nicol21 10.07.2011 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Do domku będziemy mieli 3go lokatorka - a raczej lokatorke oto Nadia [kocica mojego chłopiny - ja oficjalnie za kotami nie przepadam rudego psa bym przygarnęła....] http://img231.imageshack.us/img231/7504/imgp4817.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 11.07.2011 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 czy mialyscie w reku ta serie akcesorii do lazienki? czy nie jest ona tandetna w wykonaniu tudziez w dotyku/wygladzie? jest u tego samego sprzedawcy co inne akcesoria ktore chce kupic wiec chcialam jeszcze zamowic opakowanie na szczoteczki i dozownik do mydla w kolorze szarym.... http://img200.imageshack.us/img200/6231/bathkitchendozownikru36.jpgjak zawsze - dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 11.07.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Śliczny! Mam na myśli dozownik na mydło Też jestem ciekawa opinii. A kociczka urooooocza! Co prawda nosi imię jakie miałam dać córeczce (jeśli będzie córeczka), no ale wybaczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 11.07.2011 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 naberia upssss nie wiedzialam ... nie wrzucalabym imienia kotka na forum. ale zgonie na chlopa - on wybieral. pozatym - imie fajne wiec mysle ze nadal mozesz je nada coreczce [jesli bedzie corcia]kurcze, podoba mi sie ten dozownik i mydelniczka od dluzszego czasu. tzn caly zestaw. chyba zaryzykuje z dozownikiem i opakowaniem na szczeteczki. majatku znow nie kosztuje. a kiedy rozwiazanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morelka1989 12.07.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 jest genialny ten dodatek! już widziałam go wcześniej ale w beżowym wydaniu, przecież kamienne imitacje to must have wyposażenia. Ale jak już kupować to cały zestaw, a nie tylko dozownik bo później możę nie byc albo modelu albo koloru. Nie ryzykowałabym kupna "na raty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagodzianka 13.07.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Przejrzałam cały wątek i jestem pod ogromnym wrażeniem samego faktu, że chce Ci się Nikol dzielić z forumowiczami nowinkami na zasadzie krok po kroku z przebiegu remontu. Niejednokrotnie już przechodziłam etap męki związany z remontem i przyznaję, że przeraża mnie już sama myśl o planowanej odnowie naszej małej, ciasnej, ale własnej łazieneczki Co do serii tych akcesoriów, których zdjęcie wrzuciłaś to przypomina mi zestawienie produktów od selaskin. Tylko nie wiem jak akurat ta seria się nazywa, mnie bardziej kręcą klimaty folkowe, ale chętnie będę śledzić dalsze kroki Twojej ciężkiej pracy nad wyglądem domu:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 13.07.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 (edytowane) Nicol, masz rację - skoro fortunę nie kosztuje kup i się przekonaj. Wyglądają naprawdę super. Do mojej łazienki tez by mi pasował ten dozownik Mydelniczki nie używam Co do imienia, ach te chłopy - zawsze coś muszą wymyślić ALe spoko, jak narazie nie znam płci, ale przeczuwam chłopca A rozwiązanie końcem stycznia Doczekać się nie mogę siedzenia z dzidzią przy kominku:) Edytowane 13 Lipca 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.07.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Nicol melduję iż dozownik ala kamienny został przeze mnie zmacany i zaakceptowany, kształtem do niczego nie pasował więc nie kupiłam ale ładny jest i niedrogi - ja bym brała U Ciebie do otoczaków będzie fantastycznie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 13.07.2011 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Jagodzianka witam u mnie. Co do prawie ze reportazu to nei zajmuje mi to az tyle czasu i jest duzo pomocnych osob, a i pare bardzo pomocnych. Takze mam z tego pewnien profit – bardzo dobre porady dzieki forum tez wiele rzeczy odkrylam wiele sie dowiedzialam i nauczylam Naberia – juz mialam kolezanke ktora do prawie konca czula ze to chlopczyk – i jest piekna dziewczynka. Grunt zeby bylo dziecko zdrowie a imie wybierzcie sobie jakie chcecie, kot nie ma wylacznosci na imie i juz! Co do akcesorii – to te mi sie podobaja od daaaawna. Mydelniczki tez nie uzywam [choc mi sie podoba ] szczta do kibello bedzie zwykla metalowa Venus no to super. Zatem kupuje tez mi sie wydaje ze do tych ciemno szarych i jasno szarych plytek i otoczakow moze fajnie pasowac Przekonam sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 13.07.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Naberia[/b] – juz mialam kolezanke ktora do prawie konca czula ze to chlopczyk – i jest piekna dziewczynka. wetnę się wam dziewczyny i powiem, że przez całą ciążę moją kuzynkę zapewniali, że jest chłopak i pokazywali na usg gdzie mu co widać, a na porodówce, "w toku", okazało się, że się wszystkim przywidziało i rodzi się dziewczyna gdyby mąż na oczy nie widział, to by pewnie aferę w szpitalu zrobili, że im dzieciaka podmienili taki to był 100% chłopak widoczny na badaniach. wszystko było przygotowane na chłopaka i wszystko oczywiście zostało, nawet imię (ale ona mieszka w usa, a tam z imionami, to wolna amerykanka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.07.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 hahaha to ja jeszcze wetnę takiego off topa mam nadzieję że się Nicol nie rozgniewa Ja też do samego porodu miałam być chłopcem i zrobiłam psikusa na porodówce, a mame badało dwóch różnych lekarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 14.07.2011 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 dobre off topy nie są złe jasne że możesz venus ale wiesz- kiedys to innaczej bywało... nie ta technika, nie ten sprzęt... jutro jadę do chałupki. chłopaki - czyli chłopina mój oraz ojciec mówią że hydraulicy dali czadu, oni zresztą też. brzmi fajnie. ehhh te 4 dni poza domem jednak dają w kość :/ w weekend będę zamawiać już te pierdółki do łazienki i ubikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 15.07.2011 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 (edytowane) byłam dziś na wizji lokalnej. idzie do przodu - już dość ładnie chałupka jest wyczyszczona z tych grubszych rzeczy jak podłogi, panele, płytki, gruz,etc ale jeszcze duuużo do zrobienia. z rzeczy posuwających się do przodu jest hydraulika, chyba jakieś 25% zrobione. trochę rur, pionów jest porobionych. tutaj pan hydraulik wymyślił że w małej ubikacji żeby umywalka nie zabierała za dużo miejsca, to się wkują w ścianę i parę cm będzie wpuszczona. zgodziłam się bo pomieszczenie jest wąskie i wolę mieć wpuszczoną umywalkę niż nie mieć jej wcale albo ciągle potrącać się o nią. http://img841.imageshack.us/img841/8255/15072011remont3.jpg z ciekawostek to drewniana kostka o taka - czy może ktoś chce zanabyć ? http://img14.imageshack.us/img14/4222/15072011remont.jpg pozatym - mam dosc kota. jest kochana, ale kurka ja chodzę jakbym w jeżyny weszła. jestem cała obdrapana! a raptem jeden wieczór i pół dnia z nią spedziłam. zanabyłam nożyczki do pazurków choć nie wiem czy kicia nie za mała na taki zabieg. młoda wchodzi po mnie jak po drapaku - raz dwa trzy i juz siedzi mi na plecach, ramieniu. oczywiscie dodam że pazurki przechodzą przez jeansy, koszulkę... ale kochana jest. pozatym dziś byłam w sklepie z kuchniami gdzie kiedyś mi się tak strasznie szaro-fioletowy kolor kuchni spodobał. poszłam tam z premedytacją - a raczej próbką farby która ma być podstawą dla koloru który będzie robiony w kuchni. jest trochę różnicy, ale w sumie jest mniej więcej ten sam temat. http://img143.imageshack.us/img143/6805/imgp4888.jpg http://img804.imageshack.us/img804/3582/imgp4883s.jpg pozatym zdecydowałam się na uchwyty - będą z tego typu jak na zdjęciu, ale kochane możecie mi powiedzieć jak nazywa się ten 3ci materiał? bo pierwszy to pewnie chrom, drugi inox, a ten 3ci? http://img88.imageshack.us/img88/7724/imgp4881.jpg tam jest nr 303 [najniższej położony uchwyt] Dzięki, wiem ze wiecie o na tym zdjęciu lepiej widać kolor tego metalu - w ogóle na nim nie widać palców http://img121.imageshack.us/img121/5545/imgp4869.jpg no i takie uchwyty będą. Edytowane 15 Lipca 2011 przez nicol21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 15.07.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 (edytowane) Nicol, będziesz miała takie same uchwyty w kuchni jak ja Nie jestem pewna, ale może ten trzeci to satyna? Albo chrom połysk, chrom szczotkowany i ten trzeci chrom satyna Zapomniałam dodać - bardzo ciekawy ten kolorek będziesz miała Edytowane 15 Lipca 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 15.07.2011 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 hehe.... ahhh te uchwyty. podobają mi się te wyżłobione, ale mimo kolejnych testów nie jestem w pełni z nich zadowolona, zwłaszca w przypadku lodówki i zmywarki jest ciężko. te też mi się podobają. dziś po raz kolejny urządzałam próby różnych uchwytów.ten środkowy uchwyt to na inox mi wyglądał. a ten trzeci to może rzeczywiście jakaś satyna po prostu. ale stwierdziłam że nei zostają na nim ślady palców - tak jak na chromie. a kolorek to zobaczymy czy jeszcze będzie. bo ten co mam z próbnika nie nadaje się do mebli [tak mówi pan od mebli] tylko będą próbować uzyskać coś podobnego jak ten z próbki. mam nadzieję, że dostanę próbkę tego koloru i że będzie coś pomiędzy tymi dwoma co porównywałam już tyle razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.07.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Miałam ten sam problem - ciężko mi się otwierało chwytając za frezowane uchwyty nawet szuflady. A te co wybrałam to nie dość, że są bardzo wygodne, to jeszcze praktyczne - bo chwyta się spod spodu i odbitych paluchów nie powinno być wcale. No, może je trochę wyidealizowałam, ale są super Myśmy wybrali ten szczotkowany. Chociaż, może ten satynowy bardziej by nam do klamek pasował. A tak w ogóle, to już mam dość kuchni. Temat dla mnie bardzo męczący i dalej nie wiem co zrobić z tą strona przy okapie Najgorsze, że do wtorku już wszystko musi być ustalone! czasu zostało niewiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 16.07.2011 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 dzis obejrzałam sobie kilka odcinków dekoratorni, chyba w 106 dekorowali sypialnie i mieszkanie jednej z aranżatorek wnętrz - i stwierdzam, że o tyle o ile w wielu domach robią misz masz to tam sa bardzo stonowane i kolory i dekory i takie tam. trochę śmieszy mnie to jak czasem próbują analizować dogłębnie np. zamianę kolorów ścian, ale pozostajacyhc w tych samych tonacjach.... z drugiej strony niektóre pomysły fajne mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 16.07.2011 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 (edytowane) spodobał mi się ten szablon - przejrzałam już k ilka stron internetowych ale nei znalazłam tego konkretnego. http://img200.imageshack.us/img200/7264/szablonmalarski.jpg a to ma być do gościnnego pokoju. A wiem, że mogę liczyć na Waszą pomoc. i dziś tak sobie gdybam nad szerokością lustra w łazience. umywalka szerokość 80cm, pod nią szafka o tej samej szerokości. lustro będzie przyklejone do ściany - i teraz czy dać je 80cm, czy może po 10cm szerzej z każdej strony umywalki? raczej więcej nie może być bo po lewej stronie umywalki będzie słupek. a po prawej, może więcej niż 10cm będą te moje otoczaki ehhh mała ta łazienka. coś mi mówi że bardziej sensownie będzie dać lustro o szerokości 80cm. teraz - jak wysoko powinno się ono zaczynać nad umywalką? 15-20cm będzie ok? Edytowane 16 Lipca 2011 przez nicol21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 17.07.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Myślę, że 80 lustro będzie ok. Tym bardziej, że trochę dalej masz słupek i otoczaki. Jeśli bedzie 20 nad umywalką, na pewno będzie się mniej chlapać na nie niż gdyby miało wisieć tylko 10 nad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 18.07.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 nicolja w sprtawie uchwytów i twojego priwa mam inne - zobacz sobie zobal U-9 albo U-10 tu link do kataloguhttp://zobal.com.pl/uploads/pliki-pdf/2010%20pl-ru/uchwyty.pdf bardzo wygodne i przez to że nie jest to zwykły wygięty ceownik tylko mają pod spodem ten łuk - bardzo 'miękkie' w użytkowaniu. polecam. u mnie wystają na całej długości szuflady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts