Anna Pepa 25.10.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Witam Forumowiczów, mamy fundamenty więc czas założyć dziennik. Sami wiecie jak to jest na początku - ciągle gadamy o budowie, siedzimy w internecie, porównujemy ceny itp, itd. To jest nasz projekt: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-lukrecji-2/m4937b5b82e8fe - może nie jest idealny ale trudno musi być taki i już (gdyby można było zmienić projekt po wydaniu pozwolenia na budowę to zmieniłabym go już ze trzy razy i to nie dltego że jest zły, poprostu jestem najbardziej niezdecydowaną osobą na świecie). Jesteśmy zaskoczeni tym jak spadły ceny robocizny i materiałów na budowę, mieliśmy dylemat kiedy kupować materiał, teraz czy w zimie i stwierdziliśmy że kupimy teraz, bo chcielibyśmy zacząć tak wcześnie na wiosnę jak sie tylko da. Jeśli Ktoś ma ochotę skrobnąć coś do mnie to proszę bardzo, nie zakładam komentarzy bo nie wiem jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 25.10.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Witaj, czekamy na fotki z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 27.11.2010 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Czas na pierwsze zdjęcie, jak go nie będzie to znaczy że się nie udało. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/73c8aee8dae49ded.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 27.11.2010 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 No to się nie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 27.11.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 http://images46.fotosik.pl/399/73c8aee8dae49dedmed.jpg używaj opcji: pokaż kody/więcej kodów (jakoś tak) i Zdjęcie 500px na forum pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 27.11.2010 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Co robię nie tak??? Jak do tego dojde to wkleję w końcu to zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 27.11.2010 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 BasH wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 27.11.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Polecam się Też używam fotosika, więc temat znany. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 11.12.2010 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Tak sobie siedzę i myślę że zrobiłam straszną głupotę z lokalizacją budynku na działce. Szlak mnie trafia powiem krótko, budynek został wrysowany w zimie, nie przyszło mi do głowy żeby sprawdzić jak to rzeczywiście wygląda, jak realnie wyglądają odległości itp. Teraz mam salon i pokoje dzieci prosto w okna sąsiada, dzieli nas tylko 10 m. Strasznie mnie to zdołowało. Nie mogę już niczego zmienić ale jak o tym pomyślę to odechciewa mi się budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 19.12.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 (edytowane) Powodzenia Aniu!Ale cos widzę,że ciągle nie jesteś zadowolona z wyboru projektu...Będzie dobrze!I koniecznie prowadz ten dziennik! iza Edytowane 20 Grudnia 2010 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 22.12.2010 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Cześć Iza,ja to jestem strasznie marudna, byliśmy tam wczoraj i tak źle to nie wyglądało, niby troche miejsca jest, jak powstaną mury to może będzie ok.A dziennik to oczywiście będę prowadzić Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 04.01.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 i ja witam. Śledzę Twoje zmagania z wyborem projektu prawie od poczatku. Widzę, że nie tylko ja (i Iza30 ) mam cały czas dylemat. Nieumiejętność podejmowania decyzji dotyczy także mnie, niestety. prowadź dziennik, będę ci kibicowac i wspierać dobrym słowem. Moi znajomi też mają sypialnie i salon tuż koło ogrodzenia sąsiada. A ogrodzenie betonowe, brzydkie, fuj... Ńiezbyt fajnie wyglądało to podczas budowy. Ale Gdy zagospodarowali swoja małą działeczkę (iglaki i inne ciekawe roslinki), nie jest źle. Trzymaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 04.01.2011 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Słowa otuchy zawsze mile widziane w tym wątku , czasy ciężkie i trudne, w pracy istny armagiedon (zwolnienia, na kogo wypadnie na tego bęc, niestety może trafić na mnie, ale mam nadzieję że wszystko będzie ok). Wracając do tematu i nieszczęśliwego ulokowania budynku to działka ma właśnie w tę stronę spory spadek, różnica poziomu to około 1m, nie mogę zniwelować terenu bo poniżej jest dom sąsiada, musiałabym posadzić spore iglaki żeby choć salonu sąsiada nie oglądać, ale mam jeszcze jeden pomysł o tym potem bo lecę do sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 05.01.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Ania nie wiem czy ja założe dziennik ,wątpie (nie jestem zbyt systematyczne;) ) jakoś będzie,najważniejsze,ze podjęlismy decyzje o wyborze projektu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 28.01.2011 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Wracając do tematu okien tarasowych wychodzących na salon sąsiada, to rozwiązaniem może być okno narożne takie jak w tym projekcie: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-amarylisach/m485ba29cad739Wtedy taras i okna nie byłyby vis a vis salonu sąsiada. Co myślicie o tym? Piszcie bo to jeszcze mogę zmienić (chyba:)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 18.02.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Wracając do tematu okien tarasowych wychodzących na salon sąsiada, to rozwiązaniem może być okno narożne takie jak w tym projekcie: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-amarylisach/m485ba29cad739 Wtedy taras i okna nie byłyby vis a vis salonu sąsiada. Co myślicie o tym? Piszcie bo to jeszcze mogę zmienić (chyba:)! Ania te okna narożne są piękne!Szkoda, że sama takich mieć nie mogę Jak tylko masz jeszcze możliwość zrób sobie takie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 18.02.2011 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Tak się napaliłam na te okna że je zrobię i okazało się że można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 15.03.2011 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 A tam skrobnę coś tu, bo w tak pięknych okolicznościach przyrody myśli same krążą wokół tego ..... no czego, właśnie błotnistego kawałka mojego domu. Wiem wiem do domu to jeszcze daleko ale za tydzień będzie się działo!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 24.03.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Ania masz jakieś fotki działki czy zaczętej budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 25.03.2011 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 http://images39.fotosik.pl/746/cd0bc0a88552ab46m.jpg' alt='cd0bc0a88552ab46m.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts