Konto usunięte na żądanie 24.10.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 (edytowane) 1 Edytowane 5 Października 2011 przez Konto usunięte na żądanie Forumowicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.10.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Ja obecnie paląc małokalorycznym eko przy domu około 120m, nie ocieplony dach zasobnik 140l, utrzymuję temp. około 24 stopnie, CO grzeje cały czas bo rodzice w podeszłym wieku, spalam około 23 do 25kg/ dobę.Dobry temat, można sobie popisać nikogo nie denerwując. No to czekamy na chwalipięty co za okres zimowy spalają 2 do 2,5 tony eko a nie chcą pamiętać o dwóch przyczepach drewna w kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.10.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Miałem w tym roku ocieplić dach ale co innego mi też wyskoczyło. Teraz na jesień już znowu ciężko było znaleźć jakąś firmę. Jest tak mam na dachu dachówkę jeszcze w dobrym stanie i się tak wahałem, czy ocieplić pod dachówką czy wypieprzyć wszystko, dać nową blachę albo dachówkę i ocieplić za jednym bałaganem. Zdecydowałem że rozpierducha wszystkiego na wiosnę i spokój do końca życia myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.10.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Na obecną chwile walczę z zawartoscią popiołu bo coś mam go za dużo.... jakieś 15-20% tak na oko przecież nie będę tego ważył Tamtej zimy próbowałem te groszki. Po zasypie K.Juliusza popiół prawie idealny tzn. proszkowaty po spaleniu 4 worków jakięś 2/3 szufladki a w moim kociołku nie jest za duża. Następnie wsypałem ekoresa, popiół brzydki tzn. kawałki szlaki, po podwyższeniu siły nadmuchu chyba o 10% na sterowniku popiół od razu się poprawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.10.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 No to syp worek eko dziennie a zresztą masz go pod dostakiem Tylko kto za to zapłaci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.10.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Nie wiem czy masz przesłonę na dmuchawie ? jak masz to spróbuj przesłoną albo dowal jeszcze więcej wiatru tylko bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.10.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Nie pamiętam dokładnie ale masz chyba taki kocioł jak suspenser, on próbował ekoresa bo zamienił z sąsiadem chyba dwa worki, może pamięta jakie miał nastawy. Może mieć zapisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts