naberia 03.06.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Sama!? Kurcze, Nicol, nie wiedziałam, że Ty taka spryciura zdolna jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 03.06.2012 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 ja też tego jeszcze nie wiem ale zakup maszyny do szycia uzasadniłam tymi roletami.... teraz pozostaje tylko czekać na czas wolny i potem bawic się w szycie. muszę kupić jakiegoś taniego materiału na te moje testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 04.06.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Najważniejsze, że masz chęci! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.06.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 hmn....chyba sztukuje się dając najszerszą część na środku i resztki równe na boki. Ja bym się zastanowiła czy to będzie wyglądać estetycznie, te linki są raczej wątłe i mogą Ci się szybko wygiąć. Pokaż okno do ubrania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 06.06.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 teraz mam kolejną zagwozdkę, otóż chce sama uszyć rolety rzymskie duo, ale potrzebuje szer 190 na wys 192! i zastanawiam się czy dość cześto spotykane są materiały o tej szerokości.... czy może trzeba sztukować z szer 150cm? poradzicie? Z tego co wiem, to Dekoria sztukuje symetrycznie po bokach, czyli u Ciebie by było 20+150+20. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 08.06.2012 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 czyli scalanie mnie czeka :/ a myślałam że są szersze materiały. duże okno (4,65m długości po parapecie, )m myślałam że rolety 1,9+0,96+1,9m będą ok. Myślicie że będzie to dobrze wyglądało? bo alternatywa jest 5 pojedynczych rolet.... ale to drobnica się robihttp://img835.imageshack.us/img835/8673/dscf0656z.jpg i małe okno (2,5m szerokie) myślałam o 2 roletach 1,7+0,9m, ta wezsza po prawej, jako ze kiedys tam wybijemy drzwi i zrobi sie taras-wyjście do ogrodu. .... kiedyś!http://img594.imageshack.us/img594/4073/dscf0658resize.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 08.06.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 nicolku - podziel rolety tak jak ramy okien. jeśli na tym podtrojnym zrobisz 2 równe rolety, moim zdaniem, będzie to wyglądało słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 08.06.2012 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Nicol, wyglad wygladem, ale zwróć też uwagę na to, żeby z okna się dobrze korzystało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 09.06.2012 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 dzięki dziewczęta, dokładnei, chce połączyć i wygląd i to aby to dobrze funkcjonowało. co do dużego okna to właśnie myślałam żeby rolety były 3 i na wielkość okien, czyli 1,9+0,96+1,9 co do małego to byłyby to 2 rolety, jedna na 2 ramy i druga na 1 ramę okna. Oj będzie kombinowania z szyciem! chyba że znajdę materiał który będzie można uszyć w poprzek i połączyć w poziomie tam gdzie będą wkładane fiszbiny. duś - na tym potrójnym oknie nie miało być rolety symetrycznej nie do końca dobrze się wysłowiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 09.06.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 nie nie, to ja zle przeczytałam myśle ze podział taki jak proponujesz jest całkiem ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 09.06.2012 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 dziś odpadkowałam maszynę do szycia szyje jak pieronek nawet lubemu spodobały się ściegi! trzeba dopracować szycie w linii prostej i rozkminić ścieg kryty bo coś składanie materiału mi nie wychodzi do tego pozatym sezon grillowy należałoby rozpocząć. jakiś grill trzeba wybrać http://allegro.pl/piekny-duzy-grill-z-popielnikiem-2-ruszty-xxl-i2396759725.html to mi się podoba, ale troszkę za duży :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 10.06.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Co do grilla, to polecam gazowe. Są "zdrowsze" oraz wygodniejsze w użytkowaniu. Niestety też i droższe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.06.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Hmn...takie wielkie okno nie wyglądałoby ładnie w jednej ogromnej rolecie Ja proponuję zrobić dwie, podział będzie na tym środkowym. Widziałam tak w hotelach i nie raziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajpi 11.06.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Chociaż u siebie planuję troszeczkę inną kuchnię, bardziej tradycyjną, to powiem Ci, że Twoja bardzo mi się podoba!! Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 11.06.2012 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Co do grilla, to polecam gazowe. Są "zdrowsze" oraz wygodniejsze w użytkowaniu. Niestety też i droższe... hmmm.... a wlasnie dzis kupilam ten co podalam wyzej, choc na tyle co my pewnie go bedziemy uzywac to nie wiedzialabym nawet gdzie z butla po gaz biec! chyba nie zrobilam wystarczajacego rozeznania terenu, ale czasem trzeba zaryzykowac. plus... przyznac sie musez ze lubie taki grillowy zapach dymu nie wiem czy gazowe go maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 11.06.2012 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Chociaż u siebie planuję troszeczkę inną kuchnię, bardziej tradycyjną, to powiem Ci, że Twoja bardzo mi się podoba!! Super! Witam ciesze sie ze kuchnia sie podoba na poczatku myslelismy o czarnym,granitowym blacie ale jednak ciesze sie ze luby namowil na drewno [ponoc ma pieknie sie starzec!]. u Ciebie kuchnia tez bedzie fajna, ale ja bym dala zabudowana lodowke zawsze to troche wiecej przestrzeni do schowania rzeczy nad lodowka sie znajdzie oraz jakos wizualnie zawsze ladniej mi to wyglada. chcialabym miec dodatkowe 2m2 w kuchni! moj mikrusek to ledwo cos ponad 6 :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 11.06.2012 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Hmn...takie wielkie okno nie wyglądałoby ładnie w jednej ogromnej rolecie Ja proponuję zrobić dwie, podział będzie na tym środkowym. Widziałam tak w hotelach i nie raziło hmmm... o tym nie pomyslalam, jedyne co to wlasnie srodkowe okno otwiera sie uchylnie i dlatego myslalam zeby je wziac jako osobna rolete, plus przy tej ilosci swiatla [super!] bedzie zwykle przeswitywac gdzie sa ramy i ze sa 2 rolety. PS -> jak mozna wstawic kilka cytatow w 1 post? :/da sie to zrobic na FM czy moze workaround w wordzie? PS2-> o wakacjach czas pomyslec, u nas nic nie zabukowane jescze :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 14.06.2012 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 namieszalas mi w glowie venus z tymi 2 roletami na duzym oknie.... skutek taki ze jeszcze nie zamowilam :/ zastanawiam sie nad tym czy jesli bedzie np otwierac okno to przesuwanie takiej duzej rolety bedzie latwe :/ pozatym zawsze ta srodkowa mozna bedzie podniesc i bedzie wiecej dziur.... choc kurcze przy roletach z mechanizmem sznurkowym duo albo firanka albo zaslona sa opuszczone.....wrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.06.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 ...ale więcej grzechów nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 15.07.2012 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 (edytowane) Potrzebuję Waszej pomocy - jakie oświetlenie główne do kuchni? problem jest taki że musi być ono/sama lampa lekko przesunięte gdyż drzwi szafki wiszącej prawie stykają się z kablami :/ http://img40.imageshack.us/img40/9632/dscf1070l.jpg Edytowane 15 Lipca 2012 przez nicol21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts