yenot 08.05.2002 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2002 Polecam wszystkim wykonanie wszystkich nitek kanalizacji poziomej o srednicy min 110 mm. Niktka głowna - 160 mm.Ja czesc kanalizy zrobilem w srednicy 50 mm. Zalałem zero i potem posadzki. Po pół roku uzytkowania rozkuwałem 2 posadzki (zero i wylewkę). Przepychanie co miesiąc tych 50-tek spiralą bylo bardzo upierdliwe.110 daje gwarancje dobrego odprowadzenia scieków nawet gdy ułozą Wam z za małym spadkiem.Redukcje na 50 mozna załozyc tak, by srednica 50 wystawala troche z posadzaki.Wzrost kosztu przy stosowaniu rur 110 czt nawet 160 jest znikomy w stosunku do bezproblemowego uzytkowania potem.Powodzenia i podrowienia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 11.05.2002 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2002 To co rewizji nie było?A jaki miałeś spadek - duży czy tylko taki na "pół oczka?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 03.12.2002 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 duża średnica - małe wypełnienie - trudności z przepływem czastek stałych ścieków - to nie jest tak, że im większa srednica to tepiej - słyszałeś o samooczyszczaniu rur i obwodzie wypełnionym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts