duś1719506024 16.09.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 hehe jaśnie pan tym razem wziął mnie ze sobą, a krawat postanowił wymienić na inny w toku pakowania, a raczej już po spakowaniu się (w środku nocy ) (on bardzo często podróżuje w związku z praca, tym razem jednak w związku ze spełnieniem moich zachcianek - byliśmy w kinie w pn, na woody'm - a jakże, i tak sobie wzdychalam, ze Paryż i ze ja chce śniadanie nad Sekwana, a potem do Luwru i na wieżę, ze następnego dnia kupił bilety, zabukowal hotelik i oświadczył 'pakuj się mala!' hehe). pozdrawiamy i smigamy na slimaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 17.09.2011 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 no milusio, milusio i nie ma jak romantyczny weekned! kurcze, ja byłam chyba z 2 lata temu ostatnio i niby blisko jest, ale jakoś ciężko nam się zebrać bo ciągle coś, bo w sumie nie jest daleko więc przecież zawsze można skoczyć "kiedykolwiek" i kończy się na tym że nie jezdzimy tam... luby czasem z pracy wyskoczy więc ma dość. Ja ostatnio co tydzień jestem w dublinie więc podróże jakoś srednio mi pasują... no i remont!!! tak, dziś panowie posuneli łazienkę i sypialnię no i kuchnię. w kuchni fuga poszła na podłodze. Piękna ta Arkesia z Paradyża grafit poler. chyba odpuszczę sobie polewanie bóg wie czym żeby mniej przyjmowało plamy bo z tego co czytałam efekt taki sam jak i bez - a diengów w kieszeni jakoby mniej. Czekamy az pan stolarz zrobi pudła żebyśmy mogli wstawić agd fronty przyjdą później, bo malowanie trwa, bo zamówienie uchytów trwa [chyba będzie zobal - niech tylko ten salon mi odpowie po iile i że może to zamówienie zrealizować!!!] łazienka wygląda fajnie imho ale to ja będę tam bywać. pokaże jak będzie przynajmniej zafugowana i może jakiś kran zawiśnie. czeka nas jeszcze naprawianie tynków w pozostałych pomieszczeniach. jutro powinniśmy dostać kolejną wycenę. Trzeba się spieszyć bo trzeba grzejniki powiesić !!!!! Za tydzień przeprowadzka!! a tam plac budowy!!!!!! dobrze że pół tygodnia mieszkam w hotelu - będzie czas na kapiel, odpoczynek w czystym pomieszczeniu! jednak te moje podróże mają swoje plusy.... aaaa i "mamusia' chce nas odwiedzić. luby starał się jej wyperswadować że 10 dni to sporo za długo. powiedział że jak to nie zadziała to użyje cięższego argumentu - nigdzie nie ma drzwi, w tym do kibellooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 20.09.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 akurat to nie problem ja mam w kibelkach designerskie zasłony w kwiaty Nie rozumiem po co wam tam mama? Na odwiedziny to chyba jeszcze za wcześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 20.09.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) do tesciowej zamowilismy gniazdka i wylaczniki [w sumie czemu nei nazywa sie ich wlacznikami? to tak jak w kabarecie moralnego niepokoju - prosze drzwi wejsciowo-wyjsciowe ] i chcialam zeby je podala busikiem. ale tesciowa istwierdzila ze ona woli je sama przywiezc niz podawac przez busa.... chyba bede kontynuowac zamawianie do moich rodzicow nie maja takich szalonych pomyslow zeby nam sie wpraszac gdy warunkow nie mamy... teraz - powrot do domu. mamy ekipe ktora bedzie tynkowac reszte chalupki, zrobi gladzie i polozy podloge w salonie. podloga to ponoc dab - deska klejona, ktora chcemy poolejowac i zastanawiam sie nad listwami. czy w kolorze podlogi, czy moze biale.... sicany beda biale, kominek i sciana tv beda dosc ciemny szary [5000N], kuchnia bedzie bialo, czarno, drewniana, drzwi chcialabym w kolorze orzecha. mam jeszcze drugi dylemat - ale chwilowo nie pamietam. pamietalam na basenie... wiem! jak ukrywacie kable tv - chcemy miec wiszacy tv, pewnie z 50cm nad szafka telewizyjna a ni chcialabym dyndajacych kabli. widzialam cos jak listwa natynkowa, rowniez w kolorze szarym, ale zastnawiam sie czy spotkaliscie sie z czyms co mozna ukryc w tynku, ale jednoczesnie mozna to otworzyc ja kbedzie trzeba dodac kable.... Edytowane 20 Września 2011 przez nicol21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 22.09.2011 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Kolejne rozwazania... domofon a raczej ekran. a raczej kolor ekranu.... bedzie wisial 1 w salonie, 1 w gabinecie lubego.Kwiestia rozmyslan jest ten w salonie. Czy bialy ekran bo bedzie sie mniej rzucal w oczy [wiem ze sam ekran i tak jest czarny] czy moze caly czarny ekran/obudowa [troche bardizej mi sie podoba.... bo jest ladnie zaokraglony]. I leze i kwicze. w ostatecznosci moge zamowic czarny zestaw i do niego bialy ekran, jak bialy sie nie sposoba to pojdzie do lubego gabinetu a w salonie bedzie czarny. ale wtedy luby sie bedzie irytowal ze tyle zachodu a potem i tak nic z tego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 23.09.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 nicol, ale pędziecie z robotą! Tylko gdzie foty, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 24.09.2011 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 moze i pędzimy z robotą, ale ciągle nie jest to wykończeniówka a przygotowanie do niej. jesteśmy na etapie zrywania tynków i robienia tynków.... dzis chyba ostatni kabel pociągneliśmy - na poddasze żeby było na zaś.... w międzyczasie to chyba łazienka jest najbardziej skończona. ale i tak jest tam sporo do zrobienia. np. sufit, kibelek zawiesić, jutro pan przyjdzie krany pozakładać. Lusto muszę zamówić. Ba - drzwi nie mamy. a i nie patrzcie na okno - jako że jeszcze nie mam rolety to poużywamy sposobu poprzednich lokatorów [szyba pomalowana farba!] drugi powód - nie mam kiedy tego zmyć! kazałam kafelkarzom założyć ekran do prysznica. jestem zadowolona z wyboru jest bardzo delikatny i mało się rzuca. ale niechcący spartolili mi wannę chyba położyli na dnie gorące wiertło, bo jest wtopiony kawałeczek.... na dnie. boję się że coś się może z wanną stać. nawet nie chodzi o to żeby mi kasę oddali. ale rano była taka piękna... a teraz ma tą skazę. z daleka prawie nie widać. powiedzieli że postarają się znależć sposób żeby to naprawić. umywalka - kazałam zamontować na 91cm - góra blatu... i teraz się biję z myślami czy nie za wysoko.... w sumie ja mam 167, luby więcej ale jakoś tak strasznie wysoko mi się wydaje. oczywiście dopiero jak mi zainstalowali umywalkę to o tym pomyślałam.... jeszcze nie ma parapetu - będzie czarny. jak się łatwo domyślić po zdjęciach to kranów też jeszcze nei ma jeszcze chciałabym pociąnać kamienie żywicą, trochę sporo fugi panowie dali. Ale bardziej chodzi mi o pociągniecie kamyków żeby te ładne żyłki wszły z nich niż żeby kamyki były zatopione. bo teraz wygląda to trochę jak biały pasek i już - biały pasek. http://img835.imageshack.us/img835/5227/imgp6157.jpg http://img192.imageshack.us/img192/1619/imgp6156.jpg http://img560.imageshack.us/img560/309/imgp6146m.jpg i moje haceka seria mezzo są śliczne http://img560.imageshack.us/img560/2921/imgp6151d.jpg http://img204.imageshack.us/img204/8758/imgp6147.jpg Lepsze zdjęcia wrzucę kiedyś, jak będzie więcej zrobione, jak będzie jakiś porządek etc. Póki co - poglądowe w moim wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 25.09.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 No w końcu foteczki! Łazieneczka wygląda super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 25.09.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 ładne masz te akcesoria łazienkowe haceki. wygooglowałam je i w polsce z nimi raczej kiepawo, muszę popytać w salonach łazienkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 25.09.2011 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 dus z myślą o Tobie dałam zbliżenie na dodatek trzymają się dość solidnie i mi się najbardziej podobały. w sekrecie powiem że dziś [tak, w niedzielę] był pan hydraulik i mamy założony wc i kraniki. wg mnie wc trochę za nisko wyszedł, ale że tak powiem - już po ptokach! dziś była przeprwadzka. choć jeszcze do czw śpimy na mieszkaniu to dobytek przewieziony został na miejsce. ale jeszcze ze 2-3tyg będziemy nocować poza domem, tam jeszcze nie ma warunków mieszkalnych. łazienka jest najbardziej wykończonym pomieszczeniem w całym domu. no i może pomieszczenie gospodarcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.09.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Nicol to witam w moim świecie - chociaż ja miałam trochę więcej skończone do przeprowadzki Łazienka piękna, a biały piasek jest extra, niczego nie zmieniaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 26.09.2011 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 dziewczeta - a czy widzialyscie gdzies /kiedys tapete w ten desen - chodzi mi o to ze to zloto jest takie lustrzane, a reszta juz nie bede wdzieczna za wskazowki, raczej nie mam gdzie jej wrzucic, do gabinetu chlopa sie nie da [juz widze jego mine jak mu mowie ze bedzie mial zlota tapete i to jeszcze blyszczaca ] ale widzialm kiedys w sklepie z ubraniami i razcej nie ma co liczyc zeby sprzedawczyni wiedziala co to za tapeta wiec sie nie pytalam nawet ale focie cyknelam http://img5.imageshack.us/img5/9960/img01420201108231327.jpg http://img545.imageshack.us/img545/263/img01422201108231327.jpg fekju as alwejs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 26.09.2011 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 zapytanie oswietleniowe - czy takie oswietlenie gorne w holu bedzie dawalo wystarczajaca ilosc swiatla? beda jeszcze kinkiety przy lustrze. hol jest niestety baaaardzo niski http://img13.imageshack.us/img13/951/img01540201109081238.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.09.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 aaa!! Ja na tą lampę choruję ostatnio, tylko ona mi się z żadnym oświetleniem w domu zgrać nie chce W sklepie świeciła dość jasno, najlepiej spytaj czy po montażu gdyby się okazało że nie wystarczająco oświetla pomieszczeczenie czy można ją oddać Tapeta którą pokazałaś ma chyba w swojej ofercie rasch. Ogólnie pełno jest tapet tego typu, jest to jeden kolor przy czym wypukłe wzory są matowe, a wklęsłe perłowe - takie tapety bardzo fajnie wyglądają w pobliżu okna Możesz zrobić jak ja, chorowałam również na tapety perłowe. Mąż nie chciał się zgodzić na taki królewski wzór (jego zdaniem miałby ochotę popełnić harakiri, nie mówiąc już o tapecie z twarzami cole&son hi hi ), więc kupiłam w paski tak jak lubi...ale perłową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 01.10.2011 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ludzie bezdomni..... opowiesc czas zaczac otoz wyprowadzilismy sie z wynajmowanego mieszkania. zgodnie z lubym stwierdzilismy ze w domu warunkow mieszkalnych nie ma... i oto mieszkamy u dobrych duszy - znajomych. przez jakis tydizen, potem czas bedzie odwiedzic moze jeszcze innych znajomych na kolejny tydzien. tynki wszedzie jednak robimy od postaw - oprocz sypialni gdzie byly "latane". po tym stwierdzilismy ze jednak robimy wszystko. a podjecie takiej decyzji w polowie wrzesnia nie rokowalo tym ze dom bedzie do wprowadzki na koniec miesiaca. ale na szczescie lato jest w pelni wiec to co zrobia panowie pomalu a raczej szybciej niz w deszcze schnie. ponadto udalo sie zalatwic kontener bez pozwolenia. w pt znow gibalam do gminy upewnic sie czy jesli bedzie w calosci na naszym terenie to juz nie jest potrzebne pozwolenie mimo ze bedzie sie stykal z chodnikiem. ufff nie bylo potrzebne. godzine pozniej luby zorganizowal kontener. dzis go podstawili. Luby stwierdzil ze jemu dluzej zajmuje zaparkowanie auta pod domem niz panu zajelo zdjecie i bardzo precyzyjne ustawienie kontenera. byl pod ogromnym wrazeniem ze zaluje ze tego sama nie widzialam. pomalu odgruzowyjemy ogrodek. bo tyle tam gruzu ze nie ma jak zrobic uziemienia. a luby sie piekli ze bez uziemienia nic nie bedzie... na razie nie ma co pokazywac bo poki co to cegla, gola cegla kroluje wszzedzie a moze by tak sciany z cegiel miec.... hmmm... jej, mam nadzieje ze nasze cyganskie zycie skonczy sie za 2 tyg i ze bedzie w miare ok zeby sie tam wprowadzic.... jestesmy wykonczeni fizycznie i przez to psyche tez cierpi. bo ciagle - jak to dobrze sami wiecie - budowa, dom/znajomi, praca, sklepy, ciagle czegos braknie etc. w ub tyg sie spieszylam do domu i zaliczylam stluczke na parkingu. moja wina :/ i jak to mowia - jak sie czlowiek spieszy to sie diabel cieszy... a mnie cieszy to ze pomalu widac ruchy na budowie... idzie do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 02.10.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 czesc nicol, przyszlam z rewizyta i zaczynam nadrabianie-bo mam sporo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 02.10.2011 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 hej hazeleyes1982 - spoko, nie ma co nadrabiac owszem dzieje się dużo, ale mało żeby pokazać :/ za to u Ciebie się pokazuje już coś niby jeszcze plany ale już dość konkretne. takie piękne lato w tym październiku jest, pojechałabym nad morze na 1 dzień, a tu się nie da bo chłopina walczy z kontenerem i gruzem w ogródku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 04.10.2011 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 myslicie ze taki zestaw oswietlenia w salonie bedzie ok? light eye nad stol, sztuk 3, tak jak u Reni1980http://img42.imageshack.us/img42/681/lighteyezfirmyspotlinek.jpg plus chors cubic jako kinkiety, sztuk 6, z potrojna przeslona tak jak na zdjeciu, http://img208.imageshack.us/img208/2944/chorscubic.jpg i oczywiscie bedziemy potrzebowac oswietlenia w czesci kanapowej. nie podobaja mi sie cubic wieszane nad stolem, ale z kolei podobaja mi sie te kinkiety.... a pomalu powinnam zamawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 05.10.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 nocol,Obie fajne. Jesli beda wisiec daleko od siebie, to nie bedzie az tak sie gryzlo. Sluchaj a moze jesli nie lampy kwadratowe, to okragly kinkiet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.10.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Hmn...Nicol a ten kinkiet to ma oświetlić czy pełnić rolę oświetlenia dekoracyjnego? Bo ja miałam właśnie te cubiki wybrane i projektantka mnie oświeciła, co następnie potwierdził każdy pan w sklepie oświetleniowym, że to są światła dekoracyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts