nicol21 02.03.2012 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 narendil - dzieki! venus - tez mi sie nie miescilo, ale z drugiej strony, co ja moge zrobic z 5m oknem i sasiadami z ulicy? jeszcze przemysle sprwe tych malych zaslon do czasu az zawisna rolety pozatym, zaczynam rozwazac zakup singera moze nie rzecz o ktorej marze od dziecka... ale poradzilabym sobie z paroma rzeczami. aaa luby powiedzial na KA - korzystaj poki mozesz [znajomy w firmie ma ceny dla znajomych, ktore sa nizsze od sklepowych, ale chce z tej firmy odejsc].... tylko biedny luby nawet nie wie ile to kosztuje w cenach dla znajomych. ale - slowo sie rzeklo tylko sie usmiechnelam, cmoknelam i powiedzialam "zatem postanowione"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 03.03.2012 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 mysl z ostatniej chwili, a raczej tego popoludnia. jako ze w pon przychodza montowac kuchnie [yuuupiiii] to wpadlam na pomysl czyby 1 sciany w kuchni nie machnac na grafitowy, taki jak bedzie kominek i sciana tv. jedynie czego to troche sie boje ze w 1 dzien 2x malowac to za szybko i ze moze biel, czern, drewno i grafit to za duzo szczescia.... a z drugiej strony tak sobie mysle nadal..... ale chyba stchorze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 03.03.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 tylko sie usmiechnelam, cmoknelam i powiedzialam "zatem postanowione"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 04.03.2012 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 siedzac w pt w lozku udalo mi sei sciagnac jakies cztery katy w postaci elektronicznej i tam znalazlam http://img337.imageshack.us/img337/1221/tapetajaknaszasypialnia.jpglozko moze i nie to, ale tapeta ta i okno tez duze i zaslony sa. cos takiego bedzie mi sie podobalo, ale jasniejsze niz tutaj. nie wiem na ile uda mi sie znalezc biel zlamana bezem podobnym do tapety, ale widze ze taki bez jak na zdjeciu troche za ciemny jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 04.03.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 bank znajdziesz coś takiego w palecie barwionych jedwabii - ładne są, cienkie i mają w zasadzie wszystkie kolory tęczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 04.03.2012 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 dus - skad Ty to wszystko wiesz? Venus - to samo pytanie?dziewczyny - skad Wy to wszystko wiecie? mi sie wydaje ze duzo czasu spedzam na necie szperajac za rzeczami, ale czasem nawet na allegro tyyyyyle rzeczy sie dowiaduje ze hej! a ciagle jestem do tylu!! Dzieki za podpowiedz dus! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 04.03.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 bo sama przerabiam temat zasłon do salonu aktualnie w marcu są jakieś targi, czekam na "po" targach i wtedy może w końcu pojawią się jakieś nowości, które będą "wow". jeśli decydujesz się na jednokolowe zasłony, to jedwabie są strzałem w 10 (do tego, w porównaniu z innymi wypaśnymi tkaninami, jedwabie wychodzą taniej, nawet jeśli zależy ci na efekcie dzień-noc i robisz je na podszewce). oglądałam je w 2 miejscach (u niezbyt kulturalnej pani aranżerki i w eurofiranach) i wszędzie było ok 20-25 kolorów do wyboru. są bardzo ładne, efektowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 05.03.2012 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 ratunku ... pan od kuchni dzwonil, jutro skladaja kuchnie a on mi mowi ze ten drewniany blat do bialych mebli i czarnego szkla na scianie i 1 szafce to mu sie nie widzi..... i ze nie chce mi spierdzielic kuchni wiec dzwoni i pyta i mowi ze podrzuci moze cos ciemnego i jasnego zebym sobie poprobowala. i znow trzeba bedzie marudzic, wybierac, zastanawiac sie! ale ciesze sie tez ze pan taki przytomny jest ze stwierdzil ze woli zapytac i moze byc tak ze mniej troche zarobi jak wezmiemy tanszy blat [choc jego zarobek pewnie nie bedzie az tak wielki na samym blacie, a raczej roznica zarobku]. wiec w pt prawdopodobnie beda zdjecia i prosba o pomoc! co do firanek i zaslon. to kurcze, podobaja mi sie te rzymskie. i tak debatuje ze soba na temat sypialni. czy jesli mykniemy tylko sporo przeswitujace rolety i zaslony to czy moze nie lepiej wziac gladka firane... nie wiem czy wyjdzie taniej, moze mniej efektownie. a czy mozna miec rolete rzymska na szelkach i podciagana na sznureczkach - chyba przegielam, prawda? czy lista zakupow kiedys sie zmniejsza? bo do mojej tylko dochodza rzeczy :/ musze myslec o odkurzaczu bo obecny nie wytrzymuje juz tego kurzu etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 05.03.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 oj nie, lista zakupów się nie kończy nigdy czarne szkło z biela i drewnem... oj chyba stolarz ma racje. szkło wyglada najlepiej w kolorze blatu. a powiedz - rozważałas żeby na ścianę dać... drewno? w takim samym stylu jak na blacie (nie wiem czy wybralas jednolite, uslojone czy a la klepki). wracając natomiast do twoich dylematów okiennych. długa jednolita firana zawsze będzie dobrym rozwiązaniem, ale i bezpiecznym. efekt u ciebie będzie podobny do mojego (bo masz okno na cała długość pomieszczenia, ja "sztucznie" próbowałam osiągnąć ten efekt). no i taka firana ma 1 ogromny plus - póki nie znajdziesz idealnych zasłon okno nie będzie wyglądało jak nie dorobione. tylko odnoszę wrażenie, ze masz ochotę na coś odwazniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.03.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Nicol - aro noł po prostu każdy temat do jakiego siadam muszę poznać od podszewki, mam nadzwyczaj nieludzką chęć zdobywania wiedzy Marudzicie. Biel, czarny i drewno będzie git. Nie wiem Nicol jak duża jest kuchnia, bo to połączenie jest na pewno piękne ale cała uroda w dużej kuchni. Będziecie mieć sporo drewna, to może faktycznie najlepiej będzie blat zgrać ze szkłem na ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 06.03.2012 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 mialo sie dziac... mialo.... a dzialo sie nic. wczoraj pan od kuchni mial wypadek, dzis nie przyjechal. jutro luby nie moze wiec kolejny dzien na montaz to czwartek albo piatek. oby. co do koloru blatu - to wstepnie mial byc czarny. ale poszlismy do ikea i luby sie zapatrzyl na ten ikeowski klepkowy z debu. w sumie i mnie sie toto podoba. stolarz ma cos podobnego, tyle ze wieksze klepki. drewno na sciane - nie, nie... szklo tak w sumie te 3 kolory w kuchni - no nic, zobaczymy jak bede przymierzac. dla mnie czarny blat tez git jest. albo ewent szary jak plytki [arkesia grafit poler]. kuchnia mala jest niestety, tylko 2x3m, otwarta na salon. zaslony, firany.... fakt, chcialabym cos odwazniejszego niz typowa biala dluga firana...choc niektore firany fajne tez sa. chyba trzeba bedzie poczekac zeby moc pomacac i stwierdzic czy jest ok. w tej gestii luby daje wolna wole ... byle zachowac umiar finansowy trzymajcie kciuki za ta moja kuchnie bo mnie psychicznie wykonczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 07.03.2012 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Oj, ale mam nadzieję, że ten wypadek to nic poważnego? Trzymam kciuki za szybki montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 07.03.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 nicol jak się blat odwidzi za jakiś czas to można wymienić nie? mam nadzieję że montaż kuchni dojdzie do skutku trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 07.03.2012 23:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 rozmawialam z panem.... panu sie nic nie stalo na szczescie. z mebelkami gorzej. skrzynki sa ok, ale drzwiczki musi robic nowe i musi znow zamowic szklo do szafki wiszacej bo drzwiczki sie porysowaly a lacobel rozbil . ale jutro maja zamontowac mi pudla wiec moze choc troche pudelek rozpakuje i poznika cos z domu-smietnika. kurcze, ale mam przygody z ta kuchnia. tylko kurna bez frontow i szyby jak ja sie nad tym blatem zastanowie. Witam Asia wczesniej Cie u mnie nie widzialam - tymbardziej witam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.03.2012 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Oj, to się narobiło!Ale dobrze, że przynajmniej korpusy będą. Zawsze to trochę porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.03.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 dobre chociaż tyle pamiętam jak dotarła do nas cywilizacja w postaci szafy na wiatrołapie i nastało troszkę porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 08.03.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Nicol - chyba po raz pierwszy się u Ciebie odzywam - witam:) Ja bym chciała Cię podtrzymać w kwestii drewnianego blatu. Uważam że naturalne drewno fantastycznie przełamuje nowoczesne - gładkie i lśniące - materiały i sprawia że wnętrze nie sprawia wrażenia prosektorium. Znakomicie też kontrastuje z czernią i bielą. trzeba tylko wybrać właściwy odcień: nie za ciemny, nie za jasny, taki miodowy. będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 08.03.2012 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Witam nihiru w skromnych i balaganiastych jeszcze progach co do blatu - to pan nie mial jednak jasnego i ciemnego wiec zostawil tylko ten drewniany. to mialby byc ewent olejowany dab. wieczorem zobacze, jutro focic bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 09.03.2012 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Jest.... szkielet jest i juz cieszy! Czarne szklo to byl super wybor! bardzo mi sie podoba ta tafla i jest maly bo maly ale kawaleczek (scinek!) blatu. i jak go sie zaprawi olejem to wydaje mi sie ze bedzie ok. co Wy na to? czy moze jednak szukac czegos innego? http://img201.imageshack.us/img201/6311/szkieletkuchni90320122.jpg http://img96.imageshack.us/img96/3707/szkieletkuchni90320121.jpg zdecydowanie lepiej by bylo gdyby byly fronty bo byly.... tyle ze sie porysowaly i czarna szyba na szafke okapowa tez poszla sie pasc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 09.03.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 ej zwracam honor - wyglada fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts