Gość 19.02.2004 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Czy to prawda ? wydaje mi sie że to bzdura z tym promieniowaniem ! przeciez to jeden z tańszych materiałów budowlanych (sam mam ścianke zewnętrzną z nich) Pustak 10,5 kosztuje 1,50 !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weyn.rob 19.02.2004 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Wszystko ma jakieś promieniwanie-jedno większe drugie mniejsze.A wybór to kwestia pieniędzy,gustu i potrzeb! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.02.2004 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 w żużlu znajduje się całkiem spora ilość pierwiastków promieniotwórczych nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ale pormieniowanie radioaktywne obok kotła w elekrowni konwencjonalnej (węglowy pyłowy) jest wyzsze aniżeli w pobliżu reaktora PWR w elektrowni atomowej mordkaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weyn.rob 19.02.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 A można od tego umrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 19.02.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Pewnie że tak, wystarczy że będziesz przebywał w pobliżu przez 80-100 lat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 19.02.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 A poważnie, to ja bym uważał z ładowaniem żużlobetonu do domu, choć znam takich co siedzą w tym ponad 40 lat i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.02.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Co do promieniowania to pustak ten podwyższoną zawartosc radonu ale ma takze cegła czerwona z glin krajowych oraz beton komórkowy produkowany z popiołów lotnych. Wieksza ilosc promieniowania przenika do budynków z gleby i atmosfery niz z materialow budowlanych. Poza tym naukowcy nie są zgodni co do szkodliwości radonu. Niektórzy uważają, że jest on jedną z przyczyn zachorowań na raka płuc, a także uszkodzeń DNA. Inni są zdania, że niewielkie stężenie nie ma wpływu na ludzkie zdrowie. Poza tym jest to scianka zewnetrzna, ktora wedlug mnie w znikomym stopniu promienuje do wnętrza domu. A tak calkiem na marginesie: co w dzisiejszych czasach nie jest szkodliwe ? W koncu predzej czy pozniej wszyscy od czegos umrzemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mordkaa 19.02.2004 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 no właśnie, ludzie w domach z wielkiej płyty albo krytych eternitem zyją często dłużej niż ci w domach z drewna. mysle, ze jednostkowo to nie ma zasadniczego wpływu na długość życia. każde RTG dostarcza nam więcej pormienoiwania niż kilka lat życia w takim domku. albo np. stanie w korkach komunikacyjnych i wdychanie spalin - to dopiero nas podtruwa. mordkaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weyn.rob 19.02.2004 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 No i to są właśnie argumenty za tym aby się tym nie przejmować!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts