gunarb 25.10.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 WitamCzy ktoś może wie co to za materiał jest zamontowany na poniższym zdjęciu na czoło krokwi? Raz widziałem że była to chyba blacha. czy jest to może rodzaj jakiegoś gontu? http://img201.imageshack.us/img201/2439/47812797.png Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 25.10.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Wygląda mi na płytki włóknocementowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej_Konin 25.10.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Nazywa się to struktonit - czyli płytka cement/włóknoPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunarb 26.10.2010 05:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 26.10.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 albo łupek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.10.2010 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Oczywiście można taką obróbkę wykonać łupkiem ale zdecydowanie to co przedstawiono na zdjęciu łupkiem nie jest. Jest to płytka włóknocementowa. Na podstawie tego zdjęcia nie można stwierdzić czy jest to Struktonit firmy Euronit czy produkt Cembritu a może jeszcze inny producent. Przedstawione wykończenie najlepiej stosować przy hakach nakrokwiowych. Przy zastosowaniu haków doczołowych mały problem to konieczność wiercenia otworów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 01.11.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 panie andrzeju nie do konca prawda z tym wierceniem otworow , ja wykonuje bardzo czesto struktonit na desce czolowej , i krece haki doczolowe , farmerami i wchodzi jak w masło. szybko i hak solidnie zamocowany. moim zdaniem z hakami nakrokwiowymi zbyt duzo roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.11.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Na płytkach nigdy hak nie jest solidnie zamocowany bo płytki nie dolegają całą powierzchnią do deski. Oczywiście że z hakami nakrokwiowymi jest więcej roboty no i trzeba mieć łamak. w związku z tym montaż rynny też jest droższy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 02.01.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Mam zrobioną obróbkę deski czołowej blachą. Bardzo mi się nie podoba ponieważ powciągało mi tą blachę i wygląda to koszmarnie. Rynny montowane są do deski czołowej. Chciałbym teraz bez demontowania rynien przykręcić do tej deski (na blachę) płytki włóknocementowe. Czy jest szansa że będzie to dobrze wyglądało? Czy nie będzie za bardzo widać wycięć na haki od rynien? Coś zrobić muszę bo nie mogę już na tą deskę patrzeć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.01.2011 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 W taki sposób jest to niewykonalne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 03.01.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Może dodatkowa blacha pod rynnę ?. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 03.01.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 W taki sposób jest to niewykonalne. Pozdrawiam. Czyli pozostaje mi tylko demontaż rynien, haków i blachy i montaż płytek do deski? Chciałbym tego za wszelką cenę uniknąć. A jakbym zdemontował tylko rynny, a haki i blachę zostawił to nie ma szansy na przykręcenie tych płytek na blachę wycinając w nich miejsce na haki? Kolega montował już te płytki do deski na której zamontowane były rynny i wygląda to całkiem dobrze. Jedyna różnica jest taka że u mnie jest jeszcze ta nieszczęsna blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.01.2011 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 No skoro u kolegi wyszło dobrze i wykonanie Ci się podoba to nie pytaj tylko rób. Pragnę tylko zwrócić uwagę na fakt, iż płytki zachodzą na siebie (podwójna grubość) co może spowodować problem w ponownym zamontowaniu rynny. Czasami droga na skróty może być kosztowna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts