Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Druga młodość 40-latka - - - u Nicol21

nicol21

Recommended Posts

• Odpowiedzi 928
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dusku chodzi mi o potrojne pstryczek w pojedynczej ramce w kolorze czarnym/grafitowym czy podobnym. Ale juz zamowilam z Efapel Aquarella.

kurcze, znalazlam jakas rozsadna cene tych garnkow zelmer ale jakos ludziom nie chce sie odpisac na mojego maila. chyba poszukam gdzie indziej! bo zapytanie czy towar jest na stanie i czy sa w stanei wyslac w ciagu 2 tyg nie jest bardzo skomplikowanym zadaniem, prawda?

jak ze dzis odwiedzilam 2 razy sklep z rzeczami budowlanymi to oprocz puszek i zlego syfonu pozwolilam sobie kupic dywanik do lazienki.... wiem - wiem... zla kobieta, ale bez ogrzewania podlogowego ale ktore w lato i tak nie dziala wyjscie z wanny/prysznica na zimne plytki.... malo fajna opcja. wiec tak, popelnilam grzech dywanika. ale moze bedzie malo widoczny. akt drugi przestepstwa to zakup doniczek do lazienki :D obie rzeczy na ponizszym zdjeciu. oczywiscie nie w lazience bo hydraulik tam buszuje teraz.

http://img51.imageshack.us/img51/5412/dscf0471y.jpg

znalazlam tez rolete [nie rzymska] ktora mi sie spodobala i mysle ze fajnie bedzie sie wkomponowywac w kuchni. kolorystyka jak nizej [tez nowosc - biel i czern ;)] ale zastanawiam sie czy takie rolety mozna przyciac na szerokosci, oczywiscie przyciac tez mechanizm, bo max upchne 149 a nie chce zeby zachaczalo o drzwiczki od szafki etc.

http://img685.imageshack.us/img685/9359/rolety9.jpg

krótko i na temat :)

Ławka pierwsza, bo skromniejsza, ta moja jest naprawdę na bogato i średnio warta swoich pieniędzy, wybaczam jej wyłącznie ze względu na wygląd. Duś ma rację, aby taki element było widać musi być bardzo skromne, neutralne otoczenie. Radzę abyś rozważyła taką prostą ludwikańską (pełno takich na allegro) w cenie do 300 zł, my za naszą chyba 580 płaciliśmy.

Szkło nr 3.

Roleta tylko biała, nie bierz żadnych mazi, na szerokość powinna wystawać po 2 cm z każdego boku, żeby słońce Ci nie przebijało brzydko.

Kontakty do czarnego szkła obowiązkowo czarne.

W telegraficznym skrócie, ale piekę ciasto :)

Venusku- co do rolety to ten niestandardowy rozmiar jest juz po zostawieniu tych 2cm po kazdej ze stron swiatla okna. pytanie - czy mozna skrocic mechanizm i sama rolete.

co do samego materialu to te paseczki sa bardzo delikatne i wg mnie beda fajnym urozmaiceniem bialej rolety :D plus bardzo mi sie podobaja :D wiec chyba dopoki nie zaproponujesz mi za friko bialej rolety to bede oponowac przy tej :D

zanabylam kolorowy akcet do kuchni :D miejsce docelowe bylo od dawna w planach, rozwazania byly miedzy lekko-szalonym ale stonowanym zegarem Karlsson'a a mix spiderem :D. Spider powinien do nas jechac juz!

to bylo tak na poprawe humoru [niemniej jednak od dawna mi sie podobal!], mam nadzieje ze nie bedzie za maly!

http://img823.imageshack.us/img823/4218/karlssonzegarciennymixe.jpg

• 2 weeks później...

troszkę próżnuję z remontem.... pan od kuchni nadal nie skończył dzieła. okazało się że mikrofala sie mieści ale żeby drzwi otworzyć to już nie nie da tego w pełni zrobić [ mikrofala będzie wstawiona w szafkę z drzwiami, wentylacja jest zrobiona], więc będzie musiał poszerzyć szafkę czyli front i tył [lakierowany bo od strony salonu] będzie musiał być robiony jeszcze raz!

ale -zamówiłam firankę oraz zasłony do sypialni. firana gładka taki lekki kremo-coś tam. zasłony taki kremo-szary. zamówiłam w eurofirany, muszę kupić karnisz żeby zmierzyć odległość od żabki do podłogi....a ja naiwnie myślałam że wystarczy znać wysokość ściany. więc sypialnia będzie klasyczna.

trochę zabija mnie cena rolet rzymskich do salonu.... bo 2 okna, w tym jedno długie na 5m i wizja rolet duo nie jest optymalna dla budżetu...

internetowo zamówiłam garnki [moze w końcu kuchnia będzie!], narzute do sypialni, bieżnik na stoły do salonu [choć tego jeszce nie ma, a jeśli mi się nie spodoba to oddam mamie :D ], maszyne do szycia(!!!!!!) oraz czarne gniazdka i włączniki do kuchni :) więcej grzechów nie pamietam.

wybór firan i zasłon jest koszmarem!!!!za duży wybór, za duży!! za długo czasu tam spędziłam i najchętniej bym kupiła polowe sklepu!