Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Encyklopedia roślin na CD - Murator 3

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 months później...

Przyłacze sie do dyskusji podzielajac głosy przedmówców tzn ze to lekka niedoróbka. Mało, kiepsko zredagowane i tak troche interface uzytkownika mało przyjazny ( przynajmniej jak dla mnie).

Nie wiem czy pamietacie taka płytke z pnaczami, tamta to był majstersztyk w porównaniu z ta.

A tak a propos rozszerzona wersja plytki z pnaczami ( tzn cały czas aktualizowana ) jest pod adresem http://www.pnacza.pl/wms/wmsg.php/

Rbit ,

Podzielam w pełni Twoją opinię.

Jest w internecie polskim kilka serwisów zawierajacych wartościowe katalogi roślin (zdjecia, opisy).

Są to zwykle serwisy producentów (szkółkarzy) podobnie jak wymieniony przez Ciebie http://www.pnacza.pl/wms/wmsg.php/ .

Mógłbym podać adresy tych stron ale czy nie będzie to reklama firm na tym FORUM.

Pinus

Akurat ta strona ( pnacza)nie zawiera informacji handlowej a tylko opisy, zdjecia, porady. etc zatem trudno tu o reklame.

Ale powiem szczerze jesli oprócz oferty handlowej sa na takiej stronie dodatkowe informacje o roślinach ich wymaganaich i sposobach hodowli to myśle ze warto je podac adresy na tym forum.

Osobiście znam jedna taka strone ( Nota bene dziwna zbieznośc z twoim nickiem :wink: ) i smialo moge ja polecić . Nawet ostatnio sprawdzalem kilka roślin jakie maja pokroje i wielkosci bo mi były potrzebne do projektu jednego zakatka w planowanym ogrodzie i zdecydowanie mi to ułatwiło zycie. Niestety serwis Iglaki na serwerze Agrosanu skomercjalizował sie i nie polecam a kiedyś uzywalm do takich celów.

zatem moim zdaniem jesli masz jeszcze inne ciekawe adresy to smiało.

i jeszcze jedna uwaga mi sie nasuneła w kwestii Twoich wątpliwości.

nawet jesli jest to reklama to tylko na skale lokalna, bo nie oplaca sie w wiekszości przypadków jechac nawet 100Km po to by kupic rosliny.

Zwykle kupuje sie w okolicy bo tak jest wygodnej.

Zatem jesli udostepnisz komuś sprawdzone źródło które bedzie mógł wykorzystac to tylko zyskasz wdziecznosc, a reszta uzytkowników zdobedzie dostep do informacji która moze im byc przydatna do projektowania swoich zielonych zakatków.

Pozdrawiam

• 3 months później...