BiG35 25.10.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Na ścianach nośnych gr 24cm z silikatów murowanych na kleju, między ostatnią a przedostatnia warstwą od stropu nad parterem pojawiła mi się rysa po całej długości ściany (ok 7m). Powstała ona na świeżym (dwutygodniowym) tynku gipsowym. Widział ktoś podobne spękania i kiedy one przestają pękać. Kto ma pomysł skąd się wzięły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 25.10.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Moim zdaniem budynek pracuje albo za szybko wyschły tynki (było za suche powietrze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 25.10.2010 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Stało się to teraz czyli październik. Dodam że w budynku nie grzeję. Mam spore przeciągi bo okna są wstawione, ale nie są szczelnie opiankowane, no i spore przewiewy mam przez dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 25.10.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 To na wysokości wieńca. Może coś robotnikom nie wyszło z poziomami i dali gdzieś grubą warstwę zaprawy... Zaczęło pracować i trzasło.Dla pewności skuj kawałek tynku do gołego muru i zobacz, czy pęknięcie jest tylko w warstwie tynku, czy też idzie głębiej. Przy okazji zobaczysz, co masz pod spodem i jak to jest dokładnie zrobione. Chyba, że masz zdjęcia ścian przed ich otynkowaniem.Czy z drugiej strony ściany też jest jakaś rysa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 28.10.2010 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Problem się rozwiązał. Obejrzałem zdjęcia inst elektrycznej i dokładnie na rysie leci kabel. Tynk podylatował w najcieńszym miejscu. Dziękuję za wszystkie wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts