nodan 24.10.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Komentarze i uwagi do tematu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?167438-Zx-17-na-start!&p=4327192#post4327192 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oresund 30.12.2010 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Komentarze i uwagi do tematu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?167438-Zx-17-na-start!&p=4327192#post4327192 nie ma obrazków czy zdjec w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodan 02.01.2011 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 nie ma obrazków czy zdjec w dzienniku Ze zdjęciami czekam do wiosny i do rozpoczecia budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 15.03.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Witam was z Jakiego materiału bedziecie budować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodan 16.03.2011 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Beton komórkowy biały solbet na zaprawę. Na zaprawę zawsze trochę taniej, a i murarz ma większą wprawę w tej technice. przy 20cm ocieplenia coś takiego jak przemarzanie nadproży nie będzie występować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaell 16.08.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam, bardzo ładny domek. Jaka firma robiła Wam wiązary dachowe, i jaką macie powierzchnię dachu? Aha, zapomniałbym jeszcze, jeśli możecie, napiszcie jakie są koszty tych wiązarów? Mój domek również będzie parterowy bez użytkowego pddasza (bardzo zbliżony wymiarami do Waszego) i też się zastanawiam nad gotową więźbą.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 16.08.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Podłączam się do pytania.I dodatkowo: czy wnęka wejściowa jest u was taka jak w projekcie? Bo wygląda na dosyć małą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodan 16.08.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam, bardzo ładny domek. Jaka firma robiła Wam wiązary dachowe, i jaką macie powierzchnię dachu? Aha, zapomniałbym jeszcze, jeśli możecie, napiszcie jakie są koszty tych wiązarów? Mój domek również będzie parterowy bez użytkowego pddasza (bardzo zbliżony wymiarami do Waszego) i też się zastanawiam nad gotową więźbą. Pozdrawiam. Eraga z chojnic - 13 tys brutto z montazem- montaz 6-7h, jak zalezy na czasie to polecam, drewno szwedzkie, aby miec je na czasi nie miec przestojow najlepiej zamowic wczesniej odpowiednio. Powichrzenia dachu 174m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodan 16.08.2011 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Podłączam się do pytania.I dodatkowo: czy wnęka wejściowa jest u was taka jak w projekcie? Bo wygląda na dosyć małą? Po zastosowaniu 20cm steropianu jest ok 1m, niby malo , ale jak nie widzialem zeby drzwi byly mokre jeszcze czyba ze leje i wiatr bylby straszny to pewnie zawsze poleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaell 17.08.2011 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Dziękuję bardzo za odpowiedź Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 23.11.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Jak idzie budowa? pochwalisz się postępami? Bardzo nam się ten projekt podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodan 23.11.2011 23:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Jak idzie budowa? pochwalisz się postępami? Bardzo nam się ten projekt podoba. No opuściłem się , ale co nieco dodałem, Aktualne zdjęcia za 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 24.11.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Nooo i bardzo się cieszę, że Cię zmotywowałam Szczegóły techniczne to na pewno zainteresuję moją drugą połówkę, a ja sie cieszę z pierwszych wnętrz Łazienka jest taka jak w projekcie? Całkiem fajnie rozplanowana. Mi pasowało ją trochę poszerzyć, niestety kosztem najmniejszego pokoju, ale to czysto marzycielsko-teoretyczne rozważania były Bryła tez mi się podoba, nie wygląda jak jamnik, całkiem zgrabna jest. A teraz pewnie jeszcze lepiej wygląda. Trzymam kciuki za Waszą wykończeniową trójkę, na pewno dacie radę! Czekam niecierpliwie na dalsze relacje. A jest szansa na uzupełnienie kosztorysu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodan 24.11.2011 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Łazienkę , lekko powiększyłem włąśnie kosztem pokoju małego, przesunęliśmy ścianę o chyba 40-50cm, także teraz ma 8,8m2. Kosztorys jest na tą chwilę w miarę aktualny . Mam tylko do uregulowanie ok 5 tyś zł u jednego instalatora i w hurtowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 24.11.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Dzięki za informację Będziemy śledzić postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oresund 24.11.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 projekt lazienki ma typowy blad: brak miejsca na przechowywanie: papieru, domestosa,...etc, takze reczniki w sypialni wylądują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodan 24.11.2011 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 projekt lazienki ma typowy blad: brak miejsca na przechowywanie: papieru, domestosa,...etc, takze reczniki w sypialni wylądują? Pod blatem jest ponad dwu metrowej dlugosci szsfka z glebokimi szufladami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 07.12.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Bardzo ciekawy domek co do kuchenki to u nas właśnie z oszczędności będzie indukcja, ze względu na duże koszty przylącza gazu, całkowicie z niego zrezygnowaliśmy ( bo miał być tylko do kuchenki więc bezsensu) a jak mi się za parę lat odwidzi to sobie kupie butlę, chociaż szczerze w to wątpię Jak rozplanowaliście kolejne prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 08.12.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Byłam, widziałam Postępy spore. Chyba zabieracie się już za wykończeniówkę? Na to czekam jestem ciekawa zagospodarowania tej całkiem fajnej i sporej przestrzeni. Bryła budynku nadal bardzo mi się podoba. Zaintrygował mnie komin, czy jest on zgodny z projektem? Czy trzeba go było podwyższyć z jakichś względów? Jakiś wysoki mi się wydał. Fajnie, że dałeś zdjęcia stryszku. Myślisz że da się go choć trochę wykorzystać jako miejsce na magazynowanie gratów? Co do łazienki, to każda ilość miejsca na magazynowanie "potrzebnych" rzeczy jest cenna, więc może pomyślcie o zamknięciu półek nad i obok wc. Zamknięte, to zawsze większy porządek. Kosz na pranie przewidziany jest obok wanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodan 08.12.2011 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Wykończeniówkę, zaczynamy od łazienek, zamówiona już jest zabudowa kuchni. Na rzełomie roku zabieramy się za wykończenie ścian i sufitów. Potem podłogi. Komin miał być niższy o ok 30cm, bo murarz nie zwrócił uwagi na projekt przy stawianiu i go nie skrocil, a po sklejeniu ceramiki to juz prawie niemożliwe. Troszkę drażni widok, ale ja się przyzwyczaiłem już, też inaczej będzie jak juz elewacja będzie i nie będzie się się tak wyróżniał jak teraz na tle szarego. Ta szafka w projekcie łazienki ma ponad 2metry długości pod umywalką, a kosz na bieliznę na pewno się znajdzie w prawym rogu. Stryszek jeszcze do dopracowania i do powiększenia, bo do teraz zrobiłem połowę środkowej części około 30m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts