Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Druga młodość 40-latka - - - u Nicol21

nicol21

Recommended Posts

hehe jaśnie pan tym razem wziął mnie ze sobą, a krawat postanowił wymienić na inny w toku pakowania, a raczej już po spakowaniu się (w środku nocy :)) (on bardzo często podróżuje w związku z praca, tym razem jednak w związku ze spełnieniem moich zachcianek - byliśmy w kinie w pn, na woody'm - a jakże, i tak sobie wzdychalam, ze Paryż i ze ja chce śniadanie nad Sekwana, a potem do Luwru i na wieżę, ze następnego dnia kupił bilety, zabukowal hotelik i oświadczył 'pakuj się mala!' hehe).

pozdrawiamy i smigamy na slimaki :D

• Odpowiedzi 928
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no milusio, milusio :) i nie ma jak romantyczny weekned! kurcze, ja byłam chyba z 2 lata temu ostatnio i niby blisko jest, ale jakoś ciężko nam się zebrać bo ciągle coś, bo w sumie nie jest daleko więc przecież zawsze można skoczyć "kiedykolwiek" i kończy się na tym że nie jezdzimy tam... luby czasem z pracy wyskoczy więc ma dość. Ja ostatnio co tydzień jestem w dublinie więc podróże jakoś srednio mi pasują... no i remont!!!

tak, dziś panowie posuneli łazienkę :D i sypialnię no i kuchnię. w kuchni fuga poszła na podłodze. Piękna ta Arkesia z Paradyża :D grafit poler. chyba odpuszczę sobie polewanie bóg wie czym żeby mniej przyjmowało plamy bo z tego co czytałam efekt taki sam jak i bez - a diengów w kieszeni jakoby mniej. Czekamy az pan stolarz zrobi pudła żebyśmy mogli wstawić agd :) fronty przyjdą później, bo malowanie trwa, bo zamówienie uchytów trwa [chyba będzie zobal - niech tylko ten salon mi odpowie po iile i że może to zamówienie zrealizować!!!]

łazienka wygląda fajnie :) imho :) ale to ja będę tam bywać. pokaże jak będzie przynajmniej zafugowana i może jakiś kran zawiśnie.

czeka nas jeszcze naprawianie tynków w pozostałych pomieszczeniach. jutro powinniśmy dostać kolejną wycenę. Trzeba się spieszyć bo trzeba grzejniki powiesić !!!!!

Za tydzień przeprowadzka!! a tam plac budowy!!!!!! dobrze że pół tygodnia mieszkam w hotelu - będzie czas na kapiel, odpoczynek w czystym pomieszczeniu! jednak te moje podróże mają swoje plusy....

aaaa i "mamusia' chce nas odwiedzić. luby starał się jej wyperswadować że 10 dni to sporo za długo. powiedział że jak to nie zadziała to użyje cięższego argumentu - nigdzie nie ma drzwi, w tym do kibellooo :D

do tesciowej zamowilismy gniazdka i wylaczniki [w sumie czemu nei nazywa sie ich wlacznikami? to tak jak w kabarecie moralnego niepokoju - prosze drzwi wejsciowo-wyjsciowe :D ;)] i chcialam zeby je podala busikiem. ale tesciowa istwierdzila ze ona woli je sama przywiezc niz podawac przez busa.... chyba bede kontynuowac zamawianie do moich rodzicow :D nie maja takich szalonych pomyslow zeby nam sie wpraszac gdy warunkow nie mamy...

teraz - powrot do domu. mamy ekipe ktora bedzie tynkowac reszte chalupki, zrobi gladzie i polozy podloge w salonie. podloga to ponoc dab - deska klejona, ktora chcemy poolejowac i zastanawiam sie nad listwami. czy w kolorze podlogi, czy moze biale.... sicany beda biale, kominek i sciana tv beda dosc ciemny szary [5000N], kuchnia bedzie bialo, czarno, drewniana, drzwi chcialabym w kolorze orzecha.

mam jeszcze drugi dylemat - ale chwilowo nie pamietam. pamietalam na basenie...

wiem! jak ukrywacie kable tv - chcemy miec wiszacy tv, pewnie z 50cm nad szafka telewizyjna a ni chcialabym dyndajacych kabli. widzialam cos jak listwa natynkowa, rowniez w kolorze szarym, ale zastnawiam sie czy spotkaliscie sie z czyms co mozna ukryc w tynku, ale jednoczesnie mozna to otworzyc ja kbedzie trzeba dodac kable....

Edytowane przez nicol21

Kolejne rozwazania... domofon a raczej ekran. a raczej kolor ekranu.... bedzie wisial 1 w salonie, 1 w gabinecie lubego.Kwiestia rozmyslan jest ten w salonie. Czy bialy ekran bo bedzie sie mniej rzucal w oczy [wiem ze sam ekran i tak jest czarny] czy moze caly czarny ekran/obudowa [troche bardizej mi sie podoba.... bo jest ladnie zaokraglony]. I leze i kwicze.

w ostatecznosci moge zamowic czarny zestaw i do niego bialy ekran, jak bialy sie nie sposoba to pojdzie do lubego gabinetu a w salonie bedzie czarny. ale wtedy luby sie bedzie irytowal ze tyle zachodu a potem i tak nic z tego....

moze i pędzimy z robotą, ale ciągle nie jest to wykończeniówka a przygotowanie do niej. jesteśmy na etapie zrywania tynków i robienia tynków.... dzis chyba ostatni kabel pociągneliśmy - na poddasze żeby było na zaś....

w międzyczasie to chyba łazienka jest najbardziej skończona. ale i tak jest tam sporo do zrobienia. np. sufit, kibelek zawiesić, jutro pan przyjdzie krany pozakładać. Lusto muszę zamówić. Ba - drzwi nie mamy. a i nie patrzcie na okno - jako że jeszcze nie mam rolety to poużywamy sposobu poprzednich lokatorów [szyba pomalowana farba!] drugi powód - nie mam kiedy tego zmyć!

kazałam kafelkarzom założyć ekran do prysznica. jestem zadowolona z wyboru jest bardzo delikatny i mało się rzuca.

ale niechcący spartolili mi wannę :( chyba położyli na dnie gorące wiertło, bo jest wtopiony kawałeczek.... na dnie. boję się że coś się może z wanną stać. nawet nie chodzi o to żeby mi kasę oddali. ale rano była taka piękna... a teraz ma tą skazę. z daleka prawie nie widać. powiedzieli że postarają się znależć sposób żeby to naprawić.

umywalka - kazałam zamontować na 91cm - góra blatu... i teraz się biję z myślami czy nie za wysoko.... w sumie ja mam 167, luby więcej ale jakoś tak strasznie wysoko mi się wydaje. oczywiście dopiero jak mi zainstalowali umywalkę to o tym pomyślałam....

jeszcze nie ma parapetu - będzie czarny. jak się łatwo domyślić po zdjęciach to kranów też jeszcze nei ma :D

jeszcze chciałabym pociąnać kamienie żywicą, trochę sporo fugi panowie dali. Ale bardziej chodzi mi o pociągniecie kamyków żeby te ładne żyłki wszły z nich niż żeby kamyki były zatopione. bo teraz wygląda to trochę jak biały pasek i już - biały pasek.

http://img835.imageshack.us/img835/5227/imgp6157.jpg

http://img192.imageshack.us/img192/1619/imgp6156.jpg

http://img560.imageshack.us/img560/309/imgp6146m.jpg

i moje haceka seria mezzo :) są śliczne :)

http://img560.imageshack.us/img560/2921/imgp6151d.jpg

http://img204.imageshack.us/img204/8758/imgp6147.jpg

Lepsze zdjęcia wrzucę kiedyś, jak będzie więcej zrobione, jak będzie jakiś porządek etc. Póki co - poglądowe w moim wątku.

dus z myślą o Tobie dałam zbliżenie na dodatek ;) trzymają się dość solidnie i mi się najbardziej podobały.

w sekrecie powiem że dziś [tak, w niedzielę] był pan hydraulik i mamy założony wc i kraniki. wg mnie wc trochę za nisko wyszedł, ale że tak powiem - już po ptokach!

dziś była przeprwadzka. choć jeszcze do czw śpimy na mieszkaniu to dobytek przewieziony został na miejsce. ale jeszcze ze 2-3tyg będziemy nocować poza domem, tam jeszcze nie ma warunków mieszkalnych. łazienka jest najbardziej wykończonym pomieszczeniem w całym domu. no i może pomieszczenie gospodarcze :)

dziewczeta - a czy widzialyscie gdzies /kiedys tapete w ten desen - chodzi mi o to ze to zloto jest takie lustrzane, a reszta juz nie :) bede wdzieczna za wskazowki, raczej nie mam gdzie jej wrzucic, do gabinetu chlopa sie nie da [juz widze jego mine jak mu mowie ze bedzie mial zlota tapete i to jeszcze blyszczaca :D ] ale widzialm kiedys w sklepie z ubraniami i razcej nie ma co liczyc zeby sprzedawczyni wiedziala co to za tapeta wiec sie nie pytalam nawet :) ale focie cyknelam :)

http://img5.imageshack.us/img5/9960/img01420201108231327.jpg

http://img545.imageshack.us/img545/263/img01422201108231327.jpg

fekju as alwejs

aaa!! :D Ja na tą lampę choruję ostatnio, tylko ona mi się z żadnym oświetleniem w domu zgrać nie chce :) W sklepie świeciła dość jasno, najlepiej spytaj czy po montażu gdyby się okazało że nie wystarczająco oświetla pomieszczeczenie czy można ją oddać ;)

Tapeta którą pokazałaś ma chyba w swojej ofercie rasch. Ogólnie pełno jest tapet tego typu, jest to jeden kolor przy czym wypukłe wzory są matowe, a wklęsłe perłowe - takie tapety bardzo fajnie wyglądają w pobliżu okna :)

Możesz zrobić jak ja, chorowałam również na tapety perłowe. Mąż nie chciał się zgodzić na taki królewski wzór (jego zdaniem miałby ochotę popełnić harakiri, nie mówiąc już o tapecie z twarzami cole&son hi hi ), więc kupiłam w paski tak jak lubi...ale perłową :D

Ludzie bezdomni..... opowiesc czas zaczac otoz wyprowadzilismy sie z wynajmowanego mieszkania. zgodnie z lubym stwierdzilismy ze w domu warunkow mieszkalnych nie ma... i oto mieszkamy u dobrych duszy - znajomych. przez jakis tydizen, potem czas bedzie odwiedzic moze jeszcze innych znajomych na kolejny tydzien. tynki wszedzie jednak robimy od postaw - oprocz sypialni gdzie byly "latane". po tym stwierdzilismy ze jednak robimy wszystko. a podjecie takiej decyzji w polowie wrzesnia nie rokowalo tym ze dom bedzie do wprowadzki na koniec miesiaca. ale na szczescie lato jest w pelni wiec to co zrobia panowie pomalu a raczej szybciej niz w deszcze schnie. ponadto udalo sie zalatwic kontener bez pozwolenia. w pt znow gibalam do gminy upewnic sie czy jesli bedzie w calosci na naszym terenie to juz nie jest potrzebne pozwolenie mimo ze bedzie sie stykal z chodnikiem. ufff nie bylo potrzebne. godzine pozniej luby zorganizowal kontener. dzis go podstawili. Luby stwierdzil ze jemu dluzej zajmuje zaparkowanie auta pod domem niz panu zajelo zdjecie i bardzo precyzyjne ustawienie kontenera. byl pod ogromnym wrazeniem ze zaluje ze tego sama nie widzialam. pomalu odgruzowyjemy ogrodek. bo tyle tam gruzu ze nie ma jak zrobic uziemienia. a luby sie piekli ze bez uziemienia nic nie bedzie...

na razie nie ma co pokazywac bo poki co to cegla, gola cegla kroluje wszzedzie :) a moze by tak sciany z cegiel miec.... hmmm... jej, mam nadzieje ze nasze cyganskie zycie skonczy sie za 2 tyg i ze bedzie w miare ok zeby sie tam wprowadzic....

jestesmy wykonczeni fizycznie i przez to psyche tez cierpi. bo ciagle - jak to dobrze sami wiecie - budowa, dom/znajomi, praca, sklepy, ciagle czegos braknie etc.

w ub tyg sie spieszylam do domu i zaliczylam stluczke na parkingu. moja wina :/ i jak to mowia - jak sie czlowiek spieszy to sie diabel cieszy...

a mnie cieszy to ze pomalu widac ruchy na budowie... idzie do przodu.

hej hazeleyes1982 - spoko, nie ma co nadrabiac :) owszem dzieje się dużo, ale mało żeby pokazać :/ za to u Ciebie się pokazuje już coś :D niby jeszcze plany ale już dość konkretne.

:D takie piękne lato w tym październiku jest, pojechałabym nad morze na 1 dzień, a tu się nie da bo chłopina walczy z kontenerem i gruzem w ogródku!

myslicie ze taki zestaw oswietlenia w salonie bedzie ok?

light eye nad stol, sztuk 3, tak jak u Reni1980

http://img42.imageshack.us/img42/681/lighteyezfirmyspotlinek.jpg plus chors cubic jako kinkiety, sztuk 6, z potrojna przeslona tak jak na zdjeciu, http://img208.imageshack.us/img208/2944/chorscubic.jpg i oczywiscie bedziemy potrzebowac oswietlenia w czesci kanapowej.

nie podobaja mi sie cubic wieszane nad stolem, ale z kolei podobaja mi sie te kinkiety.... a pomalu powinnam zamawiac.