 24.10.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Cenę dyktuje nie brak drewna a wzrost popularności kominków, czyli wielkość popytu. W ciągu 8 lat zmieniły się ceny energii i paliw a to też ma duży wpływ.Może brakuje drewna w lesie u sprzedawcy, u mnie jest go pełno.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_buduje_domek 26.10.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Cenę dyktuje nie brak drewna a wzrost popularności kominków, czyli wielkość popytu. Ale na jedno wychodzi, czy popyt za duży czy podaż za mała. Niestety też to odczułem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 27.10.2010 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Idąc tym samym tropem, można zacząć się zastanawiać, czy rezygnować z piecy na eko-groszek, bo tego też zaczyna "brakować" w kopalniach i ceny cały czas idą w górę. Na początku były chyba po jakieś 400zł tona a teraz nawet po 1000 chodzi jak jest od ręki.Z gazem chyba jest podobnie - ceny raczej rosną aniżeli majleją. Tak więc zostaje nam chyba tylko palenie wierzbą energetyczną albo sianem z własnego pola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts