qwazar 27.10.2010 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Tanio sprzedam 3 tony groszku z kopalni Bobrek. Odbiór i załadunek po stronie kupującego. A tak na poważnie to zapytam jakiego groszku używacie i jakie macie ustawienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 28.10.2010 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 (edytowane) Bobrek : Qwazar 0:1 Sprawa ma się tek: Piec gasł, ponieważ długi czas postoju pieca w fazie podtrzymania skutkował wypalaniem węgla w retorcie, a co za tym idzie po przejściu w stan pracy żaru, ani węgla już tam nie było. Żeby piec mógł podtrzymać żar wydłużyłem w ustawieniach serwisowych czas podawania groszku do 12s. Co do spalania groszku typu Bobrek karoka65 ma 100% racji !! W przypadku spiekania groszku należy obniżyć, a nie podwyższać ilość dostarczanego powietrza. Wydłużyłem czas podawania węgla w fazie pracy kotła i zszedłem z nadmuchem do 10-15% możliwości dmuchawy. Trochę mało piec pracuję w tych ustawieniach, ale z retorty spada prawie dopalony groszek. Poczekam dwa trzy dni i dam znać jak wygląda spalanie. Pozdrawiam Qwazar. Edytowane 28 Października 2010 przez qwazar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 28.10.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Napisz proszę jeszcze jak z sadzą ? Czy jest tak jak pisałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 28.10.2010 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Prawdę powiedziawszy nie widzę większej różnicy w ilości sadzy przy Bobrku.Może jak popalę w tych ustawieniach 3-4 dni pokaże się różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 28.10.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Prawdę powiedziawszy nie widzę większej różnicy w ilości sadzy przy Bobrku. Może jak popalę w tych ustawieniach 3-4 dni pokaże się różnica. Masz rację trzeba trochę czasu. Kiedy kupiłeś ten eko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 29.10.2010 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Kupiłem jakiś miesiąc temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts