lain00 24.10.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 WitamTak jak w temacie. Zamierzam kupić taki piec. Bardzo poproszę o opinię jakie ma zalety, wady. http://allegro.pl/kociol-kotly-piec-piece-z-podajnikiem-25kw-pompa-i1268786953.html Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 25.10.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Witam. Widzę że użytkownicy chyba się wstydzą że kupili tani piec i jeszcze na allegro. Powiem ci że właśnie też kupiłem taki piec tylko o mocy 19 KW. Dowóz faktycznie bezpłatny, autko zaopatrzone w windę, kierowca rozładował, wszystko jak opisane w aukcji ( kompletne) nawet ta gratisowa pomka (pracuje drugi rok bez problemu). Estetycznie nie najgorzej wykonany chociaż jak zobaczyłem Skam- premium u kuzynki to wyglądał lepiej, grubsza blacha na obudowie chociaż na moim też się nie rozlatuje i na dzień dzisiejszy jest w takim stanie jak przy zakupie, nie rdzewieje. Czyszczenie kotła bardzo wygodne, proste i mało czasochłonne. Jedynie czyszczenie komory spalania pod retortą woła o pomstę do producenta. Trzeba wyciągnąć szufladkę i praktycznie na leżąco i po omacku odkręcić śrubkę która trzyma pokrywę komory i po wyczyszczeniu po omacku ją zakręcić, dobrze że nie robi się tego często. Ogólnie jestem zadowolony ale jak żywotny jest kocioł to jeszcze za wcześnie coś powiedzieć. Z opisu wynika że kociołek tak jak i mój zaopatrzony w sterownik Lider, nie mam się do czego przy nim przyczepić ale czytałem opinie że niektórym głupieje przy czujniku pokojowym, ja nie mam. A ustawienie sterownika standartowego nie jest znowu takie proste jak zapewnia producent.Na pewno na forum jest wielu użytkowników tych kociołków, kierowca jak do mnie przyjechał miał pięć sztuk na niewielkim autku i mówił że nie wie kiedy miał ostatnio wolne i tak co drugi dzień w polskę jeżdżą na dwa auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts