Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Druga młodość 40-latka - - - u Nicol21

nicol21

Recommended Posts

• Odpowiedzi 928
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a teraz możecie padać z zazdrości.... może być w kolorze zieleni :D :D

DSCF4697.JPG

DSCF4683.JPG

dzis biegałam po 2 sklepach ogrodniczych... nie powstrzymałam sie i kupiłam 3 roślinki, które tymczasowo wsadziłam w ogródku. Tymczasowo czyli w doniczce do ziemi żeby czerpały wilgoć z ziemi, a korzenie będą nieuszkodzone jak w końcu się za ogródek wezmiemy :D jak tylko skończyłam i weszłam do domu sąsiąd przyszzedł oblookać :)

• 2 weeks później...

efektem marudzenia są w końcu meble w gabinecie... tzn raptem szafki, ale to pozwoliło rozładować kilka pudeł! Pomieszczenie niskie wiec ikeowski billy wychodzi na giganta. Poradzicie jakie zasłony kupić? ograniczeniem jest to że zasłona będzie tylko zapełnieniem rogu, firanki nie planuję. Myślałam o dość grubych szaro-białych pasach.

DSCF4765.JPGDSCF4771.JPG

Pozatym okno jest w takiej obudowie której w gabinecie nie ściągneliśmy i nie można nic wbić nad oknem bo to plastyk jest więc karnisz będzie tylko na kawałek okna zachodził.

myślicie że taka zasłona to dobre rozwiązanie?

Edytowane przez nicol21

nicol, podzielam zdanie venuski.

Serio, potrzebujesz tam zasłon? Dość ciasno jest.

Z drugiej strony, na rzymskie też miejsca za dużo nie ma.

Chyba, że montowane do ramy. Albo takie zwykłe, w kasecie.

A może żaluzje?

Ot, pomogłam :rolleyes:

wiesz co, no powiem szczerze, póki nie napisałaś, że kraty, to nie zwróciłam na nie uwagi.

przemalowanie ich na biało będzie najtańszym rozwiązaniem i moim zdaniem - dobrym. obramowanie okna od wewnątrz wygląda fajnie, a za oknem możesz posadzić jakiegoś kolorowego krzaczora, który ci ozdobi i przysłoni okienko, jeśli jest taka potrzeba (czy nawet postawić estetyczne korytko z kwiatkami sezonowymi).

białe drewniane żaluzje też by fajnie wyglądały, ale powiem szczerze - obawiam się, że nadmiernie zacienią pomieszczenie

(czemu w zasadzie chcesz to okno ukryć? sąsiedzi zaglądają? brzydki widok? chęć wyciszenia? ocieplenia?)

dusku myslalam chyba bardziej o ociepleniu pomieszczenia. to jest biuro wiec sasiedzi o ile nawet by zagladali [opcja b.trudna] to i tak mi to lotto :)

krzaczora pewnie nie wsadze blisko okna zeby choc troche tego swiatla tam dotarlo :) krzaczory beda dalej, pracuje nad lubym i rozpoczeciem prac w ogrodku :D

Ojej, jaki śliczny gabinecik! :o Baardzo mi się podoba :yes:

W kwestii zasłon zgadzam się z dziewczynami - okno jest tak pięknie wykończone, że to czysta przyjemność patrzeć na nie w obecnej formie. Miejsca pod sufitem właściwie nie ma, a zasłony, które wiszą tuż nad oknem niestety nie wyglądają dobrze. No i całość może nabrać ciężkości, a teraz jest ślicznie i lekko.

Myślę, że do ocieplenia pomieszczenia wystarczy jakaś fajna efektowna lampa + ładne zagospodarowanie parapetu.

A może zawiesić donice z kwiatami na barierkach, które są za oknem?

Będą jakby zaglądać do pokoju i delikatnie otulać okno.

• 4 weeks później...