Liwko 10.11.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 a) ludzie nie mają świadomości tego, że wełna oddycha a styropian nie Mają, i dla tego świadomie wybrałem styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 11.11.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Dzieje się tak dlatego, że a) ludzie nie mają świadomości tego, że wełna oddycha a styropian nie, b) styropian jest tańszy. Oddychanie wełny nie jest żadną zaletą dla typowych domów jednorodzinnych, bo tam oddychające ściany nie są do niczego potrzebne. No chyba, że ktoś chce użyć oddychające ściany jako metodę na ograniczenie do zera strat ciepła przez przenikanie, ale tego się jeszcze nie stosuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdzisiomisio 12.11.2010 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie- czyli czy wie ktoś coś na temat ogrzewania za pomocą podczerwieni? Przeczytałem na ten temat chyba ze 100 artykułów, rozejrzałem się na „rynku” i już nawet mam wybraną firmę. Pytanie tylko jak z opłacalnością i efektywnością?KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunter 15.11.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Ja też przymierzam się do założenia pompy ciepła i jestem z Twoich okolic. Szukam wykonawców i zastanawiam się czy Ty jesteś zadowolony z firmy, która dla Ciebie to robiła? Jakieś namiary możesz na nią podać? Napisz na prw, będę wdzięczny! Pisałem już do Ciebie odpowiedź na innym wątku, ale chyba nie zaglądałeś tam. A prywatnej wiadomości coś nie mogę wysłać, cały czas dostaję zwrot. Tak, jak najbardziej jestem zadowolony ze współpracy z firmą, która dla mnie to robiła. Nie są najtańsi, ale dobrzy. Siedzibę mają w Bielanach Wrocławskich, nazywają się DPS. Powodzenia w budowaniu domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts